אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות ישראליות שאימצו את פתרון הגלולה איור: ליאב צברי

חברות ישראליות שאימצו את פתרון הגלולה

לא הרבה חברות ישראליות מאמצות מנגנון של גלולת רעל, אולם אתמול הצטרפה לרשימה חברת און טראק המנוהלת על ידי עודד בשן. צעד זה בא לאחר שבשנה האחרונה צנחה מניית החברה ב־57% לשווי של 30 מיליון דולר

14.01.2009, 12:08 | תומר קורנפלד

חברות ישראליות לא ממהרות לאמץ את המנגנון כיוון שלרובן יש בעל שליטה המחזיק באחוז ניכר ממניות החברה — באופן שאינו גורם לו לחשוש מהשתלטות. כמו כן, לחברות הישראליות ישנה עזרה נגד השתלטויות בזכות חוק החברות הישראלי. על פי החוק, לא יכול בעל מניות לחצות את רף ה־25% שלא באמצעות הצעת רכש לכלל בעלי המניות. כמו כן, על פי החוק, לא ניתן לגבש גרעין שליטה בחברה הכולל יותר מ־25% ממניות החברה.

פרט לאון טראק מספר חברות מצומצם אימץ את מנגנון גלולת הרעל – כל חברה מסיבותיה היא. אחת החברות היא השלד הבורסאי טיקרו (Tikcro) - חברה־אחות של אורכית. החברה נמצאת בשליטת איציק תמיר ואריק פנט ולאחרונה השקיעה 2.5 מיליון דולר בחברת הביוטכנולוגיה ביוקנסל.

אף שטיקרו היא חברה קטנה, גלולת הרעל שמושתלת בה בהחלט עוזרת לתמיר ולפנט מול איש העסקים סטיב ברונסון המחזיק ב־14.9% ממניות החברה ומנסה בכל דרך להתערב בניהולה. לאחרונה שלח ברונסון מכתב פומבי לתמיר ולפנט והציע לרוקן את החברה מנכסיה באמצעות חלוקת דיבידנד - מהלך שעל פי ההערכות, תמיר ופנט אינם מסכימים לו. גלולת הרעל מונעת מברונסון להמשיך ולרכוש מניות בשוק כיוון שאז ידולל חלקו בחברה.

חברה ישראלית נוספת שבה קיים המנגנון היא חברת סינרון המייצרת ומשווקת מכשור רפואי אסתטי ונסחרת לפי שווי הנמוך מרמת המזומן. בסוף הרבעון השלישי היו בקופתה של סינרון 219 מיליון דולר והיא נסחרת לפי שווי של 205 מיליון דולר. בחודש נובמבר הבינו בסינרון כי הם יעד להשתלטות, ולכן החליטה החברה על אימוץ גלולת רעל כנגד השתלטות עוינת.

תגיות