אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: איזבל - הארבעה פינת ברצלונה צילום: אוראל כהן

הפסקה לעסקית: איזבל - הארבעה פינת ברצלונה

איזבל מגישה מנות טובות וטובות פחות. היא בעיקר מעוררת געגועים לטאפאס ברים בספרד, אבל מציעה עסקית במחיר שפוי, וכיום גם זה משהו

05.01.2009, 09:36 | גלי וולוצקי

מסעדת איזבל הושקה לפני כחצי שנה במקום קזנקי - בר פירות ים כמעט זהה בקונספט ובבעלות - וגם הפעם יש במרכז בר גדול ותפריט שמציע מבחר מנות קטנות ובינוניות. הרעיון, ספרדי במקור, אכן מוצלח. והביצוע? במקרה של איזבל הוא חביב, אבל חסר את החושניות והצבעוניות של טאפאס ברים בברצלונה.

לאחרונה החלה איזבל לעבוד גם בשעות הצהריים, שבהן היא מציעה תפריט כריכים (35 שקל) וארוחות עסקיות הכוללות פתיח ועיקרית במחיר 49 או 79 שקל.

כשנכנסנו ביום זועף וסוער קיבלו את פנינו בלבביות עם מקיאטו שרימפס, כוסית אספרסו קטנה ובה שלוק טעים של ביסק שרימפס עם מעט קצף חלב. יופי של קבלת פנים.

ברוסקטה עם אנשובי כבוש, צילום: אוראל כהן ברוסקטה עם אנשובי כבוש | צילום: אוראל כהן ברוסקטה עם אנשובי כבוש, צילום: אוראל כהן

מבין הראשונות בחרנו בברוסקטה עם אנשובי כבוש, שהיתה מוצלחת. הקלי היה פריך והאנשובי נכבש בעדינות. מנה של פלאפל שרימפס התגלתה ככדור שבמרכזו שרימפס שזנבו מבצבץ החוצה. הפלאפל עצמו היה סתמי, והגימיק לא הפעים.

בעיקריות זכינו לחוויה מעורבת. מנה של כדורי דגים ברוטב ארביאטה חריף (49 שקל) היתה טובה. הרוטב היה עשיר בפלפלים, עגבניות ובצל, והיה באמת חריף ומחמם את הפה ואת הלב. כדורי הדגים שהוכנו באותו יום מבורי ומסלמון (שנראה לנו מיותר במנה) היו טעימים. חבל שהמנה, שהוגשה במחבת ברזל לוהטת, לא לוותה בלחם או בתוספת אחרת, שהיתה מאפשרת למצות ממנה את ההנאה.

לעומת זאת העיקרית הנוספת, שהוגדרה בתפריט כשרימפס קריסטל עם עלי פסטה עטופים בשמן אנשובי ועשבי תבלין (79 שקל), התגלתה כלא יותר מערימת פפרדלה תעשייתית, שבתוכה הוטמנו על ראשיהם ושריוניהם כמה שרימפס. שרימפס לא קלופים בתוך מנת פסטה? נו, באמת. נגיסה ראשונה הבהירה שלא רק אנחנו מתעצלים להתעסק עם השרימפס אלא גם המטבח. הם היו מלאים בחול, והמנה הוחזרה. במקומה בחרנו בביסק (49 שקל), זה מהמקיאטו, שהפעם הוגש בתוך כיכר לחם (שהיתה כה נחוצה לצד כדורי הדגים, אבל דווקא כקערת מרק היתה מיותרת), והיה טעים גם הפעם.

למרות הביצוע המעט חובבני, נחמד לאכול צהריים באיזבל, ואם בוחרים במסלול 49 השקל זה גם משתלם. האווירה היא לא של עוד מטחנת כסף בנוסח רחוב הארבעה, אלא של מסעדה קטנה שמנסה לעשות נעים. אולי, בכל זאת, היא קצת מזכירה את הטאפאס ברים של ברצלונה.

ת.ז

שם: איזבל.

ז'אנר: בר פירות ים.

מיקום: הארבעה 16 תל אביב. טל': 03-5610630.

מחיר העסקית: 35–79 שקל, א'־ה' 12:00–15:00.

התחככות: עובדי האזור שמחפשים חידושים.

שירות: לבבי ומקצועי.

שורה תחתונה: (כמעט) קפיצה קטנה לחו"ל.

תגיות