אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קבוצת פודארט עוברת לחדר האוכל

קבוצת פודארט ושותפיה מחברת LTD, שפתחו השבוע את מסעדת "חדר האוכל", מאמינים שהם הדבר הנכון בזמן הנכון: "קונספט בגובה העיניים שהולך טוב עם האווירה ששוררת היום בתל אביב"

26.11.2008, 09:03 | גלי וולוצקי

על קבוצת המסעדנים הזו אי אפשר לומר שנתפסה לא מוכנה למשבר הכלכלי. מסעדת חדר האוכל, המיזם החדש של קבוצת פודארט וחברת LTD, נראית כאילו הומצאה במיוחד לימי מיתון: משולחנות העץ המכוסים בנייר אריזה חום ומוקפים ספסלים וכיסאות עץ בתכלת ובלבן, ועד לקנקני הנירוסטה המעוצבים בסגנון רטרו - היא משדרת פשטות, צניעות וטעם של פעם.

איתי ספיבק, אחד השותפים ב־LTD שמתמחה בייעוץ תפעולי ובהקמת מסעדות, מסביר שגם המזל שיחק כאן תפקיד לא מבוטל, כשארגן את הטיימינג המושלם: "אם היינו פותחים היום מסעדת יוקרה, לא היינו ישנים בלילה. התלבש לנו טוב שהלכנו מראש על קונספט שהוא מאוד בגובה העיניים והולך טוב עם האווירה ששוררת היום בתל אביב".

 כשהבינה קבוצת פודארט לפני כשנה שהקונספט של מסעדה בשעות הצהריים ואולם אירועים בערב לא מתרומם, פנתה ל־LTD. "הרגשנו שהפעילות הכפולה לא מאפשרת לנו למקסם את הפוטנציאל", אומר דני הקר, מבעלי הקבוצה. ולכן הגתה חברת LTD שבבעלות סטיבן לובל ואיתי ספיבק את הקונספט המקומי והסנטימנטלי. ולובל משלים את הסיבות למיזם המשותף: "החלטנו ששני הצדדים ירוויחו משותפות ומיצירה של משהו חדש לגמרי".

לובל וספיבק הביאו את הניסיון, ואילו פודארט הביאה כנדוניה קבוצה של משקיעים המונה את דני הקר, רונית ברונפמן, ירון קסטנבוים, איתן תגר ואילן בן דוד, וגם את השף עומר מילר. מילר כבר עבד באותה עת כמה שנים בבית פודארט, וכעת נכנס כשותף נוסף לקבוצה הענקית שהתגבשה.

בתוך כמה חודשים שופץ המקום וקיבל את חזותו החדשה, בעלות של פחות ממיליון שקל. “כשכל התשתיות קיימות, אין צורך בהשקעה גבוהה. שינינו, בעצם, רק קונספט ותפאורה. האפשרות למחזר מסעדה שכבר לא מתאימה וליצור משהו אחר וחדש לגמרי, בעלות מינימלית, היא בין הדברים שמשכו את כולנו לעסק הזה", מסביר לובל.

חברת הקייטרינג של פודארט חולקת עם המסעדה את מטבח ההכנות שבמרתף, וקייטרינג מזל טלה הכשר שבבעלות הקבוצה ממשיך לפעול ממטבחים נפרדים בהוד השרון.

גם חברת LTD ממשיכה במקביל בפעילותה כחברת ייעוץ, ובין השאר תרמה להצלחות כמו גלידת היוגורט הראשונה קפוא, מסעדות בנדיקט ורשת מוזס, ולובל הוא גם אחד מבעלי מסעדת סושי סמבה TLV ושותף במסעדת זוזוברה.

איך מתחלקת העבודה בין השותפים הרבים?

הקר: "למרות שאנחנו השותף הדומיננטי באחזקה, אנחנו לא דומיננטיים בתפעול. המושכות הפעם בידי סטיבן, איתי ועומר. לא צריך להחליט כל דבר פה אחד. ברגע שהבנו שזה הדבר הנכון למסעדה, ושאנחנו לא מסעדנים - לא מבינים בזה ולא רוצים לעסוק בזה - העברנו את ההגה לידיים שלהם. אנחנו מתמקדים בקייטרינג".

מי קהל היעד של המסעדה?

לובל: "בעיקר צעירים מתל אביב ומהסביבה, אבל גם קהל אמיד ומבוגר יותר מבית האופרה ומהקאמרי ימצא את עצמו כאן". ומוסיף הקר: "פודארט היתה פורמלית מאוד, פרימיום, בעוד שחדר האוכל צעירה, ידידותית וקלילה. אבל גם אנשים בעניבה מחפשים את ההזדמנות לשחרר אותה".

מה בתפריט

 

ז'אנר: אוכל ישראלי ומקומי מאוד.

מנות קטנות לדוגמה: (12-38 שקל) כבד קצוץ, איקרה, סלט תמרים לחים עם רוקט, גבינת עזים ואגוזי מלך, לשון עגל על עלי מנגולד חמים בסירופ סלק וקרם פרש, סלט של בצל ירוק עם קליפת לימון, קימל וגרגרי כוסברה.

מנות בינוניות וגדולות לדוגמה: (84-32 שקל) קובה נייה של טלה, טאג'ינים של דגים או טלה.

ארוחה לארבעה סועדים: (88 שקל לסועד).

משקאות על טהרת הישראליות: בירות בוטיק כמו דאנסינג קאמל או בירה מלכה (32 שקל), קוקטיילים על בסיס עראק או תפוחים (32-26 שקל) ותפריט יין ישראלי שהבקבוק היקר ביותר בו עולה 160 שקל.

קינוחים לדוגמה: (36-18 שקל) שטרודל תפוחי עץ. קרם בוואריה.

פרטים: שד' שאול המלך 23 תל אביב. טל': 03-6966188.

תגיות