אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: קרן רביעית לסקויה ישראל בהיקף של 200 מיליון דולר צילום: אוראל כהן

בלעדי: קרן רביעית לסקויה ישראל בהיקף של 200 מיליון דולר

קרן ההון סיכון סקויה העולמית (Sequoia) תגייס בימים הקרובים 200.75 מיליון דולר עבור הקרן הישראלית שלה, בהנהלתם של שמיל לוי, חיים סדגר ויובל בהרב

18.12.2008, 18:30 | אסף גלעד
קרן ההון סיכון סקויה העולמית (Sequoia) תגייס בימים הקרובים 200.75 מיליון דולר עבור הקרן הישראלית שלה, בהנהלתם של שמיל לוי, חיים סדגר ויובל בהרב. זוהי הקרן הרביעית שמגייסת סקויה לישראל, לאחר שהקרן האחרונה, סקויה 3, גויסה גם היא בסכום של 200 מיליון דולר בשנת 2005.  הקרן תופנה ברובה להשקעה בחברות צעירות.

 
שמיל לוי, קרן סקויה. הקרן הקודמת גויסה לפני שלוש שנים, צילום: אוראל כהן שמיל לוי, קרן סקויה. הקרן הקודמת גויסה לפני שלוש שנים | צילום: אוראל כהן שמיל לוי, קרן סקויה. הקרן הקודמת גויסה לפני שלוש שנים, צילום: אוראל כהן
על-פי חברת המחקר IVC, סקויה 3 עדיין לא השקיעה את כל הכסף הזמין לה. ההשקעות הבולטות בקרן האחרונה הגיעו לחברות כגון: חברת אחסון המידע המצליחה סטורווייז (Storwize), חברת התוכנה פונטיס (Pontis) וחברת מודעות הפרסום ממוקדות ההקשר קונטרה (Kontera).

גיוס סכום כה גדול בתקופה זו הינו הישג מרשים עבור סקויה. לפי IVC, המשקיעים העיקריים בסקויה 3 היו קרנות אוניברסיטאיות גדולות כגון סטנפורד, MIT, והארוורד. האחרונה דיווחה על הפסד של 22% מנכסיה, כ 8 מיליארד דולר בארבעת החודשים האחרונים. עם זאת, ניתן לשער כי תהליך סגירת הגיוס החל להתגלגל עוד בטרם פרוץ סבב המשבר הנוכחי.

סקויה ארה"ב גייסה את הקרן האחרונה שלה, בשווי 929 מיליון דולר בתחילת חודש ספטמבר והודיעה על גיוסו 3 ימים לפני הלאמת הבנקים למשכנתאות פאני מיי ופרדי מק, ובאותו היום בו ביצעה הקרן הישראלית את אחד האקזיטים המרשמים שלה בישראל, עם מכירת הסטארט-אפ קומראנט לרד-האט תמורת 107 מיליון דולר. סקויה ישראל הוקמה בשנת 1999 על ידי השותף הבכיר בקרן, מייקל מוריץ, שמאוחר יותר היה שותף גם בהקמתם של סניפי סקויה בסין ובהודו.

בסקויה סירבו להתייחס לידיעה.

תגיות