אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבטיפוס חדש יסייע להפעיל מסכי מגע קטנים צילום מסך: cnet.com

אבטיפוס חדש יסייע להפעיל מסכי מגע קטנים

טכנולוגיית NanoTouch שפותחה באוניברסיטת טורונטו מאפשרת להפעיל את מסך המגע מצדו האחורי, ועשויה לסייע למתקשים בעבודה מול מסכים זעירים במיוחד

29.12.2008, 16:08 | דורה קישינבסקי

אבטיפוס של מסך מגע חדש, המיועד לטלפונים סלולריים ומכשירים ניידים אחרים, עשוי לפתור את בעיית הלחיצה המדויקת על המסכים ההולכים ומתמזערים. בטכנולוגיית NanoTouch, שפותחה באוניברסיטת טורונטו, מסך המגע הופך לשקוף לכאורה, והאצבע הופכת לסמן מדויק מתמיד.

מסכי NanoTouch נראים כמסכי מגע רגילים, אך למעשה לא ניתן ללחוץ עליהם. לוח המגע המתקדם מורכב בצד האחורי של המכשיר. המשתמש מחליק את אצבעותיו על הלוח האחורי ורואה תמונה של אצבע על המסך הקדמי, מאחורי האייקונים והתפריטים של הממשק - ממש כאילו המסך היה שקוף. באמצעות האצבע הווירטואלית הזו מסומנת "הנקודה האקטיבית" שתופעל בלחיצה. דבר זה מאפשר דיוק רב בהפעלת ממשקים על מסכים זעירים, גם למשתמשים בעלי אצבעות גדולות מאוד.

לפי מגזין New Scientist, טכנולוגיית NanoTouch עשויה לעורר מחדש את מגמת מזעור המכשירים הניידים. מגמה זו נעצרה בגלל הפופולריות הגואה של מסכי המגע. כיום חברות מייצרות מכשירים מעט גדולים יותר מבשנים האחרונות, כדי שיהיה בהם מקום למסכי מגע רחבים, שנוח להפעיל אותם בעזרת האצבעות.

המחקרים מראים כי בעזרת NanoTouch ניתן ללחוץ בקלות באמצעות האצבע על אלמנטים שרוחבם על המסך 1.8 מילימטרים בלבד. המדענים הצליחו ליצור מסך מגע ברוחב 8 מילימטרים בלבד, שעדיין היה ניתן להשתמש בו בנוחות - אם כי לא היה ניתן להציג עליו מידע רב.

בנוסף, המדענים מניחים שהגאדג'טים עם המסך ה"שקוף" יהיו נוחים יותר לשימוש ממושך, מפני שניתן להחזיק אותם בשתי הידיים בעת שמקישים על הצד האחורי של המכשיר.

הטכנולוגיה החדשה היא גלגול של מסך ה-LucidTouch, שנולד במעבדות המחקר של החברות מיקרוסופט ומיצובישי, אוניברסיטת טורונטו ומכון האסו פלטנר בגרמניה. האבטיפוס של LucidTouch, שנחשף לציבור ב-2007, נחשב לחידוש מסקרן אך לא סיפק יתרון של ממש מבחינת הדיוק בלחיצה על מסכי מגע.

תגיות