אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טבע ולונזה הודיעו על הקמת מיזם משותף בתחום הביוגנריקה צילום: נבוסקו מצוזקי

טבע ולונזה הודיעו על הקמת מיזם משותף בתחום הביוגנריקה

לפי ההסכם בין השתיים, טבע תהיה אחראית על תחום הפיתוח הקליני של התרופות, והשיווק הגלובלי של המוצרים – כשייצור התרופות יתבצע במתקניה של לונזה השוויצרית

20.01.2009, 10:08 | תומר קורנפלד

שיתוף פעולה אסטרטגי לטבע בתחום הביוגנריקה עם חברת לונזה השוויצרית. היום הודיעו החברות על הקמת מיזם משותף שיעסוק בפיתוח, ייצור ושיווק של סל מוצרים ביוגנריים. לטבע וללונזה יש יכולות משלימות שיעזרו להן להתבסס כמובילות בשוק הגנריקה. במסגרת ההסכם בין השתיים טבע תהיה אחראית על תחום הפיתוח הקליני של התרופות, והשיווק הגלובלי של המוצרים – כשייצור התרופות יתבצע במתקניה של לונזה.  

המיזם צפוי להתחיל בפעילותו במהלך הרבעון הראשון של שנת 2009, ובכפוף להסכמים רגולטוריים. טבע ולונזה לא פרסמו את התנאים הפיננסיים של ההסכם.  

מנכ"ל טבע שלמה ינאי אמר: "לונזה היא שותפה אידיאלית עבור טבע, הודות לידע ולניסיון של החברה בפיתוח מוצרים ביו-פרמצבטיים, ליכולות הייצור המתקדמות שלה בקנה מידה גדול, ולמתקני הייצור המתקדמים שלה".

ביוגנריקה הוא תחום שאינו מפותח בעולם אך הולך וצובר תאוצה. חברות התרופות מנסות לייצר תרופות הדומות באופיין לתרופות ביולוגיות (תרופות המבוססות על מרכיבים ביולוגיים ולא כימיים),  כאשר הליך הפיתוח מורכב יותר ודורש ניסויים קליניים.

שוק הביוגנריקה סומן על ידי טבע כאחד ממנועי הצמיחה החשובים ביותר לשנים הקרובות – במקביל לשוק הגנריקה שבו טבע בעיקר פועלת. אם בשנת 2006 שוק זה היווה 15% משוק התרופות – בשנת 2015 שוק זה צפוי לצמוח ל-30%. כיום המכירות הביוגנריות בעולם מסתכמות ב-200 מיליארד דולר – כשעד שנת 2015 כ-80 מיליארד דולר צפויים לצאת מהגנת הפטנט. לפיכך, טבע עושה מאמצים רבים להיכנס לתחום הביוגנריקה במהירות ולהקדים את מתחרותיה הרבות שלוטשות אף הן עיניים לשוק זה.

יצוין כי מניותיה של לונזה נסחרות בבורסת לונדון לפי שווי של 5 מיליארד פרנק שוויצרי. יכולותיה של לונזה בתחום הביוגנריקה באות לידי ביטוי בתחום המולקולות הגדולות והקטנות, פפטידים, חומצות אמינו, ומוצרי נישה ביולוגיים.

לפני כשנה רכשה טבע את חברת קוג'נסיס האמריקאית העוסקת בפיתוח תרופות על בסיס מולקולות חלבון תמורת 400 מיליון דולר. נוסף לכך, גם השלמתה של רכישת התרופות באר סיפקה לטבע פעילות נוספת בתחום המחקר ופיתוח של תרופות ביולוגיות הכולל פיתוח של יותר מ-10 תרופות ביולוגיות. מאמצים נוספים עושה טבע בתחום יחד עם חברת פרוטליקס הישראלית לייצור שתי תרופות ביולוגיות. 

תגיות