אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: אמריס מתכוונת ללכת להסדר נושים צילום: עמית שעל

פרסום ראשון: אמריס מתכוונת ללכת להסדר נושים

אמריס חייבת לבעלי האג"ח כ-200 מיליון שקל. קושניר הודיע כי לחברה אין כרגע כסף אפילו לתשלום הריבית הקרובה בפברואר

18.11.2008, 16:55 | גולן חזני

אסיפה סוערת של בעלי האג"ח בחברת האנרגיה אמריס, הסתיימה לפני שעה קלה ובתום 4 שעות. בעלי האג"ח דורשים פרעון מיידי של החוב, בהיקף של כ-200 מיליון שקל ואלה הטיחו בבעלי השליטה האשמות קשות. החברה, שיוצגה ע"י היו"ר לוי קושניר והיועץ המשפטי דוד גוטליב, הודיעה שהיא מתכוונת ללכת לבית משפט ולהציע הסדר נושים לחברה, לאחר שמטיס קפיטל רכשה 48% ממניותיה. על פי קושניר לחברה אין כרגע כסף אפילו לתשלום הריבית הקרובה בפברואר.

קושניר טען כי בידיו 25% ממניות אמריס, מאחר שארקדי גאידמק, בעל השליטה הקודם, לא שילם לו עבור רכישתן.

הוא הודיע כי החברה נמצאת בתהליך של מימוש נכסים כדי לממן את עצמה. הדברים הכעיסו את בעלי האג"ח, שטענו כי יש לתבוע את דירקטוריון החברה על צורת ניהולה.

שרון חינקיס, ממגדל שוקי הון, הטיח בקושניר ביקורת קשה על ניהול אמריס ופטרו-גרופ. קושניר השיב: "כל השוק ירד בשנה שעברה וזה לא קשור לצורת הניהול". 

אמריס הודיעה שבישיבה הבאה היא תגיש הצעה לבעלי האג"ח ובה הזמנה להגיע להסדר כנגד "הפטר" של החברה אחרי מכירה במכרז של מניות פטרו-גרופ שברשותה (48%), אשר משועבדות לבעלי האג"ח. יצויין, כי צבי ויליגר, המחזיק היום ב-75% ממניות החברה, אותם קיבל בשעבוד מארקדי גאידמק בשל הלוואה שהעביר אליו, התנגד להסדר נושים ואמר, כי הוא רוצה ללמוד את הנושא. בעלי האג"ח קראו לעברו להשקיע מכיסו בחברה.

בסיום הישיבה, הוחלט לקבוע ישיבה נוספת, כשעל הפרק ההצעה החדשה שתוגש להסדר. בעלי האג"ח החליטו לדחות את הדרישה לפרעון מיידי ל-2 בדצמבר, אז תתכנס אסיפה נוספת שאליה אמורה להגיע החברה עם הצעה מסודרת. חלק מבעלי האג"ח מעדיפים כרגע פרעון מיידי, שבו יימכרו מניות פטרו-גרופ ועימם גם יתר הנכסים, בעיקר נכסי נדל"ן בארה"ב ובאר נפט ברוסיה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הפקרות בשוק ההון
ל-אג"ח של החברה הנ'ל יש חתם שהיה אמור לקבל לידיו בטוחות לכיסוי סך ההנפקה. אי תשלום החזר ע"ח האג"ח הינו הפרת כל כלל בנושא מסחר האג"ח של החברות. הללו מנצלים את עובדת החלשות השוק כדי להתחמק מהתשלום. על הנאמן לפנות לבמי"ש כדי שיימנה נאמן על כספי ונכסי החברה להבטחת תשלומי האג"ח.
Y.N , מרכז  |  19.11.08
4.
לדעתי צריך לחקור את כל ההסתבכות הזו...מהצד של דיסקונט והמוסדיים
כשהאג"ח הונפק הייעוד שלו היה ל2 דברים. א. כיסוי הלוואות לבנק דיסקונט (שהבעלים היו ערבים להם אישית) ב. העברת כספים לבעלי השליטה. מהיום הראשון להנפקה הייתה התחייבות של המוסדיים לרכוש 80% מהאג"ח. למה? מי עודד אותם לרכוש??? האם בנק דיסקונט בקומבינה???? איפה המנהלים המוסדיים שאמורים להגן על משקיעים??? הם רוכשים 80% כאשר ברור שהמטרה של האג"ח לגלגל את החוב מבנק דיסקונט לציבור הרחב. שחקני הפיננסים עושים לנו זאת שוב ושוב דוחפים לציבור שלא מבין את כל הזבל ומצילים את עצמם עוד גובים על זה דמי ניהול מנופחים
עמי  |  18.11.08
3.
רק תביעות אישיות
של בעלים, דירקטורים ומנהלים. בבדיקה מדוקדקת של חוקיות כל החלטה ובמיוחד החלטות בדבר דמי ניהול, משכורות ומשיכת דיבידנד ניתן יהיה להראות כי הן ניתנו על חשבון מצגי שוא במיוחד בחברות הנדלן של "שווי" הנכסים שהבעלים קנו בכספי ההלוואות (אגח) שקיבלו מהמשקיעים. ומשכו לכיסם כשכר, דמי ניהול ודיבידנד הדוגמא הטובה - דלק נדלן - נמשכו דיבידנדים במאות מיליוני ש"ח שנבעו מ"רווחים" בגין שיערוכי נדלן שניקנה מכספי האג"ח. כאשר מתברר כי הנדלן בעל ערך שונה וכמובן נמוך בהרבה - המלווים נזרקים לכלבים לאחר שהבעלים רוקנו את קופת החברה וכספי ההלוואות משכו כבר משכורות נפשעות, אופציות מטורפות ודיבידנד שערורייתי. רק בתיעות אישיות יחזירו את השפיות והיושר לשוק האגח
y2kin  |  18.11.08
2.
ואתם טאוענים שקומוניזם מושחת?
הבעיה העיקרית היא הפרדת האישיות המשפטית בין בעלי החברה ובין החברה עצמה. הגיע הזמן לאחד את האישיויות המשפטיות כך שבעלי החברה שלקחו לעצמם סכומים נאים (לא רק במקרה זה) ישלמו מכיסם אפילו עד אובדן כל רכושם. בעסקים, מי שמפסיד, ולא חשוב עם איזסה כסף הוא התגלגל, צריך לשלם על כך באופן אישי
סוציאליסט  |  18.11.08
לכל התגובות