אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"השווי של מלאנוקס הוא בדיוק מה שהשוק מעריך" צילום: אוראל כהן

"השווי של מלאנוקס הוא בדיוק מה שהשוק מעריך"

אייל ולדמן הוביל את מלאנוקס להנפקה מרשימה ולצמיחה של תשעה רבעונים רצופים. זה לא גרם לו לאבד את הראש - אבל הוא מאמין שהעסק יוסיף לצמוח, גם בימי משבר

16.12.2008, 14:55 | תומר קורנפלד ומאיר אורבך
הדבר הבולט ביותר באייל ולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, הוא הרושם המפוכח לחלוטין שהוא משרה. "אני מנסה להסתכל על המציאות ולהיות ריאלי ושמרני", הוא אומר כבר בפתיחה, "ולא לאנוס את השטח".

מלאנוקס מפתחת שבבים וכרטיסים לתקשורת מהירה בין משאבי מחשוב ארגוניים בשוק האינפיניבנד (תקן תקשורת שמאפשר גישה מהירה להעברת זיכרון בין מחשבים, ללא צורך בגישה למערכת הפעלה). ולדמן הנפיק את החברה בראשית 2007, וגייס 106 מיליון דולר. מאז רשמה החברה צמיחה מרשימה בהכנסות במשך תשעה רבעונים רצופים. את הרבעון השלישי היא סיימה בהכנסות שיא של 29 מיליון דולר וברווח נקי מתואם של 9.2 מיליון דולר (בנטרול הוצאות של אופציות לעובדים והפחתות אחרות).

אייל ולדמן: "לטווח השקעה של שלושה חודשים אנחנו אולי לא מניה אטרקטיבית, אבל לטווח של שנה אנחנו אטרקטיביים מאוד", צילום: אוראל כהן אייל ולדמן: "לטווח השקעה של שלושה חודשים אנחנו אולי לא מניה אטרקטיבית, אבל לטווח של שנה אנחנו אטרקטיביים מאוד" | צילום: אוראל כהן אייל ולדמן: "לטווח השקעה של שלושה חודשים אנחנו אולי לא מניה אטרקטיבית, אבל לטווח של שנה אנחנו אטרקטיביים מאוד", צילום: אוראל כהן
אבל כמו רוב חברות הטכנולוגיה המתמודדות עם המיתון העולמי, סיפקה מלאנוקס תחזיות מאכזבות לרבעון הרביעי של השנה, שבו ציפתה להשיג הכנסות של 25 מיליון דולר. "אצל מלאנוקס הצפי העתידי אף פעם לא היה טוב, ועכשיו הוא אפילו קשה יותר", מסביר ולדמן. "אנחנו עובדים עם חברות גדולות, כמו דל, HP ויבמ, ואלו מעדיפות לשמור את המלאי אצלנו. אנשים מזמינים ציוד רק כשכואב להם, כשהם צריכים את הציוד אתמול".

אתה שומע מחברות דיבור שונה שלא שמעת בעבר?

"חברות מנסות כיום לחסוך יותר, ורואים את זה בכל התחומים - כרגע החברות שואלות את עצמן כיצד הן יכולות לצמצם את הסיכון שלהן, וישנם סקטורים שהצמיחה שלהם הואטה, אבל בסופו של דבר אנשים אינם יכולים שלא להשקיע במחשוב: אם לארגון יש אלף מחשבים, הם עדיין יצטרכו לרענן אותם כל שלוש שנים.

"גם הצורך באחסון מידע ימשיך ויגדל. אנשים צריכים לאחסן יותר מידע ולחפש מהר יותר. לדוגמה בקרוב ייכנסו רגולציות בבתי חולים שיחייבו לשמור כל תמונה. היום מאוחסנים רק 20% מתמונות ה־MRI, ואני חושב שהנושא ימשיך לגדול. זה מביא לדרישה ממשיכה של IT, כך שאני מעריך שנראה המשך עלייה בטווח הארוך".

איך אתם מתמודדים עם המשבר?

