אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התוצאות החלשות של אלדין שיחקו לטובת קרן וקטור צילום: אוראל כהן

התוצאות החלשות של אלדין שיחקו לטובת קרן וקטור

המשבר בשווקים גרם לרוכשת להוריד את מחיר הצעתה ב־20% ל־160 מיליון דולר. העובדים הבכירים יזכו לבונוס של 830 אלף דולר ביום הרכישה

29.01.2009, 09:01 | תומר קורנפלד

בחודש אוקטובר, בשעה שהעולם מצוי בעיצומה של סערה בשווקים בעקבות המשבר הגלובלי, כינס יו"ר ומנכ"ל אלדין ינקי מרגלית מסיבת עיתונאים ובה הכריז: "אלדין של היום היא חברה חדשה לחלוטין, ששמה לה יעד להגיע למכירות של 250 מיליון דולר בתוך שלוש שנים (בהשוואה ל־106 מיליון דולר מכירות בשנת 2007 - ת"ק)".

היום מתברר כי הכרזה זו של מרגלית היתה חלק ממשא ומתן שניהל באותה תקופה מול וקטור קפיטל. מרגלית רצה שקרן וקטור תשלם 200 מיליון דולר עבור חברת פתרונות האבטחה שייסד לפני 24 שנה, אולם מהלך זה נכשל. בסופו של דבר נסגרה העסקה למכירת אלדין במחיר של 160 מיליון דולר, כשהסיבה לכך היתה החרפתו של המשבר בעולם ואכזבתה של קרן וקטור מהתוצאות הכספיות של אלדין ברבעון הרביעי של 2008 (שעדיין לא פורסמו) וכן מהתחזיות של החברה לשנת 2009.

מחיר העסקה הצטמק

מאז ההכרזה על העסקה (ב־12 בינואר) סירב מרגלית לדבר על השתלשלות האירועים בשלושת החודשים האחרונים שבמהלכם הצטמק מחיר העסקה ב־40 מיליון דולר. אולם, בטופס ההצבעה שנשלח לבעלי המניות (פרוקסי), אלדין חויבה לפרט את כל הפרטים הקשורים לסגירת העסקה כדי לאפשר לבעלי המניות להחליט האם לאשר את העסקה באסיפה שתתקיים ב־20 בפברואר. ואכן, בפרוקסי שפרסמה החברה שלשום מתוארת השתלשלות העניינים שהולידה את העסקה, כולל ההצעות הכספיות שהגישה וקטור לאלדין.

הצעתה הראשונית של וקטור לאלדין נחשפה ב"כלכליסט" לראשונה כבר באוגוסט 2008. וקטור הציעה לרכוש את אלדין לפי שווי חברה של 180 מיליון דולר (מחיר של 13 דולר למניה), או לחילופין לרכוש ממנה את פעילות ה־DRM (הגנה על יצרניות תוכנה כנגד העתקות לא חוקיות של תוכנה) שלה לפי שווי של 125–135 מיליון דולר.

ב־20 בספטמבר הסכימה וקטור להעלות את הצעתה ל־200 מיליון דולר (מחיר של 14.5 דולר למניה), אך התנתה כי המחיר יהיה כרוך בבדיקת נאותות שתערוך לחברה. בדיקת הנאותות לא עלתה יפה, וב־4 בנובמבר הורידה וקטור את הצעתה למחיר הראשון שהציעה - 13 דולר למניה - תוך עמידה על כך שבדיקת הנאותות לחברה תימשך.

שבוע לאחר מכן שינתה וקטור כיוון והעלתה את ההצעה הכספית שלה למחיר של 13.25 דולר למניה, תוך הסכמה לשלם תשלום עתידי נוסף המותנה בביצועי החברה. באלדין לא אהבו את ההצעה ודרשו מוקטור לסיים את בדיקת הנאותות ולפרסם הצעה סופית לרכישתה.

ראשי וקטור העדיפו להמתין

לא מן הנמנע כי המשבר הגלובלי שיחק לטובת קרן וקטור. בעוד ראשי אלדין היו לחוצים לסגור את העסקה, ראשי וקטור דווקא העדיפו להמתין ולראות כיצד המשבר ישפיע על תוצאות החברה. בתחילת דצמבר וקטור ביקשה (וקיבלה) מאלדין את תחזיותיה לרבעון הרביעי של 2008 ול־2009. בוקטור התאכזבו מהתחזיות, והורידו את הצעתם ל־12 דולר למניה. חודש לאחר מכן, ב־5 בינואר, הוגשה הצעתה הסופית של וקטור לאור הנתונים הראשוניים לגבי התוצאות הכספיות של אלדין ברבעון הרביעי. לאחר ניתוח התוצאות החליטה הקרן להוריד את הצעתה שוב, לרמה של 160 מיליון דולר, כלומר 11.5 דולר למניה.

ב־12 בינואר הכריזו הצדדים שהעסקה נחתמה, לאחר שאושרה על ידי הדירקטוריון של אלדין. בטופס הזימון לבעלי המניות חשפה אלדין פרטים והטבות נוספות שסיפקה לעובדי החברה לאחר השלמת העסקה. אלדין הגדילה את היקף האופציות שניתנו להנהלה הבכירה, מתוך דאגה לכך שבמקרה שהחברה תירכש, תיאלץ וקטור לפדות את האופציות הללו בכסף. תנאי שכר המנהלים הבכירים שונה באופן המחייב את וקטור לספק להם התראה של ארבעה חודשים במקרה של פיטורים. כמו כן, אלדין החליטה על חלוקת בונוס בהיקף כולל של 830 אלף דולר לעובדים הבכירים כאשר החברה תירכש.

תגיות