אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנטריג הישראלית גייסה 24 מיליון דולר בהובלת מיקרוסופט צילום: בועז אופנהיים

אנטריג הישראלית גייסה 24 מיליון דולר בהובלת מיקרוסופט

אנטריג היא היצרנית היחידה של מסכי מולטי-טאץ' למחשבים ניידים, המאפשרים גם כתיבה בעט אלקטרוני על גבי המסך. בגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים - קרנות אוורגרין קינן ואורום

12.01.2009, 10:18 | אסף גלעד

חברת הסטארט אפ אנטריג (N-trig) הודיעה אתמול (ב') על גיוס של 24 מיליון דולר בסבב C בהובלת חברת מיקרוסופט. בגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים בחברה: הקרן הישראלית אוורגרין וכן הקרנות הזרות קינן, קרן צ'לנג'ר וקרן אורום שבשליטת משפחת קאהן. הגיוס האחרון שביצעה אנטריג היה אך לפני פחות משנה, בחודש פברואר האחרון, אז גייסה החברה כ-30 מיליון דולר. כך, תוך פחות משנה גייסה אנטריג סכום של יותר מ-50 מיליון דולר. לאחר הגיוס הנוכחי, עומדים סך גיוסי החברה על כ-73 מיליון דולר.

אנטריג היא כיום היצרנית היחידה בעולם של טכנולוגיית מסך מולטי-טאץ' למחשבים ניידים המאפשרת גם כתיבה בעט אלקטרוני על גבי מסך המחשב. על אנטריג עברה שנה טובה במיוחד, לאחר שחתמה על הסכמים אסטרטגים עם יצרניות מחשבים ניידים בהן HP ודל, לאספקת מסכי מגע בהיקף של עשרות מיליוני דולרים בשנה.

לאחרונה הודיעה גם אינטל על שילוב מסכי המגע של אנטריג במחשבי כף-היד אותה תייצר במשותף עם יצרניות אלקטרוניקה בעולם.

לני אנגלהרט, עמיחי בן דוד ויקי לוזון מאנטריג. הסכמים עם יצרניות מחשבים גדולות, צילום: בועז אופנהיים עיבוד תמונה: אורן שירי לני אנגלהרט, עמיחי בן דוד ויקי לוזון מאנטריג. הסכמים עם יצרניות מחשבים גדולות | צילום: בועז אופנהיים עיבוד תמונה: אורן שירי לני אנגלהרט, עמיחי בן דוד ויקי לוזון מאנטריג. הסכמים עם יצרניות מחשבים גדולות, צילום: בועז אופנהיים עיבוד תמונה: אורן שירי

שיתוף הפעולה בין מיקרוסופט לאנטריג נמשך זמן רב כבר מאז 2004, אז הפכה מיקרוסופט לשותפתה של אנטריג בפיתוח יישומים למסכי מגע. גרסה ראשונה של הטכנולוגיה שפיתחה אנטריג הושקה כבר עבור מערכת ההפעלה ויסטה. בנובמבר הודיעה אנטריג כי הטכנולוגיה שפיתחה תשולב במערכת ההפעלה הבאה של מיקרוסופט, חלונות 7. ההשקעה האסטרטגית של מיקרוסופט שנחשפה אתמול תיטיב עם אנטריג מעבר לרמת ההשקעה הכספית גרידא: מיקרוסופט תשווק ליצרניות המחשבים הניידים את מערכת ההפעלה החדשה, ובמקביל תקדם את רכיבי החומרה והתוכנה של אנטריג כלפי היצרניות.

אחד היישומים הראשונים שחשפה מיקרוסופט לחלונות 7 הינו ממשק מגע מולטי טאץ', המאפשר קליטת מגע מריבוי מקורות, כלומר מאפשר נגיעה של כמה אצבעות במקביל על המסך. במסגרת הגיוס הנוכחי, הודיעה אנטריג כי במהלך השנה הקרובה צפויות עסקאות נוספות בהיקפים דומים עם יצרניות מחשבים.

בכנס פומבי התבטא לאחרונה מנכ"ל החברה עמיחי בן-דוד באומרו שהחברה תכפיל את הכנסותיה פי 5 בשנה הקרובה, ביחס ל 2008, וכי הן תסתכמנה בעשרות מיליוני דולרים.

אנטריג הוקמה ב־1999 על ידי ד"ר מאיר מורג, שמשמש היום נשיא החברה. מנכ"ל החברה בשנתיים האחרונות הוא עמיחי בן דוד, מייסדה של חברת האחזקות DSL. לחברה כ-100 עובדים במרכז הפיתוח בכפר-סבא, וכ-20 בטקסס ובטייואן.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
איפוא הכסף שגויס לפני מספר חודשים???
למרות המוצר שנראה כמוצלח החברה נכשלת תיפעולית בקצב ההוצאות. יתכנו לכך מספר סיבות או הוצאות\ בזבוז או כשלון להוריד עלויות המוצר למצב שיאפשר ריווחיות. בשורה התחתונה לא נראה שהחברה תחזיר את ההשקעות אי פעם בשוק שלא מאפשר רווח.....
יריב , מרכז  |  12.01.09
2.
ל-1
מה שאתה שואל מבוסס על הסתכלות במאזן אם אני מבין טוב.הרווח הריאלי הוא הרווח הבלתי מיועד שמופיע בצד ה"פאסיב" של החובות והוא זה שמאזן למעשה את שני הצדדים.בעיני מאזן הוא כלי אחד בלבד למדידת את שוויה של חברה.העקרון במאזן הוא שעבור כל שקל שהחברה שווה יש גם חוב שבאמצעותו אתה יוצר כסף חדש שבסופו של דבר מופיע ביתרת הרווח הבלתי מיועדת שמאזנת בין 2 הצדדים.
12.01.09
1.
דחוף, סופר דחוף זקוק בהסבר ביסודות כלכלה וחשבון
ידוע כי מתמטיקה היא מדע מדויקת. 1 פלוס 1 תמיד שווה 2. כאשר לוקחים הלוואה מבנק, בדרך כלל נהוג להחזיר אותה בשיטה זו או אחרת. אותו כנ"ל להשקעות בעסקים. השקעה בחברה מגורם חיצוני כגון קרן הון סיכוי למשל, זה אותה הלוואה רק תנאים "קצת" רווחים יותר עבור המשקיעה. נכון? את זה אני מבין טוב. מה שאני לא מבין, זה איכן חובות (אותן השקעות שחייבים להחזיר) חברות מכריזות כי שווי החברה עוד לפני שרעיון הפך להיות מוצר טהור באריזה ולא סקיצה של פאוור-פוינת על המסך מחשב. רק מוצר מוגמר מבאי את הפרנסה נטו לחברה. וכל הגיוסים של מיליוני דולרים לטובת לתחזק ולספק תהליכי פיתוח ויצור זה רק חובות ש מתי שהוא ומי שהוא ירצה לקבל בחזרה כולל אינטרס שלו בלי שום קשר יש רווח אולא. ככך אני מבין את זה. אז איך חברה עם חוב של 74 מיליוני דולר שווה את סכום הזה? זה כסף שלא שלה, ועוד לא מכרו בורג אחד... לא פלא שיש משבר כלכלי, חברות נסגרות, פיטורים אמונים ברחבי העולם. העיקר, שלמנכ"לים ויתר הבוסים יש ג'יפים חדשים... תסבירו לי בבקשה... בכל זאת, בהצלחה לחברה
איש  |  12.01.09