אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציגי הסטודנטים לפרידמן: "להעביר את הסמכת עורכי הדין למדינה" צילום: בועז אופנהיים

נציגי הסטודנטים לפרידמן: "להעביר את הסמכת עורכי הדין למדינה"

לטענת הסטודנטים, הלשכה פועלת כגילדה סגורה המבקשת לצמצם את הכניסה למקצוע. פרידמן אישר כי לא יישם את דו"ח ועדת גרסטל להארכת תקופת ההתמחות

24.11.2008, 08:18 | ענת רואה

אגודות הסטודנטים למשפטים יוצאות נגד לשכת עורכי הדין ומנסות להביא לכך שהסמכות להסמכת עורכי דין תועבר למדינה ולא תישאר באחריות הלשכה. כך עולה מפגישה שנערכה ביום חמישי בין שר המשפטים, פרופ' דניאל פרידמן, לנציגי הסטודנטים למשפטים במכללות ובאוניברסיטאות ברחבי הארץ.

במהלך הפגישה, שהתקיימה בלשכת השר בתל אביב, הציגו הסטודנטים את היוזמה, ונימקו אותה בכך שלשכת עורכי הדין פועלת כגילדה סגורה, בעלת אסטרטגיה מובהקת של צמצום הכניסה למקצוע. גיל גולדנברג, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב, אמר בפגישה כי "לשכת עורכי הדין בישראל פועלת בניגוד עניינים מובהק, כאשר מצד אחד היא מנסה לצמצם את מספר עורכי הדין, ומצד שני היא אחראית להסמכת המתמחים. יש מקום לבחון הקמת ועדה שמטרתה הפרדה מוחלטת של הסמכויות, כפי שנהוג במדינות אחרות בעולם".

נוסף על כך ביקשו הסטודנטים כי השר לא יישם את המלצות דו"ח ועדת גרסטל, שהמליץ על שינויים נרחבים במערך ההתמחות ובחינות ההסמכה, ובהם הארכת תקופת ההתמחות משנה לשנה וחצי. השר פרידמן סיכם בסוף הפגישה כי דו"ח גרסטל לא ייושם על ידו בפרק הזמן שנותר לכהונת הממשלה הנוכחית.

לפני כחודש הוגשה עתירה לבג"ץ נגד שר המשפטים על ידי עו"ד אילן בומבך, בטענה שהשר אינו פועל ליישום המלצות הוועדה ויש לחייבו לעשות כן כדי למנוע "הידרדרות של מקצוע עריכת הדין לעבר פי פחת". שופטי בג"ץ קבעו דיון בעתירה לאפריל 2009.

בתגובה להודעת השר פרידמן מסר עו"ד בומבך ל"כלכליסט" כי "אסור להיכנע לרוחות השעה וללחצים שמופעלים על ידי סטודנטים למשפטים, וחובה לשפר את הרמה של מערכת המשפט. הליך הכשרת המתמחים הנוכחי הוא פגום ולא ראוי, והעובדה שמשרד המשפטים מודיע שאינו מתכוון ליישם את דו"ח גרסטל היא מצערת ותמוהה". לדברי בומבך, "הוועדה בראשות הנשיאה גרסטל קיימה 27 ישיבות ונכנסה באופן רציני ביותר לנבכי הבעיות שהיום מטרידות לא רק את עורכי הדין, אלא גם את אלו שנזקקים לשירותיהם".

יו"ר לשכת עורכי הדין יורי גיא־רון מסר בתגובה: "מי שלא רואה בהצטרפותם של קרוב ל־4,000 עורכי דין מדי שנה למקצוע סכנה לקיומו, לרמתו ולהדרו ההכרחי - אינו מבין עולם משפטי ראוי מהו או מתעלם במכוון מכשליה האיומים של השיטה הנוכחית. לאור המצב הקשה הודעתי זה מכבר כי נפעל השנה להחמרה בתנאי הקבלה למקצוע. הלשכה תציג תוכנית משלה ואף תפעל ליישומה בחקיקה ראשית, בחקיקת משנה ובהנהגת כללים במועצה הארצית ובכל אופן העומד לרשותה".

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
הסטודנטים הערסים - מרביתם בושה למקצוע
מי שמסתובב בחלק מהמכללות נדהם מהתת רמה של הסטודנטים. ערסים שלא סיימו כיתה ג' ומוסמכים להיות עו"ד ואח"כ הם מסתובבים במסדרונות בתי המשפט מנופחים מערסיותם המביישת או הולכים ברחוב "גם אני עו"ד, אחי" ומוציאים שם רע למקצוע. להקשיח את החסמים, לסגור את המכללות ולהתחיל לבצע סינון.
אחד שנמאס לו  |  24.11.08
11.
רק הסטודנטים עוברים את הבחינות והופ! הם חושבים כמו גיא רון
הכל עניין של אינטרסים זולים ומקומיים והכי צרים שיש, אין ראייה רחבה בכלום. הרמה האישית של עורכי הדין שיוצאים מהמכללות היא נוראית (כמובן שיש גם עילויים במכללות, אבל הם נדירים. תלמידי המכללות מעדיפים לשלם הון על מכללה ולא לעשות פסיכומטרי, וזה אומר משהו) וזאת באמת בושה למקצוע !!! הם קונים את התארים בכסף, ואפילו המרצים מודים שבמכללות הם נותנים ציונים יותר טובים (לתת ציון נמוך למי שמשלם 35,000 שקל בשנה? בלתי אפשרי! ) צריך להחמיר את הקריטריונים, להעלות את דרישות הקבלה, ולבדוק מי האדם שעומד לעבור את המסלול לעריכת הדין. רק ככה ניתן לעצור את זליגת הבררה לתוך המקצוע הזה, ואולי להציל טיפה קטנה מכבודו.
הילה , תל אביב  |  24.11.08
לכל התגובות