אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהם הגאדג'טים שכל מנהל צריך

מהם הגאדג'טים שכל מנהל צריך

"כלכליסט" מציג את האביזרים המתוחכמים שכל מנהל ירצה להציג על השולחן, ממקרן בגודל כף יד ועד למסך מחשב בטכנולוגיית תלת-ממד

20.01.2009, 09:47 | אורית זרובבל

גאדג'טים לאנשי עסקים ומנהלים הם המשחקים האולטימטיביים. למשל הסמארטפון החדש שעוד אין לאף אחד, שמישהו זורק בנונשלנטיות על השולחן בישיבת הבוקר. גאדג'טים הם גם תחביב גברי מובהק, אבל למין גבר-ילד שכזה. נסו לתת לחובב גאדג'טים מושבע לשחק עם צעצוע חדש ומדוגם ואז תיקחו אותו ממנו, והוא יגיב בדיוק כמו ילד בסיטואציה דומה. כמה מהנסיינים שהשתתפו בכתבה הזו בהחלט עונים לתיאור הזה. מתוך שלל הגאדג'טים המעודכנים בשוק, "כלכליסט" בחר את המסך, הסמארטפון, המקרן, הרמקולים והלפטופ שכל אחד ירצה במשרד.

מסך תלת-ממדי. לכאורה הוא לא מתאים להגדרת הגאדג'טים לעיל, אבל מסך המחשב ZM-M190 של Zalman הקוריאנית, בעל מסך 19 אינץ' ביחס 4:3 (יש גם גרסה ב-22 אינץ'), הוא מסוג הצעצועים שכל מנהל חולה גאדג'טים ירצה על השולחן, ולו מפני שזוהי הסנונית הראשונה של כניסת התלת־ממד לחיינו.

ZM-M190 של Zalman. היתרון: מסך תלת-מימד. מחיר: 2,349 שקל ZM-M190 של Zalman. היתרון: מסך תלת-מימד. מחיר: 2,349 שקל ZM-M190 של Zalman. היתרון: מסך תלת-מימד. מחיר: 2,349 שקל

במילים אחרות, זהו מוצר המדף הראשון מסוגו המשווק כרגע בארץ ובעולם. הוא נראה נפלא בדו־ממד רגיל, ובעזרת התוכנות המצורפות תוכלו להמיר תכנים "רגילים" לתלת־ממד ולצפות בהם בעזרת משקפיים ייעודיים, המתאימים גם לממושקפים. התוצאה מרשימה, בעיקר משום שלא משנה כמה נשכנע את עצמנו שהסלעים בקטע המדע בדיוני שראינו לא יכולים לקפוץ עלינו מהמסך, הרפלקסים האנושיים עדיין עובדים. (2,349 שקל).

סמארטפון. הסמארטפון של 2008 היה ה-E71 של נוקיה, שזכה בתואר מכשיר השנה והסמארטפון הטוב ביותר וגם הוכתר על ידי המגזין "Wired" כסלולרי הטוב ביותר ל-2008. מי יהיה הסמארטפון של 2009 עוד מוקדם לדעת, אבל האומניה של סמסונג מצטייר כראשון שיתמודד על התואר. (סלקום: 3,924 שקל, ובקרוב באורנג' ופלאפון).

סמארטפון PRE של פאלם. היתרון: ממשק יעודי למשתמש העסקי. מחיר: בקרוב בארץ סמארטפון PRE של פאלם. היתרון: ממשק יעודי למשתמש העסקי. מחיר: בקרוב בארץ סמארטפון PRE של פאלם. היתרון: ממשק יעודי למשתמש העסקי. מחיר: בקרוב בארץ

אבל הסמארטפון המסקרן ביותר של השנה הוא ללא ספק ה-PRE של פאלם, שנחשף בתערוכת CES האחרונה וזכה לתשומת לב אדירה. המכשיר כולל מסך מגע, מקלדת QWERTY, Wi-Fi, GPS ומערכת הפעלה חדשה של פאלם עם ממשק אינטואיטיבי העונה במיוחד על צורכי המשתמש העסקי, עם יכולת גרירה באמצעות האצבע או דפדוף בין יישומים בלי לפתוח אותם. יגיע לארץ בהמשך השנה.

מקרן. זכרו היטב את המושג PICO, קיצור למקרן כיס והבאזוורד החדשה בעולם המקרנים. כנראה תשמעו אותה הרבה השנה. בתערוכת CES שנחתמה בלאס וגאס בשבוע שעבר נחשפו כמה וכמה מקרנים שכאלו, ואחד מהם, PK101 של אופטומה, מסמן את השטף הצפוי. למען האמת התלבטנו לא מעט בינו לבין ה־EB-1720 החדש של אפסון (9,790 שקל): קטן, קל, מצויד בחיבור USB נוח וגם מציג תמונה מדויקת. אבל איך אפשר לעמוד מול מקרן שמצליח להוציא תמונה של עד 60 אינץ', אף שכל גודלו כטלפון סלולרי?

