אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפריקה ישראל מכרה את פעילות הטקסטיל שלה לג'ואי שוובל צילום: סיון פרג'

אפריקה ישראל מכרה את פעילות הטקסטיל שלה לג'ואי שוובל

השותף הקנדי בחברת גוטקס רכש מאפריקה ישראל את חלקה בחברה לפי שווי של 100 מיליון דולר; שוובל: "להערכתי, גוטקס שווה 400 מיליון דולר. המחיר ששילמתי הוא מחיר סוף עונה, וכמו שבאופנה יש מכירות סוף עונה, כך גם באפריקה ישראל"

27.01.2009, 21:42 | סיון איזסקו וגלי ברגר

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", ג'ואי שוובל, השותף (50%) הקנדי של אפריקה ישראל בחברת גוטקס מודלס, רכש את חלקה (50%) של אפריקה לפי שווי חברה של כ־100 מיליון דולר. שני הצדדים חתמו הערב (ג') על ההסכם הסופי. במסגרת העסקה שוובל יקבל על עצמו גם את התחייבויותיה הקיימות של גוטקס, העומדים על כ־100 מיליון דולר. המותגים הנמצאים בשליטתה של גוטקס מודלס הם רשתות האופנה זארה (ZARA), פול אנד בר, קריסטינה, מאסימו דוטי ויצרנית בגדי הים גוטקס.

בראיון ל"כלכליסט" אמר שוובל: "אני רוכש את חלקה של אפריקה ישראל לפי שווי של קצת פחות מ־100 מיליון דולר. להערכתי, גוטקס שווה 400 מיליון דולר, כך שאני רוכש את חלקה של אפריקה במחירי סוף עונה. אפריקה ישראל נמצאת היום במצוקה ונאלצת לממש. בדיוק כמו שבתחום האופנה יש מכירות חיסול, כך יש גם באפריקה ישראל".

שוובל הוסיף כי החברה שקנה גדולה בכל קנה מידה שהוא. לדבריו, מחזור הפעילות של קבוצת גוטקס מסתכם בכ־1.2 מיליארד שקל בשנה.

מכירתה של גוטקס לא היתה חלק מתוכניותיה של אפריקה. בעבר הרחוק דיברו אז ראשי הקבוצה על תוכניות להנפיק את פעילות הטקסטיל של גוטקס בבורסה. במרץ 2006 אמר פיני כהן, אז מנכ"ל אפריקה ישראל, כי "ברגע שהמכירות של גוטקס יגיעו למיליארד שקל, נחשוב על הנפקה". אולם לאור תנאי השוק הנוכחיים, לאפריקה כבר אין כל אפשרות לממש תוכניות אופטימיות שכאלו.

המספרים מאחורי חברת גוטקס אינם ידועים, שכן אפריקה ישראל מאחדת בדו"חותיה את נתוני פעילות הטקסטיל תחת פעילות מגזר התעשייה של הקבוצה כולה. אולם על פי הערכות, מדובר בפעילות רווחית הרושמת שיעור רווח תפעולי הגבוה מ־10%. ההערכה היא כי בשנת 2007 הסתכם מחזור הפעילות של זארה בישראל בכ־600 מיליון שקל, מחזור הפעילות של גוטקס (בגדי ים) הסתכם בכ־250 מיליון שקל, ומחזור הפעילות של קריסטינה הסתכם בכ־400 מיליון שקל.

בתוך כך, אחת השאלות שעולות היא עתידו של מנכ"ל זארה ופול אנד בר אלי קידר. קידר, שנכנס לתפקידו בסוף 2003, נחשב למנכ"ל מוערך בחברה ומי שהעלה את זארה על פסים של רווחיות. לדברי גורמים בשוק, בין קידר לשוובל עבר לפני שנתיים חתול שחור ומאז הם לא מסתדרים. קידר נהג לדווח על שינויים לאפריקה, ושוובל עודכן בהתפתחויות רק בישיבות הדירקטוריון.

תגיות