אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוכם מנגנון הפיצוי לעובדים ומעסיקים בדרום צילום: אוראל כהן

סוכם מנגנון הפיצוי לעובדים ומעסיקים בדרום

בתום פגישה בין נציגי האוצר, רשות המיסים, משרד התמ"ת, ההסתדרות והתעשיינים, החליטו הצדדים על מתן פיצוי לעובדים בטווח 40 ק"מ מרצועת עזה. אלה יקבלו שכר בסיס, כולל הפרשות סוציאליות, אם לא הגיעו לעבודתם בשל הוראות פיקוד העורף, או בשל טיפול בילדים

19.01.2009, 21:32 | מיקי פלד

בתום פגישה שהתקיימה הערב (ב') במשרד האוצר בירושלים, סוכם עקרונית על מנגנון הפיצויים לעובדים ולמעסיקים מאזור הדרום, שנפגעו כלכלית במהלך מבצע "עופרת יצוקה" בשבועות האחרונים.

בפגישה נכחו מנהל רשות המיסים, יהודה נסרדישי, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, רם בלינקוב, מנכ"ל משרד התמ"ת, גבי מימון, יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ומנכ"ל התאחדות התעשיינים, יהודה שגב, אשר הסכימו, כי מנגנון הפיצוי יחול על עובדים המועסקים בעסקים שנמצאים בטווח של עד 40 ק"מ מקו הגבול עם רצועת עזה, על-פי המפה שפורסמה על ידי פיקוד העורף.

הפיצוי יינתן לעובד שלא הגיע למקום עבודתו בהתאם להנחיות כוחות הביטחון. כמו כן, יינתן הפיצוי לעובד, שנעדר ממקום עבודתו מפני שהשגיח על ילדיו הקטנים, ובתנאי שאלה מתחת לגיל 14, עקב סגירת מוסדות החינוך ע"י כוחות הביטחון. יודגש כי פיצוי זה מתייחס רק לאחד מההורים.

המתווה הכללי עליו הסתמכו הגופים המחליטים היה זה של מלחמת לבנון השנייה. עם זאת, לפני שנתיים השתתפו העובדים בפיצוי ותרמו 2 ימי חופשה, ולעומת זאת במקרה הזה לא יידרשו העובדים לתרומה כלשהי.

התשלום לעובדים יהווה שכר עבודה בסיסי מלא ויכלול את הזכויות הסוציאליות עבור הימים בהם נעדר העובד מעבודתו. נושא חשוב שנקבע במסגרת זאת הוא, כי השכר לעובד ישולם על ידי המעסיק.

מנגנון הפיצוי יתחלק לשלושה מסלולים, הנתונים לבחירתו של המעסיק, שיפוצה בעצמו על ידי רשות המסים:

  • מסלול שכר – בו יוכל המעסיק להגיש תביעה לקבלת החזר בגין שכר ששולם לעובדים שלא הגיעו לעבודתם בשל הסיבות שצוינו מעלה. החזר המדינה יהיה בגובה של 132.5% משכר הבסיס של העובד. המעסיק ישלם לעובדים שכר בהתאם להגדרות תקנות מס רכוש.

  • מסלול מחזורים – בו יוכל המעסיק להגיש תביעה לקבלת החזר בגין ירידה במחזור העסקי בחודש ינואר, בשל המצב הביטחוני. הפיצוי ייקבע על פי נוסחא שעליה הסכימו הצדדים, ותכלול השוואת המחזור העסקי בינואר 2009 לעומת ינואר אשתקד, בניכוי השפעות המצב הכלכלי.

  • מסלול הוצאות - המעסיק יוכל להגיש תביעה לקבלת פיצוי בגין הנזק התפעולי שנגרם לעסק בחודש ינואר, בשל המצב הביטחוני בדרום.

יצוין, כי היום קיים בחוק מנגנון פיצוי לעסקים באזור שדרות ועוטף עזה, על פיו בעל העסק זכאי לפיצוי בגין הוצאות אותן הוכיח לרשות המיסים, לרבות תשלום שכר עובדים שלא הגיעו למקום עבודתם, בהתאם להנחיות כוחות הביטחון.

בימים הקרובים יחתמו הממשלה, ההסתדרות והמעסיקים על הסכם קיבוצי, שיעגן את ההסכמות שהושגו הערב ובתחילת חודש פברואר יגיש משרד האוצר לאישור ועדת הכספים תקנות בנושא. לאחר אישורן, ייכנס מנגנון הפיצוי לתוקף ויפורסמו הנחיות ברורות לציבור הרחב.

תגיות