אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שינוי מגמה בזהב השחור? צילום: גלעד קוולרצ'יק

שינוי מגמה בזהב השחור?

תעודת הסל המובילה במסחר על הנפט רשמה עליות שערים חדות עם מחזורי שיא. האם זהו סימן לשינוי מגמה?

04.01.2009, 13:34 | ישראל הס

מחירי הנפט רשמו בשבוע שעבר עליות שערים וחתמו את השבוע במחיר של יותר מ-46 דולר לחבית. זאת לאחר שנגעו ברמה של 35 דולר לחבית לפני קצת יותר משבוע, עלייה של יותר מ-31%. למרות שעליות השערים נמשכו במשך שבוע את מרבית העליות בזהב השחור ראינו ביום ד' וו' (ביום ה' לא היה מסחר).

ביום ד' האחרון נרשמה עלייה של יותר מ-14% בחוזי הנפט, בעוד שביום ו' נרשם זינוק של כמעט 4%. את שינוי המגמה ניתן לראות גם בתעודת הסל המובילה על מחיר הנפט USO. תעודה זו ריכזה מחזורי מסחר גבוהים במשך כל חודש דצמבר, כאשר את מחזור השיא של התקופה האחרונה רשמה ביום ד' האחרון עם רמה של יותר מ-48 מיליון יחידות שהחליפו ידיים במהלך המסחר. זהו המחזור הגבוה ביותר שנרשם בתעודת סל זו בכל שנות קיומה. מחזור המסחר הממוצע בתעודה זו עומד על 10-15 מיליון יחידות ביום. 

בתעודה זו נרשם שפל של כל הזמנים ביום ה-24 לדצמבר ברמה של 27.73 דולר ליחידה, אך מאז נרשמו עליות שערים של 28.5%. עד לרמה של יותר מ-35 דולר ליחידה שנרשמה ביום ו' האחרון. האם מדובר בשינוי מגמה?

רמז נוסף לשינוי מגמה אפשרי נוכל למצוא בעובדה כי התחזקות הנפט מגיעה על רקע התחזקות הדולר מאז ה-17 לדצמבר (נזכיר כי המתאם בין שניהם הוא הפוך). הדולר התחזק מאז ה-17 לדצמבר, מול היורו ביותר מ-6% וכרגע הוא נסחר ברמה של 1.3853 דולר. זאת בעוד החוזים על הנפט לחודש פברואר התחזקו מאז ה-17 לדצמבר ב-3%.

עם זאת, יכול להיות ש-2 ההשפעות האחרונות ביניהם סכסוך הגז בין אוקראינה לרוסיה שהביא לירידה של עשרות אחוזים בכמות הגז המסופקת למדינות מערב אירופה כמו גם המלחמה בעזה הביאו להזרמת ביקושים לזהב השחור.

כעת נשארת השאלה האם סיום הסכסוך בין רוסיה ואוקראינה יחזיר את המגמה השלילית אל השוק, או שהסנטימנט בקרב הסוחרים כבר השתנה ואנחנו צפויים להמשיך ולראות את עליות השערים?

תגיות