אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"המיתון יכול לעשות טוב לספורט" צילום: בלומברג

"המיתון יכול לעשות טוב לספורט"

כך טוען פרופסור סיימון צ'דוויק, אחד ממומחי הספורט המובילים בעולם. לדבריו, קבוצות וענפי ספורט הם מותגים עולמיים שצפויים להישאר חזקים גם בזמן המיתון

19.11.2008, 15:43 | אוריאל דסקל

פרופסור סיימון צ'דוויק, אחד ממומחי עסקי הספורט המובילים בעולם, אומר שהמיתון דווקא מעניק הזדמנות לענפי הספורט להתקדם, להתחדש ולהתפתח.

בהרצאה לפאנל של משרד יחסי הציבור Weber Shandwick אמר צ'דוויק: "במובנים מסוימים המיתון הוא לא רק אתגר, אבל גם הזדמנות עבור קבוצות, חברות ומשקיעי הספורט החכמים. המיתון מכריח אותנו לבחון איך אנחנו יכולים לנהל ולארגן בצורה יותר טובה את עתיד הספורט".

צ'דוויק תומך ביו"ר ההתאחדות הכדורגל האנגלית, לורד טרייסמן המעוניין לחוקק חוק לפיו קבוצת כדורגל לא תוכל להיות בחוב גדול מדי.

לפי צ'דוויק, קבוצות וענפי ספורט הם מותגים עולמיים שצפויים להישאר חזקים גם בזמן המיתון. הם ימשיכו למשוך הכנסות מהסכמי טלוויזיה, ימשיכו למכור מרצ'נדייס וחסויות אבל יצטרכו לשים לב לירידה בהכנסות ממכירת כרטיסים וגם מהמשא ומתן הקרב על מכירת זכויות שידור עתידיות.

צ'דוויק חוזה שהפער בין העשירים בספורט לעניים יגדל. "ענפי הספורט שהכי יסבלו במיתון הם ענפי ספורט שזוכים לפחות חשיפה בתקשורת ובכך מספקים פחות במות לספונסרים ושותפים", אמר. "על ענפי ספורט ולקבוצות שבכל מקרה לא מושכים הרבה קהל המשבר הפיננסי מוסיף הרבה לחץ. קבוצות קטנות יצטרכו לעשות הרבה מאוד רק כדי לשרוד.

בניגוד להם, הקבוצות החזקות יותר מבחינה פיננסית יישארו חזקות, ואפילו יהיו חזקות יותר, כי בזמן מיתון ספורט עשוי לעורר גאווה לאומית לא רק של הקבוצות אלא גם של הבעלים הפוטנציאלים של הקבוצות".

לפי צ'דוויק עשירים מחוץ לאנגליה, כגון קונצרנים מאפריקה, הודו, המזרח התיכון ומזרח אסיה, עשויים לראות במיתון כהזדמנות ל"זכות" בקבוצה - גם בזכות מחיר נמוך יותר והליש"ט שנחלש מול מטבעות אחרים. "עבור קבוצות מחו"ל השקעה בפרמיירליג תיראה אפילו יותר שווה כעת".

תגיות