אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: HOT ו־yes מתנגדות למתן רשיונות קבועים לערוצים המסחריים צילום: צביקה טישלר

בלעדי: HOT ו־yes מתנגדות למתן רשיונות קבועים לערוצים המסחריים

חברות הטלוויזיה הרב־ערוצית: הרפורמה שמתכנן משרד התקשורת בתחום השידורים תגרום לנטישת לקוחות ותוביל אותנו לסף קריסה

29.12.2008, 07:04 | אמיר טייג

חברות הטלוויזיה הרב־ערוצית HOT ו־yes מתנגדות בתקיפות למתן רישיונות קבועים לערוצים המסחריים - רשת, קשת וערוץ 10. כך עולה מהעמדות שהגישו שתי החברות בשבוע שעבר לוועדת מרדכי, שבוחנת רפורמה בתחום הטלוויזיה המסחרית. ל"כלכליסט" נודע ששתי החברות חוששות שהרפורמה, שאותה מתכנן משרד התקשורת, תקשה עליהן לקבל אישור לשדר פרסומות, תיצור עוד ערוצי חינם שיגרמו לנטישת לקוחות, תפגע ביכולתן להשקיע בתוכן מקורי ותוביל אותן לסף קריסה.

החשש העיקרי של yes הוא שאימוץ שיטה של רישיונות תעלה באופן מהותי את מספר הערוצים המסחריים שיצורפו לערוצי החינם שישודרו על גבי התשתית הדיגיטלית הקרקעית (DTT). תשתית זו תעקוף את חברות הכבלים והלוויין ועשויה להפוך לעוד פלטפורמה רב־ערוצית, ש"תוביל לקריסת השחקנים הקיימים בשוק, ולקריסתה של yes בפרט".

ב־yes מעריכים שמערך ה־DTT עתיד לגרום לנטישה של 5%–18% מלקוחות הכבלים והלוויין. במכתב ששלחה החברה למשרד התקשורת נכתב: "מהלך של מעבר לרשיונות מרכזיים והוספת רשיונות מיוחדים יוביל להפרת הבטחה שלטונית שקיבלה החברה לפיה ה־DTT יכלול רק חמישה ערוצים". ב־yes טוענים שאסור להרחיב את מספר הערוצים המסחריים שישודרו ב־DTT, לפחות עד שיותר לכבלים וללוויין לשדר פרסומות.

עמדת HOT דומה לזו של yes ולפיה כל רפורמה בתחום השידורים חייבת להיות רחבה ולכלול גם הקלות לחברות הכבלים והלוויין. החברה כתבה למשרד התקשורת: "אם חופש מוחלט לכולם, בבחינת רישיון מסחרי לכל דורש, אזי יש לאפשר לתעשייה הרב־ערוצית חופש מלא. ליברליזציה זו צריכה לחול לא רק על נושא פרסום בכבלים ובלוויין, כמקובל בעולם, אלא גם על שחרור מעול מצוות כבד כדוגמת חובות הפקות מקור בתחומים שבהם יש כשל כלכלי. אם לא תינתן הקלה בחובות הרגולטוריים, תכריע המציאות הכלכלית ממילא: התעשייה הרב־ערוצית מתקשה גם כיום לעמוד בכל מטלותיה. היא לא תוכל לעשות כן, כאשר ישנה הרעה מהותית בתחומי פעילותה".

עוד טוענים ב־HOT שמעבר מזיכיונות לרישיונות יגרום לירידה גדולה באיכות הטלוויזיה המסחרית. לטענת החברה, "מהלך משולב זה ייזכר לדיראון עולם כמהלך הרגולטורי המיותר וההרסני ביותר בתולדות הרגולציה בישראל". 

תגיות