אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיוס של 6 מיליון דולר לסטארט-אפ ברייט-ויו

גיוס של 6 מיליון דולר לסטארט-אפ ברייט-ויו

ברייט-ויו מפתחת מערכות לשיפור תהליכי הייצור של תאים סולאריים. בגיוס השתתפו הקרנות יזראל קלינטק הישראלית והאסו פלטנר הגרמנית

27.01.2009, 15:30 | אסף גלעד
חברת הסטארט-אפ הישראלית ברייט-ויו (BrightView) הודיעה היום (ג') על גיוס 6 מיליון דולר בסבב A מהקרנות יזראל קלינטק הישראלית והאסו פלטנר הגרמנית.ברייט-ויו מפתחת מערכות לשיפור תהליכי ייצור של תאים סולאריים. הגיוס החל עוד בתחילת שנת 2008, והסתיים בחודש אוגוסט. רק עכשיו יצאה החברה, שעד כה עבדה תחת מעטה של חשאיות, בהכרזה על הגיוס. המימון שגויס יסייע בהשלמת פיתוח דור פתרונות ראשון והכנסתם לשוק מאוחר יותר השנה.

בעקבות הגיוס, יצטרף אייל הראל, מי שהיה נשיא-שותף באורבוטק, להנהלת דירקטוריון החברה, וגלן שוובר, שותף ביזראל קלינטק יצטרף כחבר בה.

ברייט-ויו נוסדה בידי יוצאי חברות אפלייד מטריאלס, אורבוטק, נובה, ו-KLA טנקור, חברות שמסמלות יותר מכל את המשבר הנוכחי בעולם ייצור השבבים, המסכים והמעגלים המודפסים. הגיוס של ברייט-ויו מייצג את המעבר שמבצעת כיום תעשיית הציוד ליישומים סולאריים, מהלך המובל כיום על-ידי אפלייד מטריאלס בארה"ב.

ברייט-ויו היא חברה שמפתחת מערכות לשיפור תהליכי ייצור של תאים סולאריים. התקנת מערכות החברה תאפשר להאיץ את תהליך ההגעה לאיזון בין מחירי החשמל מאנרגיה סולרית לחשמל מפחם ודלקים, ובכך להעלות את כדאיות השימוש באנרגיה ירוקה ובלתי מתכלה. עובדים בה כיום 20 מהנדסים, מחציתם בעלי תואר שלישי, מתחומי הפיזיקה, האופטיקה, הכימיה והייצור. לדברי מנכ"ל החברה, בני שוהם, החברה מסוגלת להוזיל את תהליכי הייצור של הלוחות הסולאריים בכ-20%.

"אם פעם חברות הציוד ההוני, כגון אפלייד או אורבוטק, צמחו במהירות עצומה, לעיתים אפילו יותר מאשר הלקוחות שלהן, כיום אנו חווים צמיחה דומה, מאחר וענף האנרגיה הסולארית המתחדשת נמצא רק בראשיתו", אומר שוהם. בשנה הקרובה, לדבריו, מתכוונת ברייט-ויו להכפיל את גודלה.

לפי סקר השוק האחרון של חברת הייעוץ Photon Consulting, השוק הסולארי צפוי לגדול ב-68% מדי שנה בין 2007 ל-2012 במונחים של ייצור פנלים סולאריים. הסקר חוזה שהכנסות שוק זה תצמחנה במהלך תקופת זמן זו מ-27 מיליארד דולר ב-2007 לכדי 274 מיליארד דולר ב-2010.

"המגמה בעולם כיום הינה להחליף את האנרגיות הקיימות משיקולים של ירידה בזמינות והתכלות, כפי שקורה עם הנפט", אומר שוהם. "לכך יש להוסיף את הרוח הגבית מכיוונו של אובמה שמשקיע בנושא מיליארדים, לאו דווקא בגלל מחיר הנפט אלא בגלל כוונתו לנתק את התלות של העולם המערבי מהמקורות שהם בלתי נשלטים, בכדי ליצור מקומות עבודה חדשים, ובסופו של יום גם לשמור על איכות הסביבה. התהליך אינו קשור למחיר הדלק והנפט".

"כמו כל סטארט-אפ, גם אנחנו מסתכלים כבר על סבב גיוס B, אלא שכרגע אנחנו ערוכים לא רק לצלוח את השנה וחצי הקרובות, אלא גם לגדול תוך כדי ולהאיץ את הפיתוח", אומר שוהם.

תגיות