אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: זינוק של 19% במספר דו"חות התנועה ב-2008  צילום: מאיר פרטוש

בלעדי: זינוק של 19% במספר דו"חות התנועה ב-2008

משטרת התנועה רשמה כ-1.25 מיליון דו"חות אשתקד, והעשירה את קופת המדינה ב-625 מיליון שקל. עם זאת, יותר אזרחים נהרגו בתאונות דרכים בשנה החולפת

05.01.2009, 20:29 | ליאור גוטמן

הפנקס פתוח והיד רושמת: בשנת 2008 רשמה משטרת התנועה מעל למיליון ורבע דו"חות תנועה - כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בעלייה של 19%, ביחס להיקף דו"חות התנועה ב-2007, אז נרשמו כמיליון ו-50 אלף דו"חות.

במשטרת התנועה מסבירים את העלייה החדה במספר הדו"חות שנרשמו בהחמרת הפיקוח על עבירות חמורות, כגון מעבר באור אדום, אי עצירה בתמרור עצור, נהיגה תחת שיכרות או מעבר קו הפרדה רצוף. למרות זאת, במשטרת התנועה מודים שרוב דו"חות התנועה נרשמים על עבירות של דיבור במכשיר סלולר בזמן נהיגה, הימנעות מחגירת חגורות בטיחות למבוגרים וילדים ומעבר על המהירות המותרת.

2008: כל אזרח שישי קיבל דו"ח תנועה, צילום: אוראל כהן 2008: כל אזרח שישי קיבל דו"ח תנועה | צילום: אוראל כהן 2008: כל אזרח שישי קיבל דו"ח תנועה, צילום: אוראל כהן

העלייה במספר דו"חות התנועה הביאה בעקבותיה גם לזינוק בהכנסות המדינה: על פי הערכות משטרת התנועה, הסכום הממוצע שנרשם לחובתו של נהג המכונית הסורר עומד על כ-500 שקל לכל דו"ח, מה שאומר שקופת המדינה התעשרה בשנה החולפת ב-625 מיליון שקל. אולם בדיקת "כלכליסט" מעלה, שעוד כ-51 מיליון שקל יתווספו לקופת המדינה, כסף שמקורו בתשלומים מהמרכז לגביית קנסות, בשל פסיקות בבית המשפט לתעבורה.

מדובר בעלייה של כ-8% בהשוואה לסכום שנגבה בשנת 2007. העלייה בסכום הכסף שמקורו בפסיקות בית המשפט לתעבורה מיוחסת לשיפור במערך התשלומים, בגבייה מאומצת מול אזרחים שחובם עולה על 5,000 שקל ולעלייה בעיקולי הרכב לאלו שנתפסו נוהגים ללא רישיון בתוקף.

יש לציין שהעלייה במספר דו"חות התנועה לא הביאה לירידה במספר ההרוגים בתאונות דרכים: 448 אזרחים קיפחו את חייהם על הכביש בשנה החולפת, עלייה של 4% בהשוואה ל-2007. גם אם 'מקזזים' את מספר ההרוגים בתאונת אוטובוס התיירים ליד אילת, מגיעים ל-424 הרוגים בשנה שעברה, רק שישה פחות מ-2007.

בשנה הקרובה אמור להתחיל פיילוט משותף לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ולמשטרת ישראל, במסגרתו יוצבו כ-50 מצלמות מהירות בכבישים מרכזיים, זאת כחלק מפרויקט ארצי להצבת מאות מצלמות ברחבי ישראל. במשטרה מקווים, שהמצלמות יעשו את עבודתן של ניידות המשטרה, מה שיעזור להפנות כוחות לטיפול בנושאים אחרים, אולם סביר להניח שמספר דו"חות התנועה שיירשמו, כמו גם סכום הכסף שייזקף לקופת המדינה, רק ילך ויעלה. 

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
ל-11 המתמטיקאי: אתה טועה ומטעה
מישהו נהג בלי חגורה וקיבל דוח 250 שקל. הוא לא הולך לבית משפט - הוא משלם כמו טטלה בדואר. מישהו אחר נתפס על מהירות של 150. הוא לא מקבל דוח במקום - הוא הולך למשפט ושם הוא חוטף כמה חודשי שלילה + דוח. את הדוח מבית המשפט הוא משלם במרכז לקנסות. בקיצור - אין קשר בין התשלומים: דוחות על הכביש זה ה625 מיליון וה51 מיליון זה דוחות ותשלומי בית משפט בעקבות פסיקות בתיקי תעבורה.
תמיר  |  08.01.09
27.
נו באמת , הכי קל לקחת כסף מהאזרח , עומדים אחרי רכב וממתינים לפרייר התורן שלא ממש עצר
אני נוהג הרבה ורואה את פעילות המשטרה בחולון , ממתינים אחרי רכבים למי שלא ממש עצר בקו, לא אוטט , ויש אחד שמגדיל לעשות בצומת גאולים ההסתדרות בשיא הפקק , עוצר רכבים ומגדיל את הפקק . תאונות קשות לא נגרמות בפקקים אלא בכבישים מהירים .!
פראייר תורן , חולון  |  08.01.09
26.
שוטרים
בואו רק נגיד שהמשטרה הזאת זה חבורה של לייצנים. היום עצר אותו שוטר. לא שמתי לב שהרשיון שלי פג תוקף - אני קצין בצבא שחזרתי אחרי פעילות של המלחמה כרגע, וכשאמרתי לו שאני חוזר משם הוא ענה תשובה פשוטה - כל אחד בוחר את העבודה שלו. אחרי זה הוא אמר לשוטר השני יאללה רק עוד 2 וסגרנו את המכסה היומית! אחלה משטרה
אריק , רמ"הש  |  07.01.09
לכל התגובות