אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברוכים הבאים לרשימה השחורה של חברות התקליטים איור: יונתן וקסמן

ברוכים הבאים לרשימה השחורה של חברות התקליטים

שיתוף פעולה בין חברות התקליטים לספקיות האינטרנט בארה"ב עלול לנתק מהרשת אלפי משתפי קבצים

27.12.2008, 10:11 | ניצן וידנפלד
RIAA,‬ איגוד חברות התקליטים האמריקאיות, נהפך בעשור האחרון ללוחם מספר 1 בשיתוף הקבצים ברשת. בתחילת העשור ניסה האיגוד לתבוע אתרי שיתוף קבצים. בשנתיים האחרונות הוא שלח כ‭30-‬ אלף מכתבי איום לגולשים שלפי בדיקותיו שיתפו קבצים, ודרש מהם לשלם אלפי דולרים או להסתכן בתביעה. כמה תביעות כאלה הוגשו, ואחת מהן הסתיימה בהטלת תשלומי פיצויים של רבע מיליון דולר על ג'יימי תומס האמריקאית, שערעורה ידון במרץ ‭.2009‬ לפי טענת ‭,RIAA‬ הכנסותיה ממכתבי הכופר והתביעות אינן מכסות חלקיק מהפסדיה בשל שיתוף הקבצים. יש האומרים שהנזק התדמיתי שהיא גורמת לעצמה מגמד כל נזק אחר.

חברות התקליטים משתפות פעולה עם ספקיות הרשת. הגולשים עלולים להפסיד, איור: יונתן וקסמן חברות התקליטים משתפות פעולה עם ספקיות הרשת. הגולשים עלולים להפסיד | איור: יונתן וקסמן חברות התקליטים משתפות פעולה עם ספקיות הרשת. הגולשים עלולים להפסיד, איור: יונתן וקסמן

החודש שינתה RIAA את הטקטיקה שלה, ותעשיית מכתבי האיום הופסקה. "מרכזי תשלום הפיצויים" נסגרו. היא יורדת מהגולשים. במקום זאת, RIAA רק "תתריע בפני ספקיות האינטרנט על מפרי זכויות יוצרים כבדים‭."‬ קהילת משתפי הקבצים הגיבה בצהלה.

האם RIAA הרימו ידיים? האם הפיראטים ניצחו? נהפוך הוא. המהלך של RIAA גייס למלחמה את הקבוצה בעלת האינטרס הגדול ביותר להילחם במשתפי הקבצים, שחסרה עד היום את התירוץ רשמי לעשות זאת: ספקיות האינטרנט.

רווחיהן של ספקיות האינטרנט נובעים מהלקוחות שאינם מנצלים את שירותיהן, אלה שבקושי יודעים לבדוק דוא"ל. הללו לא תופסים רוחב פס ולא גוזלים זמן מאנשי השירות והתמיכה. משתפי קבצים הם הלקוחות שכדאי לספקיות להיפטר מהם. מי שמוריד סרטים ומוזיקה מסביב לשעון משלם על חיבור האינטרנט שלו כמו הגולש הממוצע, אבל צורך רוחב פס של מאות ולעיתים אלפי גולשים כאלה. שדרוגי התשתית נעשים פעמים רבות למענו - או שמא בגללו.

הספקיות כבר החלו להילחם במשתפי הקבצים. בארה"ב נתפסה חברת קומקאסט, שהאטה את התעבורה של משתפי קבצים תוך שימוש בטכניקות של האקרים. ככל הנראה עושות זאת עוד ספקיות אמריקאיות, וייתכן שגם ספקיות בישראל. אבל ההסכם החדש ייצור מנגנון פיקוח גלוי ומסוכן. הוא ייצור רשימה שחורה של גולשים, שקיומה יהיה ידוע לכל. היא תגובש באופן מתוקשר על ידי ‭,RIAA‬ ותועבר לספקיות האינטרנט. רשימות שחורות כאלה כבר נהוגות בשוק האשראי בארה"ב. רבבות אנשים שקיבלו "ציון אשראי נמוך" לא יכולים למצוא בכל אמריקה סניף בנק אחד שילווה להם כסף, וזאת רק משום שמישהו הכניס אותם לרשימה השחורה של הבנקים.

האם חוקי להחיל זאת בעולם האינטרנט? רשות התקשורת האמריקאית מיהרה לגנות את שיתוף הפעולה החדש ולהצביע על בעיות משפטיות בו. הממשל וציבור הגולשים מתנגדים. שתי קבוצות אינטרס שמורכבות מתאגידי ענק תומכות. לא בטוח שאנחנו ננצח.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
רשימות שחורות כאלה כבר נהוגות בשוק האשראי בארה"ב. - גם בישראל
"רשימות שחורות כאלה כבר נהוגות בשוק האשראי בארה"ב. רבבות אנשים שקיבלו "ציון אשראי נמוך" לא יכולים למצוא בכל אמריקה סניף בנק אחד שילווה להם כסף, וזאת רק משום שמישהו הכניס אותם לרשימה השחורה של הבנקים." מספר חברות עוסקות בזה הישראל , זה כבר שנתיים לאחר החלטת חוק "אסוף נתוני אשראי"
28.12.08
1.
ליישם הצעת האנגלים...
הטלת תשלום שנתי על משתפי הקבצים לקופת היוצרים. כך יראו כסף, והרבה, ולגולשים, שיעבדו ע"פ חוק יהיה ראש שקט. תפעול השיטה מסובך ומסורבל והלוגיסטיקה והאסטרטגיה שיינקטו הם כבר סיפור אחר. יהיה קל יותר למצוא את המספר המזערי שאינו נמנה על קטגוריה של משתפי הקבצים.
tanya  |  27.12.08