אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט תובעת ישראלי לשעבר בריגול תעשייתי

מיקרוסופט תובעת ישראלי לשעבר בריגול תעשייתי

מיקרוסופט טוענת כי הישראלי לשעבר מיקי מולאור הסתנן לשורותיה כדי לצבור מידע שיאפשר לו להגיש תביעה על הפרת פטנטים נגדה. מולאור טוען: מיקרוסופט גנבה פטנט שלי, אמרו 'לא' למיקרוסופט

31.01.2009, 21:48 | אסף גלעד

הנהלת מיקרוסופט בארה"ב הגישה אתמול (ו') תביעה כנגד הישראלי לשעבר מיקי מולאור באשמת ריגול תעשייתי. לטענת מיקרוסופט, מולאור הצטרף לשורות החברה על מנת לגנוב ממנה מידע שיסייע לו בתביעת פטנטים כנגדה.

לטענת מיקרוסופט, כאשר הצטרף מולאור לחברה בשנת 2005, טען כי היה שכיר בחברת התוכנה Ancora, וכי החברה פשטה את הרגל. למעשה, החברה המשיכה כל אותו הזמן להתקיים, ומולאור שימש כמנכ"ל החברה.

מי גנב ממי את התוכנה המונעת את העתקת חלונות? אילוסטרציה, צילום מסך: ניק פרלה cc-by-nd מי גנב ממי את התוכנה המונעת את העתקת חלונות? אילוסטרציה | צילום מסך: ניק פרלה cc-by-nd מי גנב ממי את התוכנה המונעת את העתקת חלונות? אילוסטרציה, צילום מסך: ניק פרלה cc-by-nd

תוך כדי העסקתו במיקרוסופט, הוציא מולאור, על פי טענות החברה, חומרים שאינם קשורים לעבודתו מתוך מאגר הנתונים של החברה הנוגע לשירותים המוצעים ללקוחות הפרטיים.. בחודש יוני 2008, הגישה החברה שבניהולו של מולאור - שהמשיך כל אותו הזמן לעבוד במיקרוסופט - תביעה כנגד מיקרוסופט באשמת הפרת פטנטים. עוד טוענת מיקרוסופט כי מולאור התקין תוכנות על המחשב הנייד שלו בכדי למחוק את הראיות להעתקת הקבצים. מיקרוסופט הצליחה לשחזר חלק מהתוכנות ולשחזר חלק מהמסמכים.

בראיון לתקשורת האמריקאית, אמר עורך דינו של מולאור, מרק קנטור, כי תביעת מיקרוסופט היא "תביעה שכנגד תביעתו המקורית של מולר וכל מטרתה להעביר את מיקומה לבית משפט בסיאטל, וואשינגטון (בה נמצא מטה מיקרוסופט, א"ג)".

בתצהיר שהגיש מולאור לבית המשפט נטען כי חברת אנקורה - אותה ניהל מולאור יחד עם שותפו יוליאן ולייקו הישראלי - היא ממציאת הפטנט של תוכנת OEM Activation המונעת העתקה לא חוקית של מערכת ההפעלה חלונות, ומשתמשים בה קרוב ל 80% מהמחשבים בעולם כיום, עליהם קיימת מערכת ההפעלה. הפטנט אושר סופית על-ידי בית המשפט האמריקאי בשנת 2003.

"היו לי מספר דיונים עם מיקרוסופט כאשר ביקשתי לשתף עמם פעולה, אך אנשיה הביעו חוסר עניין בפטנט." כותב מולאור בתצהיר. "3 שנים לאחר מכן נאלצתי לסגור את אנקורה ולחפש עבודה, ומיקרוסופט היו הראשונים שהסכימו להעסיק אותי, לכן פניתי לעבודה שם, אלא שעם הצטרפותי למיקרוסופט הודעתי להם בקורות חיי שאני בעלי הפטנט. את המסמך הזה, מיקרוסופט בחרה שלא להציג. באותה תקופה פיתחה מיקרוסופט את המוצר המבוסס על הפטנט שלי, המותקן היום במחשבי HP, דל וטושיבה, תוכנה שפותחה ללא ידיעתי במחלקה אחרת. המוצר OEM Activation של מיקרוסופט הינו הפרה חמורה של הפטנט שלי, ומאוחר יותר התברר לי שאותו אדם שעניינתי בפטנט שלי, הפך לראש הקבוצה המפתחת את הפטנט.

"בשנת 2008 הגשתי תביעה להפרת פטנט, ובתגובה פוטרתי על ידי מיקרוסופט. ההאשמות הקשות של מיקרוסופט, החברה שגנבה ממני את הפטנט, כאילו שיקרתי ורימיתי הנן מבישות וחסרות הגינות. אלו דברים שקריים והם פוגעים בי ובמשפחתי".

עוד טוען מולאור כי מיקרוסופט מודה בגניבת הרעיון שלו בכתב התביעה, היות ומוזכרת שם בקשתם לרשיון עבור הפטנט של אנקורה. "כל מה שהם צריכים היה לקנות ממני רשיון" כותב מולאור, "לא אעצור עד שהאמת תצא לאור, ואני מוכן לדבר בשמם של ממציאים רבים ולומר למיקרוסופט: 'לא עוד'".

מולאור, 35, יוצא יחידת 8200 ובוגר המחזור הראשון של לימודי משפטים במכון הבינתחומי, הקים את אנקורה יחד עם שותפו הישראלי יוליאן לייקו בארה"ב בשנת 1998. מולאור רשום כמייסד ויו"ר חברת התוכנה האמריקנית Ancora, ולאחרונה כמייסד חברת 10th Street, המעניקה ייעוץ עסקי לחברות המעונינות להכנס לארה"ב. בשנת 1998 עזב את ישראל לארה"ב.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הפיתרון הוא מאוד פשוט -= לפטנטים יש חוקים
מי שרשם ראשון את הפטנט זכאי לפטנט אני מאמין שחברות כמו מיקרוסופט עושות את הדבר הזהה כל הזמן וזה לא תמיד גנבת רעיון יכול להיות שהם בכלל חשבו על הרעיון לבד ותוך כדי הוא בא והציג להם אותו רעיון וגם התחומים שבהם הוא מתעסק מאוד מפוקפקים חברה בקשיים + חברה לעוץ לחברות שרוצות לעבוד בחול אלו ממש תחומים של נוכלים + הוא ישראלי חיים קלים דופק אקזיט