אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'יי פי מורגן משך כספו מקרנות של מאדוף, אך לא דיווח למשקיעים צילום: בלומברג

ג'יי פי מורגן משך כספו מקרנות של מאדוף, אך לא דיווח למשקיעים

הבנק האמריקאי היה מושקע בשתי קרנות גידור ויצא מהן בסתיו האחרון, זמן קצר לפני שנחשפה ההונאה של מאדוף

30.01.2009, 14:46 | סוכנויות הידיעות

הבנק האמריקאי ג’יי פי מורגן צ’ייס היה מושקע בשתי קרנות גידור של חברת ההשקעות של ברנרד מאדוף, אך משך את כספו בסתיו האחרון, רגע לפני שמאדוף נעצר והתגלה כי הקבוצה הפיננסית בראשה עמד עסקה בהונאת "פונזי". כך דיווחה היום (ו') סוכנות הידיעות רויטרס.

הונאת מאדוף בנק אוף ניו יורק מלון וג'יי.פי מורגן צ'ייס יעבירו כ-535 מיליון דולר לקרן נפגעי מאדוף על פי מסמכי בית המשפט, יעבירו הבנקים את הכספים לנאמן העוסק בפירוק החברה של מאדוף עד ל-6 בפברואר סוכנויות הידיעותלכתבה המלאה

בעוד לקוחותיו של מאדוף ספגו הפסדים עצומים המגיעים לסכום של 50 מיליארד דולר, ג’יי פי מורגן הצליח להימנע מהפסד. הדוברת הרשמית של הבנק, קריסטין למקאו, סירבה להתייחס לסוגיה ואינה עונה לטלפון בימים האחרונים.

פרשה זו מסתמנת כשערורייה הפיננסית הבאה של ארה"ב, ותפסה תאוצה לאחר שהתגלה כי הבנק לא דיווח למשקיעים שלו על המהלך ומשך את הכספים בשקט ובהפתעה גמורה. השאלה הגדולה הנשאלת היא כיצד מוסדות פיננסיים גדולים, דוגמת ג'יי פי מורגן, הגנו על עצמם מפני ההונאה בעוד שמשקיעים קטנים ספגו את ההפסדים הגדולים.

עורכי דין וחוקרים העוסקים בפרשת מאדוף טוענים כי מדי יום מצטברות הוכחות על כך שבנקים גדולים השקיעו סכומים גדולים של משקיעיהם בקרנות הגידור של מאדוף. "הבנקים לוו כספים באמצעות הנפקת מניות ואג"חים, שהיו מגובים בהשקעה בקרנות של מאדוף" אומר עו"ד בכיר העוסק בפרשה. הוא גם הביע פילאה על כך שאף אחד לא בדק זאת.

מנכ"ל ג'יי פי מורגן, ג'יימי דימון, אמר בראיון לתחנת הטלוויזיה CNBC כי ניירות הערך שהונפקו מוגנים לחלוטין ומי ששם בהם את כספו יקבל אותו בחזרה.

תגיות