אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבוצת "העיר החדשה" בוחנת פרויקטים חלופיים לשוק הסיטונאי בת"א צילום: עמית שעל

קבוצת "העיר החדשה" בוחנת פרויקטים חלופיים לשוק הסיטונאי בת"א

בראיון ראשון מאז שפורסם כי "העיר החדשה" אינה עולה לשלב הבא במכרז השוק הסיטונאי מבהיר מוביל הקבוצה דרור הלוי כי היא ממשיכה להתמודד במירוץ, אולם בוחנת גם קרקעות אחרות

04.12.2008, 08:50 | דותן לוי

הסבלנות של מובילי קבוצת הרכישה "העיר החדשה" באשר למתחם השוק הסיטונאי לשעבר בתל אביב הולכת ופוקעת. בניגוד לפרסומים קודמים שלפיהם קבוצת הרכישה של דרור הלוי ורביב צולר לא עלתה לשלב הבא במכרז עבור המתחם, הלוי מספר כי מעולם לא פורסם מי עולה לשלב הבא במכרז ולכן מעולם לא הודח באמת מהמירוץ.

דרור הלוי, צילום: עמית שעל דרור הלוי | צילום: עמית שעל דרור הלוי, צילום: עמית שעל

לאחרונה החלו הלוי וצולר לחפש קרקעות חלופיות למתחם. בשלב זה הם בוחנים קרקעות זמינות לבנייה באזור המרכז בשטח כולל של כמה עשרות דונמים, שישמשו אלטרנטיבה במקרה שהמכרז על השוק הסיטונאי לא יתממש. לדברי הלוי, סכום ההשקעה העצום שבו תכננה הקבוצה לרכוש את המתחם (שנאמד ב־1.5 מיליארד דולר) מושך בעלי קרקעות רבים באזור המרכז להציע את הקרקע שלהם במחירים אטקרטיביים. "כל שנותר לנו לעשות", אומר הלוי, "הוא לבחור את הקרקע המתאימה ביותר".

עם זאת, הלוי מדגיש כי אין לייחס את בחינת הקרקעות החדשות לכך שבכוונת הקבוצה שלו לוותר על המכרז וכי היא עדיין נמנית עם המתמודדות על המתחם. לפני כחודשיים וחצי פורסם כי לשלב הבא במתחם השוק הסיטונאי עלו רק חמש קבוצות, שאינן כוללות את "העיר החדשה" ואף לא את אזורים ואת אפריקה ישראל.

למעשה, אומר הלוי, עדיין לא פורסם רשמית מיהן הקבוצות שעלו שלב או שפרשו מן המירוץ. נוסף על כך, איש מהמתמודדים עדיין לא הציג את אפשרויות המימון ואת הערבויות הבנקאיות שיאפשרו את ביצוע העסקה. "בימים כאלה, כשקבלת מימון מהבנקים היא כמעט בלתי אפשרית, מדובר בנקודה קריטית", אומר הלוי. "במצב של היום אנחנו היחידים שיכולים לממן פרויקט כזה".

לדבריו, הקבוצה כוללת יותר מ־5,000 אנשים איכותיים המעוניינים לרכוש דירה, וכי הוא וצולר מחויבים להם. גם אם חלק גדול מהרוכשים יחליטו לסגת מהפרויקט, הוא אומר, עדיין יהיה להם כוח רב דיו לגשת למכרז.

באזור המרכז אין קרקעות בסדר גודל דומה למה שמוצע במתחם השוק הסיטונאי. הלוי מעריך כי חברי הקבוצה ייאלצו להתפרס על פני שלושה או ארבעה פרויקטים שונים. "רוב האנשים מעוניינים לרכוש דירה במיקום טוב במרכז ולא יתעקשו דווקא על מתחם השוק הסיטונאי. אני לא חושב שזה ישנה לאנשים אם נציע להם מגדל אחר במיקום אטרקטיבי ובמחיר נמוך ממחיר השוק", אומר הלוי.

גורמים בשוק הנדל"ן העריכו השבוע כי מארגני המכירה של המתחם ציפו לקבל הצעות בסכומים של כמיליארד דולר, אך הסכום הריאלי בפועל - בייחוד לנוכח המשבר - נמוך באופן ניכר.

