אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השווי של פריזמה בדו"חות אנטר הולדינגס: 515 מיליון שקל צילום: שאול גולן

השווי של פריזמה בדו"חות אנטר הולדינגס: 515 מיליון שקל

בספרים של קרן מרקסטון, בעלת השליטה בבית ההשקעות, מוערך השווי של פריזמה ב־1.15 מיליארד שקל

02.12.2008, 09:21 | הדר רז

דו"חות אנטר הולדינגס, שבשליטת איש העסקים עמית ברגר, חושפים הערכת שווי של כ־515 מיליון שקל לבית ההשקעות פריזמה שבשליטת קרן מרקסטון. זאת, בהשוואה לשווי של כ־1.15 מיליארד שקל לפיו רשום בית ההשקעות בדו"חות מרקסטון.

 

אנטר, שמחזיקה בכ־4.8% מבית ההשקעות, מציינת כי ההון העצמי של פריזמה נכון לסוף יוני 2008 הסתכם ב־816 מיליון שקל. הערכת השווי התבססה על ההון העצמי של פריזמה כפי שהוא מוערך על ידי אנטר ועל יחס שווי השוק להון העצמי של חמישה בתי השקעות ציבוריים. בעקבות החישוב שבוצע, החליט דירקטוריון אנטר להוריד את שווי האחזקה בפריזמה ל־25 מיליון שקל בלבד.

השווי הנמוך של פריזמה, כפי שבא לידי ביטוי בדו"חות אנטר, עשוי לפגוע גם במחזיקי איגרות החוב של אנטר. לטענת החברה, כדי לעמוד בהתחייבויותיה למחזיקי האג"ח (סדרה א' וסדרה ב') ולתאגיד בנקאי, היא פועלת למימוש אחזקותיה בחברות המוחזקות, אך מציינת כי המצב בשווקים עשוי להיות בעל השפעה מהותית על עיתוי מימוש האחזקות וזמינות מקורות האשראי. "קיימת אפשרות שהחברה לא תשלים את מכירת אחזקותיה בחברות מוחזקות במועד, וכתוצאה מכך לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה", מציינת אנטר בדו"חות.

רואי החשבון של אנטר הולדינגס ממשיכים להצמיד לחברה הערת "עסק חי". לאנטר גירעון של 53.8 מיליון שקל בהון העצמי, ובשורה התחתונה מסכמת אנטר את תשעת החודשים הראשונים של השנה בהפסד של 51.5 מיליון שקל בהשוואה להפסד של 20.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

ספטמבר היה המועד האחרון שבו יכלה קרן מרקסטון לממש את האופציה לרכישת אחזקותיה של אנטר הולדינגס בבית ההשקעות פריזמה תמורת כ־65 מיליון שקל, אך האופציה לא מומשה. אנטר חייבת לבנק הפועלים 32 מיליון שקל, וכעירבון להלוואה משועבדות מניות פריזמה במלואן. ההלוואה היתה אמורה להיפרע בחודש שעבר, אולם בגלל אי־מימוש האופציה הצליח ברגר לדחות את פירעון ההלוואה בשנה נוספת, לנובמבר 2009.

קרן מרקסטון, בראשות רון לובש, מחזיקה היום בכ־90% מבית ההשקעות, לאחר שבאוגוסט 2007 מכרה לשלמה בן חיים 4.9% מבית ההשקעות תמורת 55 מיליון שקל. המהלך שיקף אז לפריזמה שווי של 1.15% מיליארד שקל — תג מחיר הגבוה ב־15% מהיקף השקעתה של מרקסטון בפריזמה.

תגיות