"הנהלות צריכות לעשות את מה שצריך לעשות. מי שישרוד לא יהיה החזק ביותר אלא זה שהסתגל לתנאים. אנחנו בוחנים כל הזמן מה נכון לעשות".

מה זה אומר? אתם שוקלים, למשל, לקצץ בכוח האדם?

"אנחנו לא מפטרים אלא מגייסים עובדים, אבל בצורה מאוד סלקטיבית, בעיקר כוח אדם איכותי שמסתובב כיום בשוק. במקביל אנחנו רוצים לצמצם בהוצאות ולהפוך לרווחיים. בתשעת החודשים האחרונים יצרה מלאנוקס יותר מ־20 מיליון דולר מפעילות שוטפת, ויש לנו 170 מיליון דולר בבנק".

איך מלאנוקס מסתכלת על השקעות ורכישות של חברות אחרות?

"המטרה של ההשקעות שלנו היא לא לעשות כסף אלא לפעול באופן אסטרטגי, כדי לבחור בחברות שנוכל להכניס לתוך החברה. אנחנו משקיעים מיליוני דולרים בחברות שקרובות למלאנוקס ויכולות לתרום לנו בעתיד. עד עכשיו השקענו 1.5 מיליון דולר בחברה אחת, שאת שמה איננו יכולים לפרסם, ובמקביל אנחנו בוחנים רכישה גדולה, למרות שזה עוד לא קרוב לביצוע. זהו זמן מצוין להשקיע, מאחר שמחירי החברות נמוכים, וזה ימשיך כך גם בשני החציונים הקרובים".

הרכישות העתידיות יהיו במזומן או במניות?

"אנו יכולים לנצל גם מזומן וגם מניות. לדעתי יש חברות רבות שהיו רוצות לקבל את המניות של מלאנוקס בתמורה למניותיהן, בין אם הן חברות סטארט־אפ ובין אם הן חברות ציבוריות".

מה אתה חושב כאשר אתה מסתכל על המחירים הקורסים של חברות בשוק כמו אפל ואחרות?

"הרבה מנכ"לים אומרים 'אנחנו שווים הרבה יותר ממה שמעריכים אותנו בשוק'. מי שחושב כך, ידמם קצת ברבעון או בשניים הקרובים, ואז יבין מה השווי האמיתי שלו. אני נוקט גישה שונה: איך שהשוק מעריך אותנו, זה מה שאנחנו שווים. היינו שווים 500 מיליון דולר בהנפקה ו־700 מיליון דולר בשיא, ועכשיו אנחנו שווים 250 מיליון דולר. לטווח השקעה של שלושה חודשים אנחנו אולי לא מניה אטרקטיבית, אבל לטווח של שנה אנחנו אטרקטיביים מאוד".

ההצלחות הפרטיות של אייל ולדמן

 

ולדמן אינו רק מנכ"ל של חברה הנסחרת בנאסד"ק אלא גם משקיע פרטי מצליח. ל"כלכליסט" הוא מגלה שעד היום השקיע ב־14 חברות הייטק שונות: ארבע רשמו אקזיטים, שתיים נסגרו, והשאר פעילות ברמות שונות. להלן חמש מהן:

my6sense

החברה החדשה של ברק חכמוב ואבינועם רובינשטיין, שנחשפה לאחרונה ב"כלכליסט". מפתחת תוכנה להצגת מסרים והודעות בטלפונים סלולריים

QED

יצרנית מעבדים. הנפיקה בנאסד"ק, ואחר כך ל־PMC סיירה עסקת מניות בשווי 2.3 מיליארד דולר

קגור נטוורקס

מפתחת טכנולוגיות קול. נמכרה לג'וניפר נטוורקס תמורת 67.5 מיליון דולר

פודינג מדיה

מפתחת פלטפורמה לפרסום בסלולרי, שגייסה עד כה 12 מיליון דולר, בין היתר מאופוס קפיטל ומ־BRM

YCD מולטימדיה

מפתחת פתרונות מדיה לנקודות הקצה. גייסה עד היום 9 מיליון דולר, בין היתר מפיטנגו. ולדמן היה המשקיע הראשון בחברה

תגיות