אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אל קלאסיקו של הנשיאים צילום: אי פי אי

אל קלאסיקו של הנשיאים

לפני חצי שנה עמד ז'ואן לאפורטה, נשיא ברצלונה, לפני הדחה ורמון קלדרון הסתובב זחוח במסעדות מדריד. חצי שנה עברה והכל השתנה. האם המשחק בשבת שוב ישנה את התמונה?

10.12.2008, 09:16 | אוריאל דסקל

בשלהי 2007 התקשר רמון קלדרון, נשיא ריאל מדריד, לכוכב הקבוצה לשעבר, זינאדין זידאן. קלדרון שאל את חביבם של נאמני סנטיאגו ברנבאו האם הוא מעוניין להיפגש איתו לארוחת צהריים. זידאן, תושב מדריד, הסכים והשניים נפגשו במסעדה יוקרתית במרכז העיר.

להפתעתו של זידאן, גם צלמים צצו במסעדה, ולמחרת הופיעה ידיעה שלפיה הסכים זידאן לעבוד כמנהל הספורטיבי של ריאל מדריד. זידאן רתח. הצרפתי הוא איש של הנשיא הקודם, פלורנטיני פרס. הוא אוהב ומכבד אותו וברגע שראה את הידיעה בתקשורת, התקשר אליו להכחיש את הידיעה ולהתנצל על הפגישה עם קלדרון. אחר כך הכחיש בפני העיתונות וגם לכלכך על קלדרון, שכביכול הדליף על קיום הפגישה כדי להשיג נקודות פופולריות על חשבונו.

ז ז'ואן לאפורטה נשיא ברצלונה | צילום: אי פי אי ז

"הפעולה הצינית הזו היתה התחלת הסוף של קלדרון", אומר פרדריק הרמל, פרשן רשת "לה סקסטה". עורך הדין איבד את האמינות שלו ופרס החל במסע החזרה לכס נשיאות ריאל מדריד, שהגיע לשיא בחודש שעבר כאשר מתח ביקורת ארסית על קלדרון.

קלדרון, למרות שתי אליפויות, התקשה להפוך לאהוב הקהל והסוסיוס (חברי המועדון שבוחרים את הנשיא), ולאחר קמפיין כושל להבאת כריסטיאנו רונלדו, מושא נפשם של אוהדי ריאל, וכישלון בחיזוק הקבוצה בקיץ נאלץ להתמודד גם עם זעם האוהדים על כך שבנה קבוצה מקרטעת – החטא החמור ביותר. "בניגוד לפלורנטיני פרס, לקלדרון אין את הקלאס והיכולות להביא שחקנים כמו כריסטיאנו רונלדו. אין ספק שפרס היה מצליח איפה שקלדרון נכשל", מפרשן אלפרדו רלאנו, עורך "האס".

במדריד הכל נראה גרוע יותר כאשר ברצלונה היריבה קורעת לגזרים את היריבות שלה.

לפחות יש כוח פיננסי

העזיבה של הממונה על מחלקת הנוער, מיצ'ל, בשבוע שעבר היתה עוד שלב באובדן הדרך של קלדרון. הנשיא מתח ביקורת על מחלקת הנוער שלא מייצרת שחקנים ברמה כמו שחקני ברצלונה. "אני עוזב בגלל הביקורת על העבודה שלי", אמר מיצ'ל. "אני מאוכזב אבל אם הנשיא לא מאמין בעבודה שלי, אז אני חייב לעזוב. עם זאת, אני חייב להודות שקלדרון אף פעם לא הראה עניין בקבוצות הנוער. לא היה אכפת לו כשאחד הילדים איבד את אמו בתאונת מטוס. זה כואב, אבל קלדרון שם את עצמו מעל ריאל מדריד".

רמון קלדרון, ריאל מדריד רמון קלדרון, ריאל מדריד רמון קלדרון, ריאל מדריד

ביום ראשון עמד קלדרון מול זעם האוהדים בישיבה השנתית של חברי המועדון, שהיו צריכים לאשר את התקציבים לשנת 2009: עניין פורמלי בעיקרון. 1,215 חברים הגיעו למפגש ורבים מהם צעקו לקלדרון "תתפטר". קלדרון ניסה לשים דברים בפרופורציה. "זה חשוב להיות ריאליסטים", אמר. "אנחנו בשמינית גמר הצ'מפיונס ליג, אנחנו בארבעת המקומות הראשונים, אנחנו עדיין יכולים לקחת אליפות והקבוצה סבלה מפציעות".

