אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טכנולוגי על הבוקר: משישה יוצא אחד צילום: shutterstock

טכנולוגי על הבוקר: משישה יוצא אחד

כמה אנשים באמת גולשים באינטרנט; עובדי ממשל אובמה חווים מסע לא רצוי בזמן; האמריקאים שחסרים חיבור מהיר גם לא רוצים בו; ובניגוד לתוכי ההוא, המכירות של מונטי פייתון זוכות להחייאה

25.01.2009, 09:59 | יוסי גורביץ

שיא דו כיווני

ברכותי: אם אתם קוראים את הטור הזה, אתם משתייכים לסטטיסטיקה חיובית מאד. או שלא. מספר הגולשים ברחבי העולם, מדווחת ComScore, עבר את קו המיליארד. זהו אומדן שמרני; המספר יכול להגיע גם למיליארד וחצי. הפרשים כאלה בהערכות אומרים, בדרך כלל, שלאף אחד אין מושג ברור.

זה טוב או רע? גבוה או נמוך? תלוי איך מסתכלים על זה. מצד אחד, אין ספק שמספר הגולשים עולה במהירות, כשהעלייה הבולטת ביותר היא בקרב המשתמשים הסינים. מצד שני, יש בעולם כ-6.7 מיליארדי בני אדם, נכון ליולי 2008.

אולי הטענה הישנה שלמרות כל הרעש והצלצולים של מהפכת האינטרנט "מחצית מהאוכלוסיה האנושית עוד לא עשתה שיחת טלפון" לא נכונה, אבל מספרם של המשתמשים עדיין נמוך מאד יחסית לכלל האוכלוסיה: אחד משישה, או אחד מארבעה במקרה הטוב. לרוב מוחלט של התושבים בעולם אין מושג מהי גוגל, או פייסבוק. מדי פעם צריך להכניס דברים לפרופורציה.

מסביב יהום הסער...

 

מיקרוסופט פיטרה 5,000 עובדים, סמסונג מדווחת על ההפסד הראשון בתולדותיה, מנכ"ל אינטל מודיע על פרישתו הקרובה, לאחר רבעון איום – אבל בגוגל יכלו לנשום לרווחה שלשום ולדווח על עוד רבעון רווחי.
עדיין לא הוכו במיתון. אריק שמידט, מנכ"ל גוגל, צילום: בלומברג עדיין לא הוכו במיתון. אריק שמידט, מנכ"ל גוגל | צילום: בלומברג עדיין לא הוכו במיתון. אריק שמידט, מנכ"ל גוגל, צילום: בלומברג

גוגל רשמה ירידה חדה ברווחים – רק 382 מיליוני דולרים, צניחה של 68% לעומת הרבעון המקביל ב-2007 – אבל היא מציינת שזו תוצאה של רכישות והשקעות שביצעה. ההכנסות המשיכו לעלות: ברבעון האחרון הכניסה גוגל 5.7 מיליארדים, עליה של 18% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, לכולם ברור שזה לא יוכל להימשך לנצח, ובגוגל נפוצה שמועה – נדגיש: שמועה - על פיטוריהם הקרובים של כחמישה אחוזים מצוות המהנדסים שלה.

וכעת, נחזיר אתכם לעידן אפל...

 

זה של ג'ורג' וו. בוש. לעובדי צוות אובמה שנכנסו לבית הלבן ביום שלישי ציפתה הפתעה לא נעימה: ממשל בוש, מפגר כתמיד, נשאר מבחינה טכנולוגית ב-2001, שיש שיאמרו שהיתה קרובה יותר ל-1950 מאשר ל-2009.

העובדים נדהמו לגלות שהבית הלבן איננו מצויד בווייפיי, ושהמחשבים שלו מריצים חלונות – ולא סתם חלונות, אלא XP בלה מזוקן, בן שש. ההנחיות הנוכחיות של הבית הלבן אוסרות על שימוש בתוכנות מסרים מיידיים, וכן על גלישה ברשתות חברתיות, בטוויטר וביוטיוב. יש להניח שכל זה ישתנה תוך כמה זמן, ושהצוות של אובמה יחבר את הבית הלבן מחדש למאה ה-21 – אבל זה יקח זמן.

עם זאת, יצוין שהצוות של אובמה מגיב במהירות לתלונות הגולשים. כשבסינט התלוננו שאתר הבית הלבן מציג סרטונים מובנים (embedded) של יוטיוב, מה שמאפשר לגוגל למצוץ את הנתונים של האנשים שמבקרים באתר, הדבר תוקן תוך יממה: כעת, מי שרוצה לצפות בסרטונים ולתרום את נתוני הגלישה שלו לגוגל, יצטרך ללחוץ על קישור נוסף.

פס רחב? לא, תודה

 

ואם בנשיאות המקוונת הראשונה עסקינן, מסתמן שיש הבטחה שאובמה לא יוכל לעמוד בה: התחייבותו להגביר את חדירת הפס הרחב לכלל ארה"ב, ולהביא לכך שלכל אמריקאי תהיה גישה לגלישה מהירה. זאת למרות שהיעדרו של השירות הזה גורם לירידה ניכרת בערך הנדל"ן במקום בו הוא חסר.

