אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעים המוסדיים נגד שלמה נס: "דואג לאקזיט - ולא לקופה של יולי" צילום: גלעד קוולרצ'יק

המשקיעים המוסדיים נגד שלמה נס: "דואג לאקזיט - ולא לקופה של יולי"

הגופים המוסדיים מתנגדים בכל בתוקף לעסקת המכירה שמוביל נס ביולי שוקי הון. נס: ההתקפה נגדי נובעת מאי־ידיעת החומר

01.12.2008, 08:15 | גולן חזני

גופים מוסדיים המחזיקים במניות ובאג"ח של יולי שוקי הון, המנהלת נדל"ן של נכסים מניבים, מתכוונים לטרפד את עסקת מכירת השליטה בחברה על ידי שלמה נס והנרי קופטייל. הגופים טוענים שנס דאג בעצם לאקזיט אישי שלו, וכי מי שעלול להיפגע ממנו הם בעלי האג"ח.

יולי שוקי הון הודיעה בשבוע שעבר על מכירת השליטה בחברה למשה מידן ונתן סטוליאר, ישראלים לשעבר ואוסטרלים כיום, המחזיקים בקבוצת אופאל שבבעלותה נכסים בפולין. ההסכם קבע כי מידן וסטוליאר יעבירו ליולי שוקי הון 27%–35% ממניות אופאל הפולנית, תמורת כ־76% ממניות יולי.

שלמה נס, צילום: גלעד קוולרצ שלמה נס | צילום: גלעד קוולרצ'יק שלמה נס, צילום: גלעד קוולרצ

אופאל מנוהלת על ידי יניב מידן, בנו של משה מידן. סך כל הנכסים של החברה הרוכשת נאמד ב־47 מיליון דולר, כאשר התחייבויות החברה עומדות על 51.3 מיליון דולר. ההפסד שלהן ב־2007 הסתכם ב־3.2 מיליון דולר. נכון לרבעון השני של השנה עמד הרכוש השוטף של יולי שוקי הון על 102 מיליון שקל. קופת המזומנים של החברה עמדה על 101.8 מיליון שקל ולחברה התחייבויות אג"חיות נכון לסוף הרבעון השני בגובה של 93 מיליון שקל.

בשבוע שעבר קיים נס פגישות עם הגופים השונים המחזיקים במניות ובאג"ח של יולי, וחלקם הבהיר לו כי יתנגד לעסקה. "זה חוקי לחלוטין, אבל נס עושה דברים שלא עושים בימים כאלה של מחסור במזומנים. הוא הולך ונותן לשני אנשי עסקים לא מוכרים מניות בחברה שלה 100 מיליון שקל מזומן. ברור שמתישהו תהיה פה עסקת בעלי עניין", אמר בכיר באחד הגופים המחזיקים במניות החברה. אגב, הגורמים בחרו שלא להזדהות, מאחר שלטענתם נס מכהן בכמה עמדות מפתח בוועדות השקעות של גופים שונים.

"סוג של עמלה"

 

הסעיף בהסכם שמעורר את הסערה הגדולה מצד המוסדיים הוא זה הנותן לבעלי המניות הפרטיים בחברה, נס עצמו (5.5%), קובי זילבר וחיים קמיל (4.3%), אופציה למכור לקבוצת הרוכשים בעוד ארבע שנים את מניותיהם ב־1 שקל למניה. מדובר במחיר הגבוה כמעט פי ארבעה מהמחיר שבו נסחרת המניה כיום - 27.5 אגורות.

"למה הוא לא מציע לטאו ואקסלנס שמחזיקים במניות גם כן אופציה כזו? יש כאן ניגוד עניינים מוחלט שבו נתון נס. זה סוג מסוים של עמלה שהוא מקבל בתמורה לעובדה שהוא מכניס את האוסטרלים לחברה. הוא מקבל הבטחת שער על המניה, כשכולם מפסידים", אמר גורם בכיר של הגוף מוסדי.

לדבריו, "קיים חשש כי מדובר בסוג של הברחת נכסים. הרי הרוכשים יוכלו מתישהו לנסות לממן את הפרויקטים שלהם בכסף שבקופת יולי. כשהמזומן בחברות זה נכס אדיר היום, והאג"ח נסחר בתשואה של 40%, אתה הולך ומעביר נכסים במקום לרכוש אג"חים? הרי שום עסקה לא תביא לך תשואה של 40% בשנה".

תגובת נס: "חלק מההתקפה נובע מאי־ידיעת החומר. מדובר בשני רוכשים רציניים, בעיקר קבוצת מידן שהיא קבוצה עם מוניטין טוב וגב כלכלי חזק. אם יהיו עיסקאות בעלי עניין מצד הרוכשים הם יצטרכו לעבור אישור של אסיפה כללית. הכסף של יולי הון נשאר בחברה. היו לנו 70 הצעות, וזו היתה הטובה ביותר. העסקה נעשית במחיר הגבוה פי שלושה מהמחיר בבורסה. חלק גדול מההצעות שקיבלנו, כולל האחרונה, הציעו לי ללכת הביתה עם 2 מיליון דולר, אבל החלטתי להישאר בחברה ולראות שהכל נעשה על הצד הטוב ביותר במשך ארבע שנים, בלי לקבל שקל על שנה וחצי של פעילות כיו"ר, אז אני זה שלא בסדר?".

"האסיפה תכריע"

 

עוד ציין נס כי "החברה קנתה אג"ח שלה עד לשלב שבו הוזהרנו כי אם נמשיך לרכוש, כשבמקביל מתנהל הליך של עסקה, אנו עלולים לעבור על חוקי מידע פנים. לא הנפקנו אג"ח כדי לרכוש אותן חזרה, אלא כדי לנצל הזדמנויות. כשכולם עשו רכישות שהשווי שלהן בשנה האחרונה ירד, אנו המתנו והתברר שצדקנו, כי היום כולם רואים מה קרה למי שהשקיע. יש הצעה לעסקה שלא סגורה עדיין, אבל היא הטובה ביותר מבין ההצעות שקיבלנו, עיסקה שמכניסה חוסן פיננסי בדמות שותף בינלאומי".

תגיות