אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהו הסושי טייק אווי הכי טוב צילום: shutterstock

מהו הסושי טייק אווי הכי טוב

גם בתקופה שמחשבים את ההוצאות לא חייבים לוותר על סושי. כלכליסט בדק חמש רשתות סושי טיפוסיות וקבע: המשלוח של ג'פניקה במקום הראשון

20.11.2008, 07:49 | גלי וולוצקי

עד 1990 היתה כל טעימת סושי כרוכה בנסיעה לחו"ל, אך אז נפתחה מסעדת טקמארו - הסושי בר הישראלי הראשון. הישראלים התאהבו במאכל היפני, אם כי במשך יותר מעשור נחשבה ארוחת סושי לתענוג יקר, כמעט לסמל סטטוס. בשנים האחרונות החלו לצוץ עוד ועוד מסעדות סושי קטנות וזולות, רובן שייכות לרשתות, והפכו את הסושי למאכל עממי יחסית, כזה שאפילו עובדים זוטרים מזמינים במשלוח לארוחת צהריים משרדית.

הפיינשמעקרים מזהירים מפני חומרי גלם נחותים ואורז שלא בושל כהלכה, אבל הסועדים מצביעים ברגליים וממלאים את הרשתות. "מצד אחד, אני שמח כשאני רואה איך הסושי הפך למאכל שכולם אוכלים", אומר אלי גרוסמן, שהקים את טקמארו, ומוסיף: "כשאני נתקל בסושי גרוע אני יודע שלא לילד הזה פיללתי".

בתקופה שבה אנשים מתחילים לחשוב בצורה אחראית יותר על ההוצאה הכספית שלהם, גם בתחום הגסטרונומי, ערכנו מבחן טעימה של משלוחי סושי, והתוצאות לפניכם.

סושי שווה לכל נפש, צילום: shutterstock סושי שווה לכל נפש | צילום: shutterstock סושי שווה לכל נפש, צילום: shutterstock

כך בדקנו

בשעת צהריים הזמנו משלוח זהה מחמש רשתות סושי בתל אביב: רול של מאקי סלמון (דג עטוף באורז ובאצה, שנחשב למנת סושי בסיסית ביותר), רול אינסייד אאוט של טונה אדומה (האורז עוטף מבחוץ את הדג ואת האצה), ורול אחד שהרשת עצמה המליצה עליו, אחרי שאנחנו ביקשנו שיבחרו את הרול היצירתי ביותר שהם מכינים.

כדי לשמור על אחידות, לא נבדקו רשתות שאינן מגישות את המנות האלה.

כל המנות נטעמו בתוך זמן קצר ביותר מרגע הגעת המשלוח, והופשטו מכל סימן שעלול היה לגרום לזיהוי מקורן. לפיכך, הטועמים לא ידעו מהיכן הגיע מנת הסושי שהם טועמים.

בצוות הטועמים היו שלושה מומחים שעל סושי פרנסתם - אלי גרוסמן, מקים רשת טקמארו ושותף במסעדות אונמי וטפאו, בועז צאירי, הבעלים של מסעדות סאקורה בירושלים ובתל אביב, ומאיה לביא, השפית של רשת קיוטו. הצטרפה אליהם טועמת חובבת אחת, שצורכת משלוחי סושי וטייק אוויי על בסיס די קבוע.

הטועמים ניקדו כל רול על פי פרמטרים של טעם, מרקם ומראה, ובשקלול הסופי של כל קומבינציה ניתן משקל של 30% לכל אחד משלושת הרולים ו־10% לדרך שבה הסושי ארוז. מעניין היה לראות שהניקוד שהעניקה הטועמת הלא מקצועית לא היה שונה בהרבה מזה של המומחים.

מהו הסושי טייק אוויי הכי טוב מהו הסושי טייק אוויי הכי טוב מהו הסושי טייק אוויי הכי טוב

 

הספיישלים אכזבו

רמת היצירתיות של הרול בהמלצת הרשת אכזבה את הטועמים. ארבע מתוך חמש הרשתות המליצו על רול של שרימפס טמפורה (מכיל שרימפס שנעטף בבצק טמפורה וטוגן), בחירה שהטועמים הגדירו אותה לא מקורית או יצירתית במיוחד. לדעתם, המנדט הפתוח שניתן לרשתות להפגין יצירתיות לא נוצל. הרשת החמישית היתה היצירתית ביותר ושלחה סלמון גריל רול.

ג'פניקה: 7.1

מחיר: 75 שקל ל־6 יחידות של מאקי סלמון, 8 יחידות של אינסייד אאוט טונה אדומה ורול ספיישל ג'פניקה (שרימפס טמפורה). הערות: הרולים יפים יחסית וארוזים נאה. רול הסלמון טוב, אך ברול הטונה הדג היה מלא גידים. בספיישל כמות השרימפס מועטה מאוד, אבל טעמו טוב. סניפים: בתל אביב: בשכונת רמת החי"ל, בשד' רוטשילד וברחובות דיזנגוף וירמיהו. בחיפה: בשד' הנשיא. ברעננה: סניף כשר ברחוב אחוזה. בהרצליה: רחוב הסדנאות. בירושלים: סניף כשר ברחוב שלומציון המלכה.

