אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכסוך בפרשת SPL: שאול אשכנזי ישלם לשמחה סדן 150 אלף שקל

הסכסוך בפרשת SPL: שאול אשכנזי ישלם לשמחה סדן 150 אלף שקל

כך קבע ביהמ"ש, בעקבות תביעתו של סדן, שניסה לסייע לאשכנזי במכירת מניותיו ב־SPL לצביקה בארינבוים, לשלם לו 300 דולר על כל שעת עבודה

10.12.2008, 08:18 | ענת רואה

איש העסקים שאול אשכנזי, לשעבר בעל מניות בחברת התוכנה SPL, ישלם 150 אלף שקל לכלכלן ד"ר שמחה סדן, שפעל בזמנו למען מכירת מניותיו של אשכנזי לשותפו לשעבר צביקה בארינבוים. כך עולה מפסק דין שמסרה השבוע שופטת בית משפט השלום בפתח תקווה שירי רפאלי.

בכך מסתיים סכסוך טעון ומר שהתנהל בשנים האחרונות בין אשכנזי לסדן, בעוד אשכנזי טען כי סדן "מכר אותו" לאויבו בארינבוים, ואילו סדן טען כי אשכנזי שכר אותו ולאחר מכן פיטר אותו בחוסר תום לב ובמטרה להתחמק מלשלם לו את שכרו.

אשכנזי. תלונה במשטרה נגד בארינבוים אשכנזי. תלונה במשטרה נגד בארינבוים אשכנזי. תלונה במשטרה נגד בארינבוים

פסק הדין ניתן בשתי תביעות הדדיות שהגישו השניים זה נגד זה: אשכנזי תבע 3 מיליון שקל מסדן, ואילו סדן תבע מיליון שקל מאשכנזי. בסופו של דבר קבעה השופטת כי סדן השקיע כ־105 שעות עבודה בעניינו של אשכנזי, ועליהן הוא זכאי לשכר. שכר זה נקבע לפי 300 דולר לשעה, התעריף הנגבה על ידי סדן, לטענתו, בעבודה לפי שעות.

אשכנזי ובארינבוים החזיקו במשותף במניותSPL (31% ו־62% בהתאמה). בתחילת 2004 הסתכסכו השניים, הגישו תלונות זה נגד זה במשטרה ופתחו בשורת הליכים משפטיים. כתוצאה מכך התנהלו ביניהם מגיעים למכירת חלקו של אשכנזי בחברה לבארינבוים. לצורך ניהול המשא ומתן שכר אשכנזי את סדן, שהקשר עמו נוצר באמצעות משרד עורכי הדין רובי בכר' שייצג את אשכנזי באותה תקופה.

לפני כ־3.5 שנים התעורר סכסוך גם בין אשכנזי וסדן, והשנים הגישו זה נגד זה תביעות הדדיות. אשכנזי טען, באמצעות עו"ד שמוליק קסוטו, כי סדן ניסה לשכנעו למכור את מניותיו תמורת נזיד עדשים - בסכום של 18 מיליון שקל. סדן דרש באמצעות עו"ד עופר פירט שכר מלא על עבודתו. כשנה לאחר מכן, מכר אשכנזי את מניותיו לבארינבוים תמורת כ־50 מיליון שקל, ובהמשך מכר את השליטה בחברה לחברת Software AG.

השופטת רפאלי קבעה בפסק הדין כי אשכנזי רשאי היה לנתק את הקשר עם סדן בכל עת, ובתנאי שיובטח לסדן שכר ראוי עבור השירות שנתן. לדבריה, איש מהצדדים לא פעל בחוסר תום לב ולא הפר את ההסכם, אך נוצר ביניהם משבר אמון. השופטת ציינה כי לא מצאה ממש בטענות אשכנזי שלפיהן סדן חבר אל בארינבוים במטרה לשכנע את אשכנזי למכור את מניותיו במחיר נמוך. "אשכנזי ייחס לבארינבוים תכונות דמוניות ורצון לפגוע בו בכל דרך אפשרית", ציינה. לדברי השופטת, אופן התנהלותו הידידותי של סדן כלפי בארינבוים אינו מוכיח מעילה באמונו של אשכנזי.

עם זאת, השופטת דחתה את תביעת סדן לקבל שכר מלא כפיצוי על כך שפוטר. מפסק הדין עולה כי בשלב מסוים במשא ומתן הציע בארנבוים לאשכנזי למכור את המניות תמורת 25 מיליון שקל - סכום גובה יותר מזה שהציע סדן לעסקה. בארנבוים לא שיתף את סדן במתרחש, וסבלנותו של סדן החלה פוקעת. "הוא חש תסכול, טינה וקוצר רוח כלפי אשכנזי, רצה לזרוק אותו מהמשרד ולנתק עמו את הקשר", כתבה השופטת.

בפסק הדין נכתב כי נוכח מצב זה של אובדן אמון וחשדות הדדיים, לא היה לאשכנזי מנוס אלא לסיים את ההתקשרות עם סדן. עם זאת קבעה השופטת כי יש להפחית מהשכר שישולם לסדן נוכח האופן שבו התייחס סדן אל אשכנזי החל בינואר 2005 ועקב חלקו שלו במשבר האמון. השופטת קבעה כאמור כי אשכנזי ישלם לסדן 150 אלף שקל וכן 20 אלף שקל שכר טרחה והוצאות.

תגיות