אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעיכוב רב, בתחילת 2009 תעבור גם סין לדור השלישי צילום: בלומברג

בעיכוב רב, בתחילת 2009 תעבור גם סין לדור השלישי

הממשלה בסין מקווה שהשקעות בסך עשרות מיליארדי דולרים מצד מפעילות הסלולר יסייעו לכלכלה הסינית בהתמודדות עם המשבר הכלכלי העולמי. חברות טלקומוניקציה גלובליות יחזרו גם הן אחרי חוזים עם מפעילי השירות עבור 600 מיליון משתמשי הסלולר במדינה

12.12.2008, 16:02 | רחל בית-אריה, בייג'ינג

סין תחלק רשיונות להפעלת רשת סלולרית בדור השלישי בתחילת 2009. הממשלה המקומית מקווה, שחלוקת הרישיונות תוביל להשקעות של 200 מיליארד יואן (29 מיליארד דולר) מצד מפעילות הסלולרי ולהאצת הצריכה הפרטית בענף, שתעזור לכלכלה המקומית להיחלץ מהשפעות השפל הגלובלי.

ההודעה שמסר היום (ו') בעניין שר התעשייה וטכנולוגיות המידע של סין, לי ייג'ונג, מסיימת שנים של ציפייה להכנסת הטכנולוגיה המתקדמת לסין. עד כה, רשתות דור שלישי פעלו רק בכמה ערים במדינה במסגרת ניסיונית.

השקעות ענק: צ'יינה יוניקום תשקיע 15 מיליארד דולר בתשתיות הדור השלישי ההשקעה תתבצע בשנתיים הקרובות, והיא מתייחסת רק לערים המפותחות יותר בחוף המזרחי של סין. יוניקום מבקשת לשפר את מעמדה התחרותי לקראת המיזוג שלה עם חברת הטלפוניה הקווית צ'יינה נטקום פרדריק יאנג SCMPלכתבה המלאה
הצעד הוא משמעותי ביותר לא רק לסין, אלא לתעשיית הטלקומוניקציה העולמית כולה, כיוון שהוא צפוי להמריץ את המכירות בשוק הסלולרי הגדול בעולם, שבו יותר מ-600 מיליון מנויים. חברות של ציוד תקשורת, תוכנות משחקים ושירותים לדור השלישי, יחזרו ככל הנראה אחרי חוזים עם המפעילות הסיניות, בציפייה שהמכירות כאן יעזרו להן להתגבר על ההאטה באזורים אחרים בעולם. "זהו צעד משמעותי מאד כתגובה למשבר העולמי, שיעזור להמריץ את הכלכלה באמצעות השקעות" אמר לי.

על פי הודעת השר, צ'יינה מובייל, מפעילת הסלולרי הגדולה במדינה (ובעולם) תקבל רישיון להפעלת רשת דור שלישי בתקן המקומי שפותח בסין TD-CDMA. ככל הנראה, אחת הסיבות לעיכוב הרישיונות היא, שבתקן תוצרת בית התגלו בעיות רבות, לצד הרצון של הממשלה לקדם את הטכנולוגיה המקומית. שתי מפעילות סלולרי אחרות, צ'יינה יוניקום וצ'יינה טלקום יקבלו רישיונות להפעלת רשתות בטכנולוגיות קיימות ומיובאות: יוניקום תפעיל רשת בתקן האירופי W-CDMA וטלקום תשתמש בסטנדרד האמריקאי CDMA 2000.

ממשלת סין עושה בשבועות האחרונים מאמצים גדולים למתן את השפעות המשבר העולמי על המדינה, אך בימים האחרונים מתברר, כי למרות צעדי ההמרצה, השפעת המשבר על סין גדולה משהעריכו רוב המומחים. הייצוא הסיני ירד בנובמבר ב-2.2% לעומת אוקטובר, ירידה ראשונה זה שבע שנים. ההשקעות הזרות במדינה צנחו בנובמבר ב-36.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. היום אף פורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות, שהראו כי אלה עדיין צומחות בקצב מהיר של 20.8%, אך, בכל זאת, מדובר בצמיחה האיטית ביותר זה תשעה חודשים.

בין הצעדים עליהם הודיעה הממשלה הסינית, נמצאים תמיכה בתעשיית הרכב, בתעשיית הפלדה ובעסקים קטנים, עידוד הבנקים לתת הלוואות, השקעות ענק בתשתיות וכן סובסידיות ישירות לאוכלוסיה הכפרית הענייה במדינה, כדי לעודד אותה להיכנס למעגל הצריכה ולקנות מכשירי חשמל ביתיים, טלפונים סלולריים ועוד.

למרות שהשפעות המשבר על סין מתונות יחסית בינתיים, הממשלה חוששת שאבדן מקומות עבודה והאטת הצמיחה יביאו להיווצרות תסיסה חברתית, שתאיים על היציבות במדינה ועל המשך שלטון המפלגה הקומוניסטית. נראה, כי השלטונות בבייג'ינג מוכנים לעשות כמעט כל דבר כדי למנוע תרחיש כזה.

תגיות