אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דלק תשלם כמיליון שקל על הפרת חוזה

דלק תשלם כמיליון שקל על הפרת חוזה

בית המשפט קבע כי דלק תשלם את הסכום לחברת ברבי-טק, המייצרת ארונות לתחנות דלק, כיוון שהפרה הסכם עמה באופן חד צדדי כשדרשה הוזלה משמעותית בהזמנה

30.11.2008, 18:14 | מארק שון
חברת דלק חויבה לשלם כ-926 אלף שקל ו-40 אלף שקל שכר טרחת עו"ד בגין הפרת חוזה עם חברת ברבי-טק המייצרת ארונות דקורטיביים לתחנות דלק. בית משפט השלום בראשון לציון פסק זאת שבוע שעבר.

ההסכם נחתם בין חברת ברבי-טק, חברה העוסקת בהתאמת פתרונות אדריכליים ללקוחותיה, לדלק במרץ 2004. על פי טענת ברבי-טק, שהוגשה באמצעות עו"ד אילן שרון ממשרד שרון גולדשטיין ושות', דלק הפרה את ההסכם בחוסר תום לב וגרמה לה נזק הן בגין הוצאות ישירות לצורך ביצוע ההסכם והן הפסד רווחים בגין הפרת ההסכם. סכום התביעה המקורי היה כ-1.6 מיליון שקל.

בתחילת שנת 2004 פרסמה דלק מכרז לייצור והתקנת ארונות תצוגה בתחנות הדלק שבבעלותה. בפברואר אותה שנה הודיעה דלק לחברה על זכייתה במכרז. לטענת ברבי-טק, דלק דרשה להוזיל משמעותית את ההזמנה, והפרה בכך את ההסכם באופן מהותי. דלק טענה כי ההסכם הראשוני היה מלווה בתנאים שבלי התקיימותם ההסכם לא תקף.

"בניגוד גמור לטענת הנתבעת (דלק מ.ש.)" קבע השופט אורן שוורץ, "ההסכם שחתום על ידי שני הצדדים אינו כולל בחובו תנאים מתלים או תנאים מקדמיים". השופט הוסיף, "בהיעדר תנאים מתלים בהסכם, לא ניתן ליצוק לתוכו יש מאין".

השופט אורן שוורץ קבע כי דלק לא ניהלה משא ומתן אלא, הלכה למעשה הכתיבה את ההסכם והפרה את ההסכם הפרה יסודית בכך שהכתיבה לברבי-טק שינויים שינוי בארונות ובמחירם, ולמעשה שינתה את החוזה באופן חד צדדי.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
דרך התנהלות
והרי דרכם של חברות להתנהלות להשגת רווח לא ביושר ובטום לב אלא מתוך תחמנות ומירמה העיקר שהמנכ"ל השכיר יראה לבעלים על יכולת ההצלחה שלו, נראה לי כיזו דרך עקומה לגמרי. ולמה אין השופטים פוסקים באופן מרתיע כנגד התנהלות שכזו נראה כי אין זה מישפט יחיד שמתנהל מול השופטים על הרועים דומים, לפיכך היה כדאי שפעם אחת יחליטו השופטים כי חוסר טום לב יהוה עילה לפסיקה מחמירה
אבי , מרכז  |  01.12.08
לכל התגובות