היי, אתם אומרים, האיש עוד לא סגר שבוע בבית הלבן. תן לו זמן, לאן אתה רץ, מה הפסקנות הזו? ובכן, זה לא כל כך תלוי באובמה. מסתבר שאם אתה אמריקאי נטול פס רחב, זו בחירה מודעת שלך. סקר שערך מכון Pew היוקרתי מצא שבקרב מחוברים לרשת שעדיין משתמשים במודם-חיוג, 19% אמרו שלעולם לא יעברו לפס רחב – גם אם מחירו יירד משמעותית. רק 14% ציינו את העדר תשתית הפס הרחב באזורם כסיבה לכך שאינם מחוברים לה.

בקרב אלו שאין להם חיבור רשת כלל, אמרו 33% שאין להם עניין בחיבור לרשת. בסיכומו של דבר, רק 14% מכלל אזרחי ארה"ב שחיים ללא פס רחב אמרו שהדבר נובע בשל בעיות תשתית אזוריות. השאר, כמסתבר, פשוט לא רוצים.

התוכי הצטרף למקהלה השמיימית, המכירות זינקו

 

זו תופעה משונה, אבל את התואר הזה מונטי פייתון הרי הרוויחו ביושר: הם אולי מזדקנים, אבל הם עוד לא מתים. מאז שפתחו כוכבי העבר ערוץ משלהם ביוטיוב, המכירות של מוצריהם זינקו.

כידוע, אם אתה תקוע על צלב, כל מה שנותר לך הוא להתבונן על הצד החיובי של החיים, וכשמונטי פייטון שמו לב כשכל הרשת גונבת את התוכן שלהם בלי בושה, מה שהם עשו הוא לבייש אותם. עם השקת הערוץ, הם הכריזו שלא נותרה להם ברירה אלא לקחת את העניינים לידיים, משום ש"בשלוש השנים האחרונות אתם, היוטיוביסטים, שדדתם אותנו והעלתם עשרות אלפי סרטונים שלנו לרשת". כפיצוי, דרשו הפייטונים "לא את התגובות חסרות השכל והחנפניות שלכם. אנחנו רוצים, כדי לחפות על הכאב וגועל הנפש שחשנו עקב הביזה ארוכת השנים, שתלחצו על הקישורים והפרסומות, ושתקנו את הסרטים ותכניות הטלוויזיה שלנו".

וזה הצליח במקום שבו אבירים שחורים כרותי אברים נכשלו: הגולשים החלו לדמם כסף. בנובמבר, דיווחו הפייטונים בשמחה, המכירות של מוצריהם עלו ב-23,000%, ולזמן מה הם היו במקום השני ברשימת המוצרים הנמכרים ביותר באמזון. קל יותר מאשר כריתת עץ באמצעות דג מלוח.

קצרצרים

השמועות על מותו של סטיב ג'ובס היו, שוב, מוקדמות מדי: בסוף השבוע נפוצה ברשת מתיחה, שאומרת שג'ובס לקה בהתקף לב קשה, ושמוצגת לקורא כאילו היתה מאמר במגזין הרשת Wired, שעורכיו מבהירים שהם לא אחראים לבדותה הזו. בתוך כך, עורכי טלוויזיה בארה"ב כבר מתחילים לערוך את החבצלת – צרור המאמרים שמגיע עם מותו של אדם חשוב – של ג'ובס, וכבר התחילו להטריד את ידידיו לקראת הפיצ'ר הקבוע של "חברים מספרים על".

דיווחים לא רשמיים אומרים ש-IBM פיטרה בשקט כ-2,800 עובדים מהסניפים האמריקניים שלה מאז יום רביעי האחרון, וזאת למרות תוצאות חיוביות-ביחס ברבעון הרביעי, שכללו עליה של 12% ברווחים. ל-IBM כ-387,000 עובדים ברחבי העולם.

שירות המיקרובלוגינג טוויטר גייס כספים במהלך סוף השבוע. הסכום עדיין לא ידוע, אבל מה שמעניין הוא שמנהלי טוויטר מעריכים את שווי השירות שלהם בכרבע מיליארד – שבועות ספורים לאחר שדחו את הצעת הרכש של פייסבוק, שעמדה על כחצי מיליארד. אאוץ'.

מכירות נגן המוזיקה של מיקרוסופט, הזון, ספגו מכה קשה במהלך הרבעון האחרון: ההכנסות ממכירותיו ירדו בכ-100 מיליוני דולרים, שהם כ-54%, במהלך הרבעון, שכלל גם את עונת החגים. זו היתה חיוורת מהרגיל, אמת, אבל בכל זאת. ורצוי לציין שמיקרוסופט הורידה בנובמבר את מחירי הנגן.

אתר Monster.com, שמציע סיוע למובטלים בארה"ב בחיפושי עבודה, ספג במהלך השבוע האחרון פריצה למאגר המידע שלו, שמסכנת את פרטיהם של חלק ניכר מהמשתמשים. האובדן כולל כתובות מייל, מספרי טלפון, שמות ותאריכי לידה – וזו הפריצה הגדולה השניה שסופג האתר בתוך שנה וחצי.

תגיות