אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשבר ממשיך להכות בהייטק: גילת תפטר 40 מעובדיה צילום: צביקה טישלר

המשבר ממשיך להכות בהייטק: גילת תפטר 40 מעובדיה

30 מהמפוטרים הם עובדי החברה בישראל. לפי ההערכות, יקטינו הפיטורים את הוצאות השכר של יצרנית תחנות הלוויין הזעירות ב־2-3 מיליון דולר בשנה, ותכליתם לעזור לחברה להתמודד עם המיתון העולמי. החברה תקצץ כ-10%-15% משכר בכיריה

11.01.2009, 07:01 | מאיר אורבך ותומר קורנפלד

חרב הקיצוצים במשק הגיעה גם לחברת גילת לוויינים: ל"כלכליסט" נודע שהחברה עתידה היום (א') להודיע על פיטוריהם של כ־40 עובדים, שהם כ־4% מכוח האדם שלה. 30 מהמפוטרים הם עובדי החברה בישראל, והשאר עובדים בחו"ל. במקביל להודעת הפיטורים תקצץ החברה כ־10%–15% משכר בכיריה.

גילת הסכמים מחודשים ב-24 מיליון דולר עם קולומביה ההסכם המחודש הינו חלק מהסכמים קודמים בין גילת לממשלה הקולומביאנית. עמירם לוינברג, יו"ר ומנכ"ל גילת: "לאחר זמן רב של ציפייה הגיע הזמן בו נחתם החוזה עם ממשלת קולומביה" ענת ציפקיןלכתבה המלאה

גילת מייצרת תחנות לוויין זעירות המשמשות לטלפוניה ותקשורת אינטרנט באזורים שבהם לא משתלם (ולעתים אי אפשר) לפרוס תשתית קווית. מנכ"ל החברה הוא עמירם לוינברג, ובסוף 2007 היא העסיקה 970 עובדים, מהם 390 בישראל (כולם במשרדי החברה בפתח תקווה). שאר העובדים מועסקים בארצות הברית, באמריקה הלטינית ובאסיה.

לפי הערכות, מהלך הפיטורים האחרון עתיד להקטין את הוצאות השכר של גילת לוויינים ב־2-3 מיליון דולר בשנה, ותכליתו לעזור לחברה להתמודד עם המיתון העולמי. לפי כחודש הודיעה אלווריון, הפועלת אף היא בענף התקשורת, על פיטורי 110 עובדים שהם כ־11% מכוח האדם של החברה.

את הרבעון השלישי של 2008 סיימה גילת בהכנסות של 65.3 מיליון דולר, ירידה של 9% לעומת הרבעון המקביל ב־2007, וזאת על רקע האטה במכירות של חטיבת המוצרים (GNS) המספקת ציוד ושירותי תקשורת ברחבי העולם. הרווח הנקי מתואם (Non-GAAP) התכווץ בכ־90%, מ־6.1 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2007 ל־631 אלף דולר ברבעון המקביל ב־2008.

דווקא באחרונה זכו בעלי המניות לבשורה מעודדת, בעת שגילת חתמה על חוזה עם ממשלת קולומביה בהיקף של 24 מיליון דולר. החוזה שם קץ לסכסוך ממושך בין גילת לבין קולומביה, ובמסגרתו התחייבה חברת התקשורת להסיר אלפי אתרים מרוחקים של טלפוניה שהציבה בעבר ושאינם נחוצים עוד, ולשדרג את הטכנולוגיה באתרים הקיימים.

ההסכם המיוחל לא הצליח להזניק באופן ניכר את מניית החברה, שאיבדה בשנה האחרונה 72%ֵ מערכה. שווי השוק של גילת מסתכם ב־115 מיליון דולר בלבד, והסיבה העיקרית לכך היא שלפני כמה חודשים התפוצצה העסקה למכירת גילת לקבוצת משקיעים בראשות מאיר שמיר תמורת 475 מיליון דולר.

מגילת לא נמסרה תגובה לידיעה.

תגיות