אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיני: "תוכנית האוצר אינה מספיקה למלחמה בפיטורים ההמוניים" צילום: עמית שעל

עיני: "תוכנית האוצר אינה מספיקה למלחמה בפיטורים ההמוניים"

יו"ר ההסתדרות תקף את תוכנית החירום של משרד האוצר, לאחר אישורה היום בישיבת הממשלה. לדבריו התוכנית מוגבלת ומעניקה סיוע מצומצם מדי. בנוסף אמר כי התוכנית שהציע יחד עם המעסיקים למשרד האוצר מתאימה יותר למניעת הפיטורים

14.12.2008, 14:15 | מיקי פלד

חילוקי הדעות בין הסתדרות לאוצר לא הגיעו לסופן. בעקבות אישור רשת הביטחון היום (א') בישיבת הממשלה, תוקף יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, את התוכנית ואומר כי תוכנית החירום של משרד האוצר, גם שהיא כוללת את רשת הביטחון, אינה מספיקה למאבק בתופעת הפיטורים.

"באופן עקרוני יש להעביר מחר את התוכנית בוועדת הכספים כדי לא לעכב את מתן זריקת העידוד למשק. יחד עם זאת התוכנית מאוד מוגבלת ונותנת סיוע בהיקף מצומצם למקומות העבודה. כמו כן אין בתוכנית קשר בין הסיוע למעסיקים למניעת פיטורי העובדים", אומר עיני.

עיני טוען כי התוכנית שהוא והמעסיקים הציעו למשרד האוצר טובה יותר למניעת פיטורים המוניים. "ההסתדרות והמעסיקים מסכימים שהסיוע צריך להיות הרבה יותר גדול מ-240 מיליון השקלים שמציע משרד האוצר בצורת קרן למתן הלוואות. יש לזכור שגם הסכום הזה לא ינתן באופן מיידי אלא לאחר הליך בירוקרטי של מכרז בין הבנקים שייקח הרבה זמן", אומר עיני. בנוסף, הוא טוען כי "האוצר מבקש ממי שמקבל סיוע בטחונות גדולים מידי כך שלמעסיקים רבים לא ישתלם להיעזר במדינה".

לדעת עיני, "ההסתדרות והמעסיקים סבורים שצריך לתת מיליארד שקל ערבות מדינה למתן אשראי על ידי הבנקים באופן מיידי. הכסף הזה יכול להיות ממונף לכ-5 מיליארד שקל לצורך סיוע לעסקים. אותם מקומות עבודה שיקבלו סיוע יוכלו להוציא עובדים לחל"ת על חשבון המדינה, לתקופה של 3 חודשים, תוך התחייבות להחזיר אותם לעבודה ולא לפטר אותם במשך שנה. מעסיק שיקבל סיוע יצטרך להתחייב לשלם את הזכויות הסוציאליות של העובד כדי לא לקטוע את רצף התשלומים".

עיני אומר כי בינתיים משרד האוצר אינו מקיים משא ומתן עם ההסתדרות והמעסיקים בקשר לעניין זה. "בפגישה שקיימתי בשבוע שעבר עם רה"מ הוא הביע נכונות להיכנס לעובי הקורה גם בנושא הפיטורים, בדיוק כפי שעשה בנושא רשת הביטחון. אני מקווה שזה יקרה במהרה כי אין לנו עוד זמן לחכות. ככל שימצא פתרון באופן מהיר יותר כך ניתן יהיה לצמצם את התופעה בצורה אפקטיבית יותר".

תגיות