השוק הסיטונאי בת"א (הדמיה), צילום: ויו פוינט השוק הסיטונאי בת"א (הדמיה) | צילום: ויו פוינט השוק הסיטונאי בת"א (הדמיה), צילום: ויו פוינט

המכרז על השוק הסיטונאי מנוהל על ידי בנק ההשקעות סיטי ומשרד עורכי הדין שרגא בירן. יזמי "העיר החדשה" ניגשו להתמודד על המתחם עם חברת אזורים, ומלבדם מתמודדים בו גם חברת קנדה ישראל של ברק רוזן ואסי טוכמאייר בשותפות עם יהודה נפתלי, מבעלי השליטה במרכזי הקניות ביג, חברת תדהר, אפריקה ישראל וקבוצת משקיעים זרים שמייצג המתווך רוני מאנה.

מתחם השוק הסיטונאי משתרע על קרקע בשטח של 55 דונם בסמוך לגשר קרליבך ורחוב החשמונאים, שעליה אפשר לבנות תשעה מגדלים שיכללו 320 אלף מ"ר בנוי ו־1,800 יחידות דיור - מהם חמישה מגדלי מגורים בני

45-30 קומות, 13 בנייני מגורים רגילים ושני בנייני משרדים.

בתגובה לדברים מסר בנק סיטי כי כפי שנהג בעבר, הוא ממשיך שלא לפרסם פרטים על המתמודדים במכרז. נציין כי גם את רשימת המתמודדים שעלו לשלב הבא במכרז לא מסר הבנק אלא מסרו גורמים אחרים בשוק.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
אחוזים בודדים נהנים ממחירים גבוהים
עם המחירים יהיו זולים רוב העם יפנה יותר כסף לברים אחרים לא פחות חשובים איכות חיים -מכויות-לימודים...לא עדיף מאשר להגיד הבית שלי שווה הון - רוב האנשים מחזיקים דירה אחת וזה בקושי כי הדירה בפועל שייכת לבנק והבנק שייך לבעלי ההון שמכרו לכם את הדירה במחיר מופקע-אז מה זה נותן לכם שהמחירים גבוהים???..
bug  |  06.12.08
11.
קבוצת הרכישה ודמי השתתפות
אני שילמתי 400 ש"ח עבור הצטרפות לקבוצת הרכישה. אין לי שום חרטות על כך. הכנס שבו השתתפון 5000 איש היה ללא כל תשלום. ההרשמה אליו לא עלתה כלל כסף. אך רמת ההשקעה בו הייתה גבוהה וניכר שעלה לא מעט כסף. כמו כן, הנציגים של משרד האדריכלים, משרד עורכי הדין וכו' שההשתתפו העידו על העלויות של התמודדות במכרז שכזה, שאני מניח שדמי ההשתתפות בקבוצה הוו חלק מכך. מי שרוצה לחשוב שמרמים אותו שיבושם לו. היחס בין סיכון לסיכוי בפרוייקט שכזה הוא בעליל לטובת הסיכוי ולכן 400 ש"ח הם סכום מגוכך לשלם עבור הצטרפות לפרוייקט. אין ספק שחוקי המשחק השתנו לגמרי אחרי המשבר אך לדעתי קבוצת רכישה (איפה שלא תהיה בארץ) נעשית חזקה ומשמעותית יותר בכלל פיזור הסיכונים. אנשים קונים דירות גם בזמן משבר, וחלק גדול ממחזיקי דירות קיימים עדיין משלמים אותה (גם אני) ומדובר בגלגול משכנתא בלבד.
רון , תל אביב  |  05.12.08
10.
5. תגובה ל- 1 ו- 2
רבותי המלומדים. חשבתי שיש בכם תבונה מינימלית אולי להסס בקשר לנכונות ההצהרה של הנ"ל. כשזה יהיה רלבנטי אתם תראו שאין לו גרוש על האחוריים והכל זה הצהרות ריקו מתוכן. למי שעדיין לא הבין המשבר ב- 2009 הולך להיות החמור ביותר אי פעם ואם מישהו חושב שהוא יפסח על ישראל אז הוא אויל טוטאלי. המצב הנוכחי שבו כל נעצרו הקניות בכל התחומים ופשיטות הרגל, כינוסים ופרוקים תופסים תאוצה הינו רק התחלת הדרך. שימרו את התחזית וזכרו לעיין בה בסוף 2009
5. תגובה ל- 1 ו- 2  |  05.12.08
לכל התגובות