אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: חם מהתנור ברוטיסרי החדשה

מה מתבשל: חם מהתנור ברוטיסרי החדשה

מסעדת רוטיסרי מרקט החדשה תתמחה בתפריט של בשרים צלויים. וגם: מסעדה בלול משופץ ביקנעם, סדנה מולקולרית ומוזס עד הבית

31.12.2008, 11:45 | גלי וולוצקי
מסעדת הרוטיסרי מרקט תיפתח בסוף ינואר. בעלי המקום הם עמית קאופמן (מבעלי קייטרינג טעם וצבע), אילן הירש (מבעלי וניל הפקות) ושני שותפים נוספים. שף המסעדה, רני פישר, שהיה השף של קייטרינג טעם וצבע, אומר שמדובר במסעדת שוק: "תפריט פשוט, חומרי גלם טריים המשתנים לפי המצאי באותו יום, אך הלב של המסעדה הם תנורי הרוטיסרי, המיועדים לצליית בשרים, וסביבם בנינו תפריט נחמד". אחוזת בית 1 ת"א, טל' 03-5171333.

מגן הירק. ביקנעם נפתחה מסעדה חדשה ושמה מורגן. הז'אנר: מסעדה חקלאית, לא רק מפני שהיא שוכנת בלול ישן ששופץ, אלא גם משום שלצדה גן ירק, חממה ודיר צאן, שתנובתם תספק את רוב צורכיה. את מורגן פתחו שי (לשעבר מפסטיס ושלו ביער) ומאיה מורגן, תושבי המקום.

התפריט מציע מנות ראשונות כמו פרושוטו טלה ביין אדום, רוזמרין ודובדבן (17 שקל), או קרוסטיני פטריות יער, שמן זית ומרווה (15 שקל), מנות עיקריות כמו צלעות טלה עם עשבי תיבול מפרובנס, לימון ושמן זית (57 שקל), מולארד מעושן עם פלחי אשכולית אדומה (49 שקל), דיונון ממולא עם קוקוס, דבלים ועגבניות (64 שקל), ולקינוח: גלידות דבלים, קוקוס, פקאן ופרי הדר (26 שקל), טארט אגסים (26 שקל) ועוד. יקנעם. טל': 04-9937101.

מולקולות בסלון. מי שלא יוכל להרשות לעצמו לנסוע השנה למסעדת אל בולי בספרד, יתנחם אולי בלימוד טכניקות הבישול המולקולרי ובהכנת מנות וירטואוזיות במו ידיו. השף קונדיטור לירן גרודה (מינה טומיי, תמוז, מוסקט, RDB) החל להעביר סדנאות בבתים פרטיים שבהן מתנסים המשתתפים בשימוש במכשירים המשמשים במטבחים מקצועיים, כמו הפקוג'ט, התרמומיקס ומכשיר לעישון ביתי. הם לומדים להכין ביצים במרקמים מיוחדים בטכניקה של בישול ארוך, שימושים באמלוסיות שונות להכנת קציפות ושימוש בהידרו קולואידים לייבוש שומנים, הכנת קוויאר ממזונות נוזליים (כמו תפוזים וענבים) ועוד. בסוף הסדנה יש ארוחה שבה המשתתפים אוכלים את המנות שהכינו. מחיר הסדנה: 2,000 שקל עד 20 משתתפים, כולל חומרי גלם. טל': 054-7341984.

יוצא לדרך. רשת המסעדות מוזס משיקה מערך משלוחים, תחילה רק לתל אביב, ומאפריל לכל גוש דן והשרון. ניתן יהיה להזמין במשלוח את התפריט הרגיל של הרשת, הכולל את מותג הארט בורגר, העשוי מבשר טלה, בקר ועגל בקיצוץ גס, סלטים טריים, שניצל עוף ועוד. שעות הפעילות: א'־ה' 15:00–2:00, ובסופי שבוע 12:00–2:00. טל': 9449*.

תגיות