אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות ההייטק והאנשים שניצחו את המשבר צילומים: עמית שעל, אוראל כהן

חברות ההייטק והאנשים שניצחו את המשבר

על רקע קריסת מקורות מימון רבים של תעשיית ההון סיכון ופיטוריהם של 3,000 עובדים, בולטים במיוחד 8 סיפורים חיוביים

30.12.2008, 13:15 | מאיר אורבך ואסף גלעד

המגייס

שלמה קרמר, ממייסדי צ'ק פוינט, ממשיך להמציא את עצמו מחדש

 

בשקט בשקט נהפך שלמה קרמר, אחד משלושת מייסדי צ'ק פוינט, לאחד האנג'לים הפעילים בישראל. השנה הוביל גיוסי הון לרוב חברות הפורטפוליו שלו: קונפדילה, וורקלייט, טראסטיר, סקיור איילנדס והחברה האמריקאית פאלו אלטו נטוורקס, בשווי כולל של 43 מיליון דולר. גיוסים אלה מקנים לו מעמד של קרן הון סיכון של איש אחד.

שלמה קרמר, מנכ"ל אימפרבה ויזם סדרתי שלמה קרמר, מנכ"ל אימפרבה ויזם סדרתי שלמה קרמר, מנכ"ל אימפרבה ויזם סדרתי
קרמר הצליח לאחד קרנות ישראליות רבות, בהן ג'מיני, וקרנות זרות, בהן USVP, להשקיע בחברות הפורטפוליו שלו. בכך חיזק וביצר את מעמדה של אימפריית אבטחת המידע שלו לקראת הימים הקשים של 2009. גולת הכותרת של האימפריה היא חברת אימפרבה, שבה קרמר משקיע את רוב זמנו ומשמש בה מנכ"ל בפועל, שגייסה השנה סכום שיא של 20 מיליון דולר. אימפרבה אף מדווחת על צמיחה של 110% לעומת שנה שעברה, בעוד הרבעון האחרון של השנה אינו נופל מקודמיו. לחברה 4,500 לקוחות משלמים. כיום היא מונה 220 עובדים ואף ממשיכה לגייס, ובקצב. ההסבר לכך הוא שבעקבות המשבר הכלכלי ומקרי ההונאה שהתגלו באחרונה נזקקו הבנקים והמוסדות הפיננסיים לשירותיהן של חברות כגון אלה שבחסותו של קרמר, כדי להדק את הפיקוח על הפעולות המתבצעות על ידי עובדיהן וגורמי חוץ העובדים איתן. תורמת לפריחה של חברות סטארט־אפ כאלה גם הרגולציה שממריצה את השוק להיצמד לכללי אבטחת מידע מחמירים.

הגוגליסטית:

קונדואיט, חברת תוכנה קטנה מרחובות, שדרגה את מנוע החיפוש המוביל בעולם

 

חברת התוכנה הקטנה מרחובות, המפתחת סרגלי כלים לאתרי אינטרנט עסקיים, הפכה לרווחית בתוך שנה מיום הקמתה. לפני שנתיים הפכה קונדואיט לספקית הבלעדית של סרגלי כלים מבוססי מנוע החיפוש של גוגל, ומאז צמחה פי עשרה מגודלה המקורי, צמיחה הנמשכת גם בימי המשבר.

בקונדואיט מספרים על 300 מיליון חיפושים בחודש אחד ועל 40 מיליון משתמשים פרטיים, כאשר בכל יום מצטרפים לרשימה 600 בעלי אתרים חדשים. בקונדואיט רשומים 180 אלף בעלי אתרים, בהם אתרי ליגות ה־NBA והבייסבול של ארצות הברית, הבלוג המצליח טקראנץ', חברת התעופה לופטהנזה וערוץ דיסקברי. קונדואיט ממשיכה להיות מחוזרת על ידי מרבית חברות האינטרנט הגדולות; רק לפני שנה דחתה הצעת רכש של כ־100 מיליון דולר מענקית האינטרנט האמריקאית IAC. כנראה לא די לה ב־70 עובדים, כי רק השבוע גייסה ארבעה עובדים.