ה־PK101 הוא מקרן DLP בטכנולוגיית לד עם ניגודיות 1:1,000 השוקל 115 גרם וגודלו 50 על 103 על 15 מ"מ. הוא פועל על סוללה נטענת שמחזיקה כשעתיים, אפשר להטעינו בחיבור לחשמל או מהמחשב בחיבור USB, וכאמור, למרות ממדיו המזעריים הוא מפיק סאונד מצוין ותמונה מרשימה. בעיה אחת: הוא מגיע עם חיבור 2.5 מ"מ ל-AV, מה שאומר שתידרשו להצטייד במתאם מתאים (מ-2.5 מ"מ ל-3.5 מ"מ), אחרת לא תוכלו להקרין מצגות מסמארטפונים אלא רק סרטים או תמונות ממכשירים עם חיבורי AV, כמו מצלמות וידיאו. (1,990 שקל ברשתות).

מקרן PK101 של אופטומה. היתרון: תמונה מרשימה למרות ממדים של סלולר. מחיר: 1,990 שקל מקרן PK101 של אופטומה. היתרון: תמונה מרשימה למרות ממדים של סלולר. מחיר: 1,990 שקל מקרן PK101 של אופטומה. היתרון: תמונה מרשימה למרות ממדים של סלולר. מחיר: 1,990 שקל

 

רמקול. עוד אביזר זעיר שלא נראה מבטיח, אבל מאוד מקיים, הוא ה־MOTOROKR EQ3 של מוטורולה, רמקול מתקפל במשקל 140 גרם שמוציא סאונד ענקי יחסית לגודלו. הוא נראה כפס שחור וארוך, ואין בו כמעט דבר: שני רמקולים זעירים, ארבע סוללות אצבע שמספיקות לכ־12 שעות וכפתור הפעלה.

רמקול MOTOR EQ3 של מוטורולה. היתרון: סאונד מרשים ב-140 גרם. מחיר: 199 שקל רמקול MOTOR EQ3 של מוטורולה. היתרון: סאונד מרשים ב-140 גרם. מחיר: 199 שקל רמקול MOTOR EQ3 של מוטורולה. היתרון: סאונד מרשים ב-140 גרם. מחיר: 199 שקל

אפילו כפתורים לשליטה על עוצמת השמע אין כאן, כך שתידרשו לשלוט על הווליום ממקור הסאונד עצמו. אפשר לחברו לכל מקור עם שקע 3.5 מ"מ (מחשבים ניידים, נגנים או סלולריים כמו ה־N96 ואפילו האייפון) וגם להשתמש בו כדיבורית סלולרית אישית. (199 שקל בפישמן סלולר בהום סנטר).

לפטופ. אחד מהניידים שחיבבנו ב־2008 היה ה־Portege R500, לפטופ עסקי קל משקל. בימים אלו מושק יורשו המוצלח, R600, מהקלים בשוק שאינו נטבוק (10,000 שקל). אבל בקרב הענקים על תואר גאדג'ט המנהלים לוקח ה-Latitude XT2 של דל, טבלט PC שאפשר להפעיל באמצעות עכבר, מוט עקיבה, עט סטיילוס, הקלקה בודדת של האצבע וגם נגיעה במסך בכמה נקודות.

Latitude XT2 של דל. היתרון: תומך במולטי טאץ Latitude XT2 של דל. היתרון: תומך במולטי טאץ'. מחיר: 8,690 שקל Latitude XT2 של דל. היתרון: תומך במולטי טאץ

אפשר להגדיל ולהקטין עמוד בעזרת שתי אצבעות או למשוך ולגרור בשתי אצבעות, כמו באייפון, מה שהופך את העבודה על המחשב לאינטואיטיבית יותר מכל מה שהכרתם עד כה. עד אשר יטפטפו לשוק המתחרים, וזה יקרה בקרוב, ה-XT2 וקודמו ה-XT הם היחידים התומכים במולטי טאץ', טכנולוגיית מגע פרי פיתוח N-trig הישראלית. ל־XT2 מעבד אינטל קור 2 דואו 1.4 גיגה־הרץ, זיכרון 2 גיגה, הארד דיסק של 160 גיגה, מסך 12.1 אינץ' 1,280 על 800 וקורא טביעת אצבע. (8,690 שקל ברשתות).

תגיות