אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות גידור: מפולת? יש קרנות שעלו ב־100% צילום: עמית שעל

קרנות גידור: מפולת? יש קרנות שעלו ב־100%

בניגוד לדעה הרווחת בציבור, היו קרנות גידור שהניבו תשואות פנטסטיות בשנת 2008

21.01.2009, 19:48 | מייק מור
שנת 2008 חלפה לה ועברה והגיעה שעת הסיכומים. בניגוד לדעה הרווחת בציבור, ישנן קרנות גידור שהצליחו להשיג אשתקד תשואות מדהימות, למרות הקיפאון בשוק האשראי, קריסת כמה מבנקי ההשקעות הגדולים והעובדה ששוק המניות עבר את השנה הגרועה ביותר מאז שנות השלושים של המאה ה־20.

הישגי אותן קרנות מרשימים במיוחד לנוכח העובדה שלא מעט אנליסטים סברו שהתעשייה לא תשרוד את המשבר הכלכלי הנוכחי. אפילו המיליארדר ג'ורג' סורוס, הנחשב לעילוי בתחום ניהול קרנות גידור, חזה אשתקד כי נכסי הקרנות יתכווצו בשיעור מדהים של 75%.

הקרנות המצליחות של שנת 2008 יישמו מגוון אסטרטגיות השקעה אשר הניבו להן תשואות דו־ספרתיות מרשימות, ובהתחשב בתנאי השוק העגומים אפשר בהחלט לומר שחלקן רשמו תשואות מדהימות. בטבלאות המצורפות אפשר להתרשם מביצועי כמה קרנות נבחרות לצד כמה קרנות שפשוט התרסקו בשנה שעברה.

מבין הקרנות המצליחות אפשר למצוא שמות אלמוניים למדי כגון Cedar Hill Capital Partners שעלתה ביותר מ־100%, וכן קרן Vicis Gamma שעלתה בכ־90% - וזאת לפי הערכות שהתקבלו מבסיסי נתונים של FoHF. עם השמות המוכרים יותר אפשר למצוא את Ionic Capital שעלתה אשתקד בכמעט 20%. הקרן הוקמה ביוני 2007 (ממש ערב המשבר) והיקף נכסיה זינק מ־600 מיליון דולר ל־3.9 מיליארד דולר.

כפי שהזכרתי בטור שלי לא מעט פעמים, אני חובב מושבע של קרנות Managed Futures, המוכרות גם כ־CTA (ראשי תיבות של Commodities Trading Advisors). מדובר בקרנות גידור המתמחות בשוק החוזים העתידיים, ובשנה שעברה הן נמנו עם הקרנות שהציגו את התוצאות הטובות ביותר. כך, למשל, Mulvaney Global Partners עלתה אשתקד ביותר מ־98%, וקרןTension של טודור עלתה בכ־36%. קרן QIM, שלה נכסים ב־2.7 מיליארד דולר, עלתה בשנת 2008 ב־12%. קרנות נוספות שרשמו תוצאות טובות היו AHL, Aspect Capital, Blue Trend ו־Winton Capital Management.

קינג סטריט, בית השקעות ניו יורקי המנהל נכסים בהיקף של 15 מיליארד דולר והמתמחה באסטרטגיות אשראי ואסטרטגיות מונעות אירועים (event driven), דיווח אף הוא על תוצאות טובות. קרן הגידור קינג סטריט אירופה שבניהולו עלתה אשתקד ב־18%, וקרן קינג סטריט קפיטל עלתה ב־3.6%.

בתחום הסחורות הטהורות (כמו זהב ונפט) ספגו קרנות רבות הפסדים קשים. עם זאת, קרן הדגל של Clive Capital עלתה ב־44%, ו־BlueGold, שאותה מנהל פייר אנדורנד, הצליחה אף היא לחמוק מהמפולת. קרן הדגל של Touradji Capital, המתמחה אף היא בסחורות, עלתה בשנת 2008 ב־13% (בניכוי עמלות).

לסיכום, ברצוני לשגר את ברכת "בוקר טוב אליהו" לקבוצת מאן, חברת קרנות הגידור הגדולה בעולם, אשר הכריזה בשבוע שעבר שתנקוט הליכים משפטיים בעניין חשיפתה לנוכל ברנרד מאדוף, החשוד בהונאת פונזי בהיקף של עשרות מיליארדי דולרים.

מאן טוענת שכספים שלה בהיקף של כ־360 מיליון דולר נוהלו באופן ישיר או עקיף על ידי מאדוף.

אני מציע לקבוצת מאן שלא תתלונן עכשיו, כי היא פשוט לא קיימה את בדיקת ההיתכנות כמו שצריך. לא מדובר בחברה קטנה, וגוף המנהל כספים בסדר גודל שכזה היה אמור לבדוק טוב יותר.

 

הכותב הוא שותף בחברת XBC ניהול קרנות מקבוצת Xpert

תגיות