הדודה מאמריקה:

קרן סקויה האמריקאית ממשיכה להנשים חברות ישראליות

 

שמיל לוי, שותף בסקויה, צילום: אוראל כהן שמיל לוי, שותף בסקויה | צילום: אוראל כהן שמיל לוי, שותף בסקויה, צילום: אוראל כהן
הקרן האמריקאית סקויה, מחלוצות הקרנות הזרות בישראל, הדהימה לקראת סוף השנה בגיוס קרן רביעית להשקעה בחברות ישראליות, בהיקף של 200 מיליון דולר. זאת בשעה שמרבית קרנות ההון סיכון הישראליות נכנסו לישורת האחרונה של גיוס הכסף בלא אוויר בריאות. סקויה, שחתומה על הצלחות היסטוריות כגון אפל, סיסקו, גוגל ויאהו, אדישה למשבר הכלכלי כחלק מהשתייכותה לקבוצה אקסקלוסיבית של קרנות צמרת אמריקאיות. המרוויחות המרכזיות מכך הן חברות סטארט־אפ ישראליות, שיוכלו ליהנות מקרן הון הסיכון הגדולה ביותר שגויסה ב־2008. סקויה הוכיחה פעלתנות רבה יחסית גם במשבר הבועה ב־2001–2003, דבר שתרם לה בהמשך כמה אקזיטים רווחיים, ובהם מכירת אקטונה וטופיו במכפילים נאים.

שומרת הסף:

איגלו, חברת הסטארט־אפ מעמק חפר,מייצרת פתרונות המונעים נטישת לקוחות

חברת הסטארט־אפ הישראלית מעמק חפר מפתחת תוכנות קשרי לקוחות, המסייעות לשמר לקוחות קיימים ואף לאתר לקוחות חדשים. מנכ"ל החברה, דרור פוקארד, מאמין שמי שאינו מסוגל למכור בתקופת משבר פשוט אינו יודע למכור. פוקארד, שסגר רק בתקופה האחרונה שלושה הסכמים גדולים עם חברות מתחום הטלקום והפיננסים, סבור שצריך לדעת מה למכור לחברות שרוצות שני דברים חשובים בימי משבר: החזר הוצאות מהיר של עד שישה חודשים ומניעה של נטישת לקוחות.

הביטחוניסטים:

הטכנולוגיה הצבאית המקומית משתתפת בייצור מטוס הקרב העתידני 35־F

הטכנולוגיה הצבאית של ישראל כבר אינה בגדר סוד או הצלחה חדשה. אחד הפרויקטים הגדולים שבהם היא עוסקת הוא פיתוח מטוס הקרב העתידי של יצרנית מטוסי הקרב הגדולה בעולם, לוקהיד מרטין.

היקף החוזים שכבר נחתמו בין החברה לבין החברות הישראליות, השותפות בפיתוח מערכות ומוצרים שונים למטוס ה־F35, מוערך בכ־200 מיליון דולר. עם החברות הישראליות המעורבות נמנות אלביט, המפתחת את קסדת הטייס; תדיראן, המספקת חלקים למערכת הקשר; סימיגון, המספקת תוכנת סימולטור; ALD, המייצרת תוכנה לדיווח על תקלות ומעקב אחרי תיקונים ב־ALIS; וטללוג'יק, המספקת פלטפורמת פיתוח תוכנה.

הווירטואלית:

