אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קנה סלולרי, הורד מוזיקה צילום: shutterstock

קנה סלולרי, הורד מוזיקה

תעשיית ההקלטות מנסה להיאבק בפיראטיות באמצעיה-שלה: הצעת מוזיקה חינמית-לכאורה, שמלווה ברכישת מכשיר סלולרי או חשבון-משתמש אצל ספקית רשת

19.01.2009, 15:50 | יוסי גורביץ
בחודשים הקרובים צפויה תעשיית ההקלטות האמריקאית לצאת בשורה של קמפיינים, המציעים ללקוחות מוזיקה חוקית ולכאורה-חינמית, וזאת בנסיון להתמודד עם הירידה בהיקף מכירות המוזיקה והעליה בפיראטיות. כך דיווח אתמול (א') הניו יורק טיימס.

במהלך שנת 2008 הצטמצמו מכירות המוזיקה החוקית בכשבעה אחוזים, ונרשמה ירידה חדה במכירת דיסקים. עם זאת, חלה עלייה במכירת המוזיקה החוקית המקוונת. מתוך תפיסה שיש להעמיד אלטרנטיבה להורדת המוזיקה הלא-חוקית, תציע בקרוב תעשיית ההקלטות ללקוחות להוריד מוזיקה, ולכאורה מבלי לשלם עליה.  
משתמשים שהורידו שירים באייטיונז לא יכלו להעביר אותם לנגן אחר, צילום: בלומברג משתמשים שהורידו שירים באייטיונז לא יכלו להעביר אותם לנגן אחר | צילום: בלומברג משתמשים שהורידו שירים באייטיונז לא יכלו להעביר אותם לנגן אחר, צילום: בלומברג

עד כה, מוזיקה חוקית מקוונת נמכרה באופן שבו המשתמש שילם עבור כל שיר שהוריד – החנות המובילה בתחום היא האייטיונז של אפל. אפשרות אחרת היתה להאזין למוזיקה ברשת, אבל ללא יכולת להוריד את הקובץ ולשמור אותו. גם מי שרכש שירים ישירות מצא שהגישה אליהם מוגבלת: עד לאחרונה, הקבצים שהורדו מהאייטיונז היו מקודדים, ואי אפשר היה להעביר אותם לנגן מוזיקה אחר מבלי לפרוץ אותם.

אבל, לדברי אחד מבכירי תעשיית ההקלטות בבריטניה, "2009 צריכה להיות השנה שבה תעשיית ההקלטות תפסיק לפחד ותתחיל לאהוב את הפצצה":

שורה של שירותים חדשים מציעים למשתמש גישה חופשית למאגרים גדולים של מוזיקה, כאשר המשתמש איננו משלם ישירות על השירים, אבל מחירם מגולם במחיר השירות.

חלק ניכר מהשירותים הללו מוצעים כחבילות בעת רכישת מכשיר סלולרי או חוזה שירות עם ספקית רשת. אחת המובילות בתחום היא נוקיה, שיצאה בסתיו האחרון בבריטניה במבצע המכונה "Comes with Music": המשתמש יכול להוריד כמה מוזיקה שירצה, מתוך קטלוג המכיל כחמישה מיליוני שירים, כשהוא רוכש דגמים מסוימים של נוקיה.

תגיות