אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: "פליטי פריזמה" עזרא עטר וירון פיטארו יתמודדו במכרז קרנות המנוף צילום: אוראל כהן

בלעדי: "פליטי פריזמה" עזרא עטר וירון פיטארו יתמודדו במכרז קרנות המנוף

עטר ופיטארו ישמשו מנהלי ההשקעות של הקבוצה בראשותו של פרופ' ניסים ארניה, ושתכלול גם את ראובן צבאג

12.01.2009, 08:27 | הדר רז

פרופ' ניסים ארניה, ראובן צבאג, שמואל מסנברג, עזרא עטר וירון פיטארו מקימים קבוצה שתתמודד במכרז קרנות המנוף של משרד האוצר - כך נודע ל"כלכליסט". בראש הקבוצה, יעמוד פרופ' ניסים ארניה, לשעבר ראש החוג לחשבונאות באוניברסיטת תל אביב.

ירון פיטארו ירון פיטארו ירון פיטארו
מלבדו ישתתפו גם אנשים משוק ההון בעלי נסיון בתחום האשראי וההשקעות בהם צבאג, שכיהן בעבר כמנכ"ל לאומי למשכנתאות, מסנברג, לשעבר יועץ לקרן מזנין מקבוצת ויולה וכיהן בעבר כסמנכ"ל ואחראי על סיכוני האשראי בבנק מזרחי־טפחות. ניהול ההשקעות של הקבוצה יתבצע על ידי שתי דמויות מפתח, שעזבו לאחרונה את בית ההשקעות פריזמה: ירון פיטארו, שסיים בסוף 2008 את תפקידו כמנכ"ל פריזמה בינלאומי ועזרא עטר ששימש כמנכ"ל קופות הגמל של בית ההשקעות.

מועמדים נוספים ששמותיהם נזכרים בהקשר של קרנות המנוף הם גבי פרל, לשעבר בכיר בקבוצת הראל ומנכ"ל אודין השקעות, ואלכס רבינוביץ', מנכ"ל יורוקום השקעות. השניים מרכזים קבוצות נפרדות בשיתוף גורמים בנקאיים בכירים לצורך התמודדות במכרז. כמו כן, במכרז צפויים להתמודד גם צבי יוכמן ויצחק סוארי, וקרן פלנוס מקבוצת ויולה שכבר אישרה את הדברים.

"קרנות מנוף" הן קרנות השקעה משותפות לממשלה ולגופים המוסדיים בתחום החיסכון הפנסיוני. הקרנות שיוקמו אמורות להקל את מצוקת האשראי החוץ־בנקאי ולמחזר אשראי. במילים אחרות, הקרנות יעמידו אשראי לחברות שאיגרות החוב שלהן הגיעו לתאריך הפקיעה, אך אין להן אמצעים נזילים כדי לשלם את החוב.

מנהל הקרן שייבחר במכרז יהיה זה שיביא את היקף התחייבויות ההשקעה הגדול ביותר מהגופים המוסדיים בקרן, כך שבימים האחרונים החלו השותפים שמעוניינים לגשת למכרז לקיים סבבי פגישות במירוץ אחר כספי המוסדיים. המועד האחרון להגשת ההצעות למיון המוקדם לניהול הקרן הוא יום שלישי הבא (20 בינואר) וב־27 בינואר יתפרסמו התוצאות. מסמכי המכרז יפורסמו בתחילת חודש פברואר.

במכרז הראשון תזכה הקבוצה שממנפת את השקעת המדינה במידה הרבה ביותר. מטרת האוצר היא להקים כמה קרנות כך שסך כל ההתחייבויות של המדינה יגיעו לכ־5 מיליארד שקל. המדינה היא גם זו שתספוג את ההפסדים (תחת תנאים מסוימים) אם הקרן לא תהיה רווחית.

מנהל הקרן שייבחר במכרז יהיה זה שיביא את היקף התחייבויות ההשקעה הגדול ביותר מהגופים המוסדיים בקרן. זאת בתנאי שהיקף ההתחייבות של גוף מוסדי אחד (וצדדים הקשורים אליו) לא יעלה על 25% מסך כל התחייבויות ההשקעה בקרן. נוסף על כך, מנהל הקרן יידרש להשקיע בה 1% מתוך התחייבויות ההשקעה.

לפי תנאי המכרז, הקרנות מציעות למשקיעים תשואה ריאלית מובטחת של 4%.

אם התשואה תהיה נמוכה יותר, תשלם המדינה לגופים המוסדיים שהשתתפו בקרן את הסכום הנמוך מבין השניים: 90% מהסכום שיביא את התשואה הריאלית השנתית הממוצעת של כלל השותפים המוסדיים לשיעור של 4% או הסכומים שחילקה הקרן לממשלה, בתוספת הצמדה למדד.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
החוצפה עולה מדרגה
לאחר שנכשלו במקום אחד החבורה מבקשת קידום למקום אחר ואולי גם שם יצליחו לחזור ולהפגין את חוסר יכולתם לשמור על כספי הציבור, אך הפעם זה יהיה בגדול וללא דירקטוריון שיצר את צעדיהם. כל מפקח / מבקר ממשלתי עם פרישתו יצטרף אליהם ירבע את משכורתו ובא לציון גואל.
המשקיע המופסד , עמק הבכא  |  13.01.09