אינוביד פועלת להגביר את האינטרקציה עם גולשי הרשת

טל חלוזין, סמנכ"ל אינוביד, צילום: עמית שעל טל חלוזין, סמנכ"ל אינוביד | צילום: עמית שעל טל חלוזין, סמנכ"ל אינוביד, צילום: עמית שעל
בעולם שבו הורדה פיראטית של וידיאו נהיית לנורמה, והרווח מהפקת תוכני טלוויזיה הולך ופוחת, יבוא הפתרון כנראה ממדיום חדש לגמרי. צביקה נטר וטל חלוזין, מייסדי אינוביד וגראז'־גיקס לעת מצוא, ישיקו בתחילת השנה מערכת שתאפשר להשתיל אובייקטים כגון כוס קפה או מגזין בתוך סרטוני וידיאו, המגבירים את האינטרקציה עם הצופה. זה אולי נשמע כמו עוד פיצ'ר חולף, אבל כל גופי השידור באינטרנט כבר הרימו טלפון אחד לפחות לשני הממציאים. בין המתעניינים: MTV, סוני, NBC־יוניברסל, דיסני ויאהו. בחודש הקרוב תודיע החברה על הסכם לשילוב הטכנולוגיה שלה באתר היוקרתי MSN קנדה. עוד שלוש קרנות הון סיכון אמריקאיות גדולות הביעו כבר עניין בהשקעה בסבב השני של החברה, שכבר גייסה 3.3 מיליון דולר מקרן ג'נסיס ומגורו הטכנולוגיה ג'ף פולבר. סמנכ"ל הטכנולוגיות של אינובד, טל חלוזין, הפך בזכות זה לישראלי הראשון המועמד בתחרות יזם השנה של מגזין "ביזנסוויק אירופה".

הדור הבא בסלולר

פרסלו ייצרה בתוך שנה בלבד שבב המסוגל להעבירבסלולר 21 מגה־ביט של מידע בשנייה

חברת הסטארט־אפ פרסלו (Percello), המורכבת מהגרעין הקשה של חברת מודם־ארט, נמכרה לאגיר תמורת 145 מיליון דולר בשנת 2005. הצוות, ששרד אין ספור רכישות ומיזוגים ובסופו של דבר גם את סגירת המרכז שבו עבד, החליט שהפעם הוא יהיה בעל הבית.

פרסלו מפתחת שבבים לדור הבא של נתבים ביתיים, שיאפשרו שידור סלולרי של מידע בפס רחב (Femtocell). החברה, שבה עובדים רק 30 מהנדסים, פיתחה בתוך שנה בלבד שבב חזק מהקיים בשוק, המסוגל להעביר 21 מגה־ביט של מידע בשנייה. כבר בספטמבר האחרון קפצו על העגלה הקרנות ורטקס וקרן ההון סיכון של טי־מובייל, מפיצת הגוגל־פון הראשון, עם גרניט ונצ'רס, והשקיעו 12 מיליון דולר בחברה. לא פלא שבשבוע הקרוב תודיע פרסלו על עסקה עם הלקוח החשוב ביותר שלה, אשר יפיץ את שבביה בעולם.

פרסלו פיתחה טכנולוגיית דור שלישי בתקן WCDMA, אתגר שענקיות בסדר הגודל של TI ואינפינאון עדיין לא התגברו עליו.

האינסטינקטית

אינפוג'ין מכפר סבא מסייעת למיקרוסופט ל־AOL להציג תוכני אינטרנט

רוב החברות התולות את הכנסותיהן במפעילות הסלולר אינן מלקקות ממש דבש בימים אלה, ומרביתן כבר השילו מעליהן 10%–15% מכוח האדם שלהן. העובדה שאינפוג'ין, חברת סטארט־אפ מכפר סבא המקלה על מפעילות סלולריות להציג תוכני אינטרנט, ממשיכה לצמוח גם בסוף 2008, מוכיחה שהתוכן הוא המלך החדש.

לאינפוג'ין פריסה רחבה במזרח אסיה, באירופה ובארה"ב, עובדה המקנה לה חשיפה למפעילות פוטנציאליות רבות. לאחר שפרצה לתודעה הציבורית השנה באמצעות גיוס של 10 מיליון דולר רגע לפני התמוטטות הבנקים בניו יורק, והחתימה על הסכמי מפתח עם ענקיות התוכן מיקרוסופט ו־AOL עתיד הרבעון הראשון של אינפוג'ין ב־2009 להיות הטוב שידעה מאז ומעולם. שתי עסקאות גדולות שנחתמו לאחרונה עם מפעילות גדולות באירופה, ושעדיין לא נחשפו בתקשורת, עתידות לתרום להכפלת ההכנסה השנתית של החברה לכ־20 מיליון דולר. לא רע עבור חברה של 80 עובדים, בעיצומו של קיפאון כלכלי.

תגיות