אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שטיינמץ וקבוצת BSGR חתמו על הסכם עם בעלי האג"ח שהנפיקה TMI

שטיינמץ וקבוצת BSGR חתמו על הסכם עם בעלי האג"ח שהנפיקה TMI

הודעה שפירסמה TMI לבורסה אישרה את הפרסום הבלעדי ב"כלכליסט" על ההסכם בין שטיינמץ לבעלי האג"ח, לפיו ייפרעו אגרות החוב פרעון מוקדם במחיר מלא

05.01.2009, 17:03 | גולן חזני

בני שטיינמץ וקבוצת BSGR חתמו על הסכם עם בעלי האג"ח שהנפיקה טי.אם.איי שבבעלות הקבוצה. ההודעה שפירסמה טי.אם.איי לבורסה אחר הצהריים אישרה למעשה את הפרסום הבלעדי הבוקר ב"כלכליסט" על ההסכם בין שטיינמץ לבין בעלי האג"ח לפיו ייפרעו אגרות החוב פרעון מוקדם במחיר מלא של הערך המתואם של האג"ח - 108 אג' לכל 1 שקל ערך נקוב.

הפרעון ייערך ב-25 בינואר ושטיינמץ ישלם לבעלי האג"ח כ-650 מיליון שקל. זאת לאחר ש-BSGR רכשה אג"ח בהיקף של 825 מיליון שקל עד היום. דוד גרנות, מנכ"ל BSGR, ייצג את קבוצת ההשקעות של שטיינמנץ במגעים עם נציגות הגופים המוסדיים שמחזיקים באג"ח.

בשוק ההון מעריכים כי BSGR קיבלה החלטה להפסיק את פעילותה בשוק המקומי, תוך שהיא מנצלת את העובדה שיש ביכולתה לפרוע את האג"ח ממקורות עצמיים בלבד. במקביל, הקבוצה תמשיך בהליכים המשפטיים נגד חברת מעלות, ותדרוש ממנה פיצוי של מאות מיליוני שקלים על הנזק שנגרם לה לדבריה. 

לפני כשנה וחצי הנפיק שטיינמץ, במסגרת הנפקה פרטית, אג"ח של החברה לגופים מוסדיים בבורסה בתל אביב. היקף ההנפקה עמד על 1.4 מיליארד שקל.

הסידרה אמורה להיפרע לאורך השנים 2010-2015. לפני כמה שבועות, לאור המצב הקשה והמחסור במזומנים בשוק ההון, החל שטיינמץ לרכוש חלק מסידרת האג"ח בהיקף של מאות מיליוני שקלים.

במקביל לרכישות שביצע בשוק, שטיינמץ פירסם הצעת רכש לכל האג"ח שנותרו בשווי הנמוך בכ־17% משוויין ההוגן. הצעת הרכש נענתה חלקית, בהיקף של כ־150 מיליון שקל, ועוררה ביקורת בשוק ההון בטענה ששטיינמץ ניצל את המצב ולא הציע פיצוי לבעלי האג"ח. בתוך כך התעוררו ספקולציות שונות לגבי יכולתו של הטייקון לפרוע את האג"ח. הצעת הרכש אמורה היתה לחסוך לשטיינמץ 130 מיליון שקל.

תגיות