במקום הראשון: משלוח של ג במקום הראשון: משלוח של ג'פניקה במקום הראשון: משלוח של ג

סושי בר בזל: 5.9

מחיר: 91 שקל, כולל 10 שקלים דמי משלוח, ל־6 יחידות מהרולים הזהים בבדיקה ו־8 יחידות של ספיישל שרימפס טמפורה. הערות: לסלמון ברול היה ריח לוואי לא נעים, והאצה היתה סמרטוטית. ספיישל השרימפס טמפורה סתמי, אבל עשוי כהלכה. סניפים: ברחוב בזל בתל אביב וברחוב סוקולוב ברמת השרון.

סושי בר בזל. מחיר: 91 שקל סושי בר בזל. מחיר: 91 שקל סושי בר בזל. מחיר: 91 שקל

אצה סושי בר: 5.5

מחיר: 66 שקל, כולל 6 שקלים דמי משלוח ל־8 יחידות מכל אחד משלושת הרולים. הערות: לטונה היה צבע מוזר והאורז היה דייסתי מדי. לטמפורה בספיישל של שרימפס טמפורה (עם אבוקדו עטוף בפנקו) היה טעם לוואי לא נעים. סניפים: תל אביב, קריית אונו, שוהם, מבשרת ציון ויהוד.

סופר סושי: 5

מחיר: 79 שקל ל־8 יחידות מכל אחד משלושת הרולים. הערות: הפתעה — הדגים טריים ורול הסלמון נחמד. מה שפגע בציון היה הספיישל, סלמון גריל רול, שנעטף בסלמון מבושל והגיע במצב גרוע, שמנוני מדי ולא מוצלח. סניפים: בתל אביב בלבד, ברחובות אבן גבירול, דיזנגוף ואידלסון.

סופר סושי. מחיר: 79 שקל סופר סושי. מחיר: 79 שקל סופר סושי. מחיר: 79 שקל

הסושיה: 5

מחיר: 85 שקל ל־8 חתיכות מכל אחד משלושת הרולים. הערות: האורז חסר טעם, הסלמון מהזן הקפוא, ובספיישל של שרימפס אורה (שריפס טמפורה, אבוקדו, מלפפון) הטמפורה היתה פריכה יחסית, אם כי השרימפס שבפנים טוגן יתר על המידה. סניפים: בתל אביב: בן יהודה, אבן גבירול ומיקדו סנטר. ברמת גן: ברחוב ז'בוטינסקי. בחיפה: ברחוב דרך הים.

הסושיה. מחיר: 85 שקל הסושיה. מחיר: 85 שקל הסושיה. מחיר: 85 שקל

תגובות

אצה סושי בר: "שמחים שבחרתם ברשת אצה סושי בר כאחת הרשתות המובילות בתחום הסושי בישראל. סניפינו משרתים אלפי לקוחות ברחבי הארץ, ואנו מודים ל'כלכליסט' על הביקורת הבונה".

סופר סושי: "הסלמון גריל רול הוא הרול הכי נמכר שלנו. יכול להיות שיש בעיה איתו במשלוח. כולם אוהבים אותו".

הסושיה: "אנחנו עובדים אך ורק עם סלמון טרי שמגיע למסעדה מדי יום. זה גם הרול הנמכר ביותר ברשת. לגבי האורז, אנחנו קצת מופתעים, כי האורז של הסושיה נחשב לאחד מעמודי התווך שלנו, ואנחנו מאוד מקפידים על איכותו. לגבי הספיישל, אנחנו יודעים שטמפורה במשלוחים היא בעייתית, אך מוציאים אותה במשלוח מכיוון שהלקוחות מתעקשים".

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
גפניקה : )
בלילה שבין שישי לשבת אני וחבר שלי נהיינו רעבים ורצינו סושי , נסענו לג'פניקה ליכין בנתניה הם עובדים עד 4 בבוקר ואפילו ב-2 בלילה השרות היה מצוין הגענו למקום בסביבות השעה 1 וחצי ומהרגע שהזמנו עד הרגע שקיבלנו עברו לא יותר מ-5 דקות המלצרים נעימים ועובדים קשה וטוב עובדים ליידך ושואלים מה המצב ואם טעים לנו לא מציקים יותר מידי אבל מתעניינים אני אולי לא מומחית סושי אבל אני אכלתי הרבה סושי וטעמתי בכמה מקומות העובדה שהגעתי אליה , ג'פניקה הכי טובים : )
סופי , פ"ת  |  21.08.11
לכל התגובות