אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הוושינגטון פוסט" על הונאת מאדוף: הרשויות ידעו אך לא עשו דבר צילום: פלאשניוז

"הוושינגטון פוסט" על הונאת מאדוף: הרשויות ידעו אך לא עשו דבר

בעיתון, שחושף מחדלים של הפיקוח, נטען שרשות ני"ע האמריקאית קיבלה תלונות על מעשיו של מאדוף, אך לא פעלה. יו"ר הרשות לשעבר: "פושע מתוחכם תמיד יכול להצליח"

16.12.2008, 20:37 | שאול אמסטרדמסקי, הדר רז רחלי בינדמן וסוכנויות הידיעות

נמשכת הסערה סביב מעילת הענק של ברנרד מאדוף. תאגיד הבנקאות האירופי פורטיס הודה היום (ג') שהפסדיו בגין ההונאה עשויים להגיע ל־1.4 מיליארד דולר. הבנק היפני אוזורה, שנמצא ברובו בבעלות קרן ההשקעה הפרטית סרברוס, הודיע שנחשף לתרמית בסכום של 137 מיליון דולר.

בתוך כך דיווח "הוושינגטון פוסט" כי מאז 1999 ידעה רשות ניירות ערך בארצות הברית (ה־SEC) על מעשיו של מאדוף, בעקבות סדרה של פניות מצד אנליסטים ומכתב שנשלח באותה השנה למשרדי הרשות שבו הואשם מאדוף בנקיטת מהלכים לא חוקיים. עם זאת, נמנעה ה־SEC מלפעול כנגדו וזאת אף שהיה בסמכותה לבדוק את מעשיו.

להערכת משפטנים הצליח מאדוף להתחמק מביקורת של הרשויות בין השאר משום שבצד מעשי התרמית הוא פעל במסגרת עסקים לגיטימיים, סייע בהקמת בורסת נאסד"ק ואף שימש יועץ ל־SEC בנושאי סחר אלקטרוני. נוסף על כך נהג מאדוף לתרום למסעות בחירות של פוליטיקאים והיה דמות מוכרת בקרב רגולטורים.

בצד עסקיו אלה יכול היה מאדוף לבצע עסקאות בתחומים שלא היו נתונים לפיקוח ממשלתי הדוק, כגון קרנות גידור. לדברי ארתור לויט, לשעבר יושב ראש ה־SEC, המקרה של מאדוף מעיד על מגבלות הרגולציה. "פושע מיומן כמעט תמיד יוכל להערים על הרשויות", אמר. לדבריו, משרד המשפטים וה־SEC יהיו לעולם בפיגור אחרי פשיעה מתוחכמת.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר אברהם אינפלד, שמנהל בישראל את הפעילות הפילנתרופית של משפחת צ'ייס האמריקאית, כי כל השקעות המשפחה ירדו לטמיון בהונאת מאדוף. "אנחנו תומכים ב־77 ארגונים בישראל, בעיקר בתחום החינוך ומתן הזדמנויות לילדים מהפריפריה. עכשיו השקעות בהיקף של 200 מיליון דולר ירדו לטמיון בגלל נוכל אחד", אמר אינפלד.

 

"אלה בישראל שאומרים שרק אמריקאים עשירים נפגעו מן ההונאה אינם מבינים שהכסף יועד למטרות פילנתרופיות, ושמי שנפגע הם הילדים". לדבריו, לאחר פרסום הפרשה הוא נאלץ להודיע לארגונים על סיום התמיכה בהם, ולפטר את חמשת העובדים שמנהלים את כספי הקרן בארץ.

תגיות