אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחלוקת בין האוצר למפעילת מתקן ההתפלה בפלמחים מונעת שימוש במי המתקן צילום: shutterstock

מחלוקת בין האוצר למפעילת מתקן ההתפלה בפלמחים מונעת שימוש במי המתקן

כך העיד היום בפני ועדת החיקרה הממלכתית לניהול משק המים מנכ"ל חברת גאון אגרו תעשיות, בעלת השליטה במפעילת המתקן. אתמול העיד מהנדס חברת תה"ל, כי תוכנית האב האחרונה לטיפול במשק המים הוכנה בישראל לפני 20 שנה

24.12.2008, 15:07 | גלית שפיר

במתקן ההתפלה שבפלמחים יש כיום 7 מיליון קו"ב מים עודפים, אך בגלל חוסר הסכמות בין מפעילת המתקן למשרד האוצר אין בהם שימוש. כך העיד היום (ד') בפני ועדת החקירה הממלכתית לניהול משק המים בני שריג, מנכ"ל חברת גאון אגרו תעשיות, בעלת השליטה בחברת 'צינורות המזרח התיכון', שמחזיקה 21.1% מחברת דרך 'התפלת ים', אשר יחד עם שתי חברות נוספות מפעילה את מתקן ההתפלה בפלמחים, המייצר כמות של 30 מיליון קו"ב מים בשנה.

לדברי שריג, "אנו מוכנים להגדיל את היצע המים, אך לא במחיר שירע את מצבנו. משום מה, משרד האוצר טירפד את המשא ומתן".

אתמול (ג') אמר המהנדס הראשי של חברת תה"ל (תכנון המים לישראל), ד"ר דן המברג, בעדותו בפני חברי הוועדה, כי תוכנית האב המלאה האחרונה לטיפול במשק המים הוכנה בישראל לפני 20 שנה. תה"ל שימשה הזרוע המתכננת של משק המים, עד שהופרטה בשנת ה-90'. בתוכנית שהוכנה אז, הומלץ להתחיל בהקמה של מתקני התפלה בשנת 2010. "התוכנית לא כללה את קליטת העלייה של שנות ה-90' בשיעור של שהוסיפה כמיליון תושבים לישראל. היאת הציעה, לראשונה, צמצום אספקה לחקלאות של מים שפירים, כאשר תמורת המים המקוצצים יסופקו קולחים מטופלים כראוי", כך כתב ד"ר המברג בנייר עמדה שהגיש לוועדה.

לדבריו, בשנות ה-90' החלו בהכנה של תוכנית מתאר ארצית, אולם היא הופסקה, לאחר שמונה מאיר בן-מאיר לנציב המים. "הנימוק היה, כי הנחיות התכנון של הנציב הקודם אינן מקובלות עליו. התוכנית הבאה הוכנה על ידי אגף התכנון של נציבות המים בתחילת שנת 2000, אחרי הפרטת תה"ל, והיא כונתה 'תוכנית אב למעבר', מפני שמטרתה הייתה להציב מסקנות והחלטות ביצועיות לתקופת מעבר קצרה עד לשנת 2010, בה יתייצב משק המים ותצא תוכנית אב מלאה לטווח ארוך ויציב".

המברג העיד, כי "הועלו רעיונות ודרכים שונות להכנת תוכנית מלאה, אך טרם הוחל בהכנתה".

תגיות