קלדרון גם הציג צפי נאה של הכנסות ורווחים ב־2009: עלייה של 9.4% בהכנסות ל־400.2 מיליון יורו ורווח תפעולי של 54.8 מיליון יורו. "אי אפשר למתוח ביקורת על הכוח הפיננסי של ריאל מדריד, שהוא תוצאה ישירה של הפעולות האחראיות של ההנהלה", אמר. בערב קיווה קלדרון לניצחון על סביליה שירגיע מעט את הרוחות - אבל ההפסד הביתי (4:3) הפך אותו לאיש מודאג מאוד. המטפחות הלבנות יצאו והחלו לנופף לעברו.

הפסד לברצלונה ביום שבת וסביר להניח שקלדרון ייאלץ לעשות שינויים מרחיקי לכת. אם ייכשל ויסיים עונה ללא תואר – דון פלורנטיני צפוי ללחוץ על הגז ולחזור לראשות ריאל מדריד כבר ב־2009.

הנרי, צילום: איי אף פי הנרי | צילום: איי אף פי הנרי, צילום: איי אף פי

היה באסה בבארסה

קשה להאמין, אבל בקיץ מצא עצמו ז'ואן לאפורטה, נשיא ברצלונה, בסיטואציה קשה עוד יותר מקלדרון.

לאפורטה הפסיד בהצבעת האי־אמון של הסוסיוס, אבל ימשיך בתפקידו מכיוון שלא היו די חברים שהצביעו נגדו.

"ההנהלה צריכה לבדוק את התוצאות האלה בגלל שהן שולחות מסר ברור", אמר אוריאול גירלאט, חבר האופוזיציה. "אם אני הייתי הנשיא, הייתי פורש".

לאפורטה נותר נחוש ואמר שהוא מתכנן להישאר בתפקיד לפחות עד למועד הבחירות ב־2010. "הצבעת האי־אמון לא הצליחה. אנחנו מבינים שזה פשוט עונש על השנתיים האחרונות, ואנחנו עובדים לתקן דברים ולהחזיר שקט תעשייתי למועדון".

לאפורטה - שבקיץ שעבר סיים עונה שנייה ללא תואר וספג ביקורות רבות אף שהיה אחראי לשיקום המועדון מאובדן כלכלי ומקצועי - שקל את צעדיו וחשב על שינוי מהותי מהתקופה של פרנק רייקרד כמאמן. הוא פנה לז'וזה מוריניו, מנג'ר של הצלחות עם כדורגל פרגמטי, ובירר גם לגבי "רכישה פוליטית" של ססק פאברגאס, שכיכב בקבוצת הנוער של ברצלונה עם ליאו מסי אבל עזב לארסנל בגיל 16.

בסופו של דבר, לאחר התייעצויות רבות עם הגיבור הקטלוני וחברו הטוב יוהן קרויף, החליט לדבוק בערכים שהובילו את הרנסנס הראשון של ברצלונה תחת שלטונו. הוא נתן את המושכות והרבה שקט תעשייתי לכוכב הקבוצה לשעבר והמאמן של ברצלונה ב', פפ גווארדיולה, ולמרות התחלה קשה, האמונה המסורתית של ברצלונה בכדורגל ההתקפי הפכה את הקבוצה למכונת שערים מבהילה.

קרויף עוקץ

גווארדיולה, שהביא את השחקנים המתאימים מבחוץ כדי לחזק את הקבוצה וקידם את השחקנים המתאימים מהאקדמיה המופלאה שלה, היה יכול לעשות זאת רק בזכות המבנה הבריא של המועדון.

לאפורטה - בזכות המבנה של המועדון וההתעקשות שלו לשמור על המסורת של הקבוצה - הצליח לשקם את מעמדו וזאת אף שסנדרו רוסל, ראש האופוזיציה למשטר של לאפורטה, הוא פופולרי בקרב הסוסיוס. לאפורטה עתיד להגיע במצב טוב לבחירות ב־2010.

ראול, צילום: איי אף פי ראול | צילום: איי אף פי ראול, צילום: איי אף פי

את הפרשנות העוקצנית ביותר על מצבה של ריאל מדריד לעומת ברצלונה אפשר היה לקבל מקרויף. "לבארסה יש את גווארדיולה ולמדריד יש את שוסטר", אמר ההולנדי לעיתון "ספורט". "פפ לא עשה מהפכה. הוא פשוט המשיך את הפילוסופיה שהיתה בקאמפ נואו. במדריד הם לא יודעים איך לטפח את הפילוסופיה של המועדון".

קשה להאמין שקלדרון יוכל לשנות את גורלו כמו לאפורטה, אבל אם ריאל תנצח בטעות (המאמן החדש חואנדה ראמוס עשוי להוסיף הרבה לקבוצה), הקרב על האליפות ייפתח מחדש, ועם חיזוק נכון ריאל עוד עשויה להחזיר את ברצלונה לימי האי־אמון בלאפורטה.

תגיות