אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ווב 2.0.2.0 - איך תיראה הרשת ב-2020? צילום: shutterstock

ווב 2.0.2.0 - איך תיראה הרשת ב-2020?

בסקר שנערך על ידי מכון פיו העריכו מומחים שהרשת תהיה סלולרית יותר, שהיא תגיע להרבה יותר אנשים – אבל גם שלא תקטין את השנאה והגזענות

23.12.2008, 12:01 | יוסי גורביץ
בשנת 2020, הרבה יותר אנשים יהיו מחוברים לרשת, והם ישתמשו הרבה יותר בטלפונים סלולריים: מרכז הכובד של הרשת יעבור מהמחשב האישי אל הטלפון הנייד. חשיבותם של מכשירים המשתמשים בטכנולוגיית צג-מגע תגבר באופן ניכר, וכך גם החשיפה לעולמות וירטואליים. כך מעריכים כ-600 מומחי-רשת, בסקר שנערך על ידי מכון פיו (Pew) האמריקאי (זהירות, קובץ PDF).

כולם מחוברים, כל הזמן. אילוסטרציה, צילום: shutterstock כולם מחוברים, כל הזמן. אילוסטרציה | צילום: shutterstock כולם מחוברים, כל הזמן. אילוסטרציה, צילום: shutterstock

אבל העתיד לא יהיה בהכרח ורוד יותר.השקיפות תגאה, משום שכולם יהיו חשופים יותר, כל הזמן, אבל אין פירוש הדבר, אומרים החוקרים, שתהיה עלייה בענישה על מעשים לא מקובלים או פשעים; בהחלט ייתכן שהתוצאה תהיה סובלנות רבה יותר כלפי עוול. השקיפות, שלהערכת חלק ניכר מהמומחים לא יהיה מנוס ממנה, עשויה גם להעביר את מושג הפרטיות מן העולם.

בעיה אחרת תהיה קריסת ההבחנה בין עבודה ובין זמן הפנאי: בעולם שבו כולם מחוברים, כל הזמן, יגבר הלחץ על העובדים להיות זמינים לעבודה בכל עת, וכמה מן המומחים חוששים שהדבר יוביל לרמות מוגברות של לחץ.

רוב החוקרים – כ-56% - הביעו ספקנות לגבי האפשרות שהגזענות והשנאה יקטנו בעולם המקוון: הרשת אמנם מעלה את האפשרות להכרת האחר ולסובלנות, אבל באותה מידה היא גם גורם מקטב, שמסוגל לעודד שנאה לבלתי מוכר וחוסר רצון להכיר אותו. צ'ארלס אס, חוקר תרבות ואתיקה מקוונת באוניברסיטת דרורי במיזורי, כתב בתגובה לשאלון ש"אני חולק נמרצות על התפיסה הזו. אם כבר, התופעה שכינה קאס סונסטיין "The Daily Me" תופסת היטב את הנטיה החזקה לנצל את הטכנולוגיה כדי למצוא מידע שמחזק ומאשש את ההסכמה עם דעותיו האישיות ודעותיו הקדומות של המשתמש, במקום להשתמש בה כדי לחפש מידע שמאתגר אותן".

תגיות