אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יזם ההייטק ראובן אגסי:"בעולם לא יעשו לנו הנחות בגלל המילואים" צילום: שלום בר טל

יזם ההייטק ראובן אגסי:"בעולם לא יעשו לנו הנחות בגלל המילואים"

חברות ההייטק מוותרות על רבים מעובדיהן לטובת צו 8, אך מעודדות אותם להתחייל. יש גם מי שמחלק תמריצים כספיים

05.01.2009, 09:30 | מאיר אורבך ואסף גלעד

חברות ההייטק נערכות להיעדרות ממושכת של חלק מעובדיהן על רקע צווי ה־8 שחולקו ביממה האחרונה לעשרות אלפי חיילי מילואים. מנכ"ל SPL ערן אלרואי ומנכ"ל EMC ישראל משה בארונר מספרים כי עובדים ספורים גויסו עד כה למילואים, וכי הם נערכים למילוי מקומם של עובדים נוספים.

חברת ההייטק היחידה עד כה שמפצה עובדים המגויסים למילואים מעל לנדרש בחוק היא חברת DSPG, אשר מעניקה לכל עובד היוצא למילואים של יותר מ־14 יום מענק של 1,000 דולר ולכל עובד היוצא למילואים של יותר מ־30 יום מענק של 2,000 דולר. נוהל זה קיים בחברה מאז מבצע "חומת מגן" מאפריל 2002. אלי איילון, יו"ר DSPG מספר כי היוזמה לתגמול אנשי מילואים מקורה בכך שחרה לו כי בעבר, מועמדים לעבודה בהייטק היו נדחים בגלל היותם אנשי מילואים, וסטודנטים המשרתים שירות מילואים קרבי לא קיבלו את מלוא זכויותיהם באוניברסיטה. "המענק לעובדים עולה לנו מאות אלפי דולרים בשנה ולא מוסיף לרווחיות החברה באופן ישיר, אבל אני טוען שבענף בו הנכס העיקרי הוא העובד, ההחלטה הזו משתלמת גם לנו".

ראובן אגסי, אביו של שי אגסי ואחד היזמים המובילים בישראל, המשמש כיום כנציג חברת אדובי בישראל, אמר ל"כלכליסט": "אנחנו צריכים להעריץ את אלו שנקראו בצו 8 ואת מי שצריך לחפות עליהם ולעבוד יותר קשה. בעולם לא יעשו לנו הנחות בגלל שירות המילואים של חיילינו. חברות ייאלצו לעמוד בלוח הזמנים ועובדים ייאלצו לתת יותר מעצמם". לדברי אגסי, "על הדירקטוריונים לבדוק איך הם תורמים לחברה בתקופה הזו. במצב הקשה שבו נמצאות החברות יהיה קשה לתת בונוסים לחיילי המילואים, ולכן חובה לתת להם כתף תומכת".

גל סלומון, צילום: אוראל כהן גל סלומון | צילום: אוראל כהן גל סלומון, צילום: אוראל כהן

לדברי מנכ"ל הסטארט־אפ דיסקרטיקס גל סולומון, "כמעט כל הנהלת החברה מורכבת מקצינים במילואים. אנחנו מעודדים עובדים שלנו לצאת למילואים וכמעט לא מגישים ולת"מים לצבא כדי להחזיקם אצלנו. אנו מבטיחים ללקוחות ולספקים בחו"ל שנעמוד בלוחות הזמנים".

גם נתי אברהמי, מנכ"ל קבוצת יעל תוכנה, מספר כי כמה מעובדיו קיבלו לאחרונה צו 8. "אנחנו בקשר רציף עם העובדים ובני משפחותיהם, ודואגים שלכל אחד יהיה גיבוי כדי למנוע עומסי עבודה. במקביל אנחנו מדברים עם הלקוחות הקריטיים ומונעים פגיעה באיכות השירות שהם מקבלים. את העובדים בדרום הארץ הפנינו למשרדים העורפיים ולמוקדי התמיכה הטלפוניים בכפר סבא ובהרצליה".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
איך מתקבלים לעבודה ב DSPG?
לא בשביל המענק הזה או אחד עתידי, לא בגלל שמעסיקים רמזו לי שהחליטו לא לקבל אותי כי אני עושה מילואים ואפילו לא בגלל שהמעסיק הנוכחי עשה פרצופים שהראתי לו את הצו 8 וביקש ממני להגיע לעבודה באפטר... אלא בזכות המשפט הזה: " ...בענף בו הנכס העיקרי הוא העובד, ההחלטה הזו משתלמת גם לנו" קשה למצוא חברה שמנוהלת ע"י בני-אדם בענף הזה אני רציני לחלוטין ואשמח לקבל מייל לשליחת קורות חיים (מהנדס תוכנה עם 8 שנות ניסיון תוכנה)
מהנדס תוכנה  |  05.01.09
1.
כל הכבוד למר איילון
רק מעטים נוהגים כמוהו. לצערי רוב המעסיקים מעדיפים כאלה שלא מוזמנים למילואים. צודק מר אגסי שהלקוחות בחו"ל לא יעשו הנחות. הפתרון שעובדי ההייטק הנמצאים במקומות העבודה יעבדו אם צריך גם 20 שעות ביממה, זה עדיין יותר קל מלהילחם בעזה 24 שעות ביממה תוך סיכון חיים. זוהי שעת מבחן ומי שלא מוכן לתרום במקום עבודתו ולכסות על הפערים בגין גיוס חבריו לעבודה שיפוטר!
רם  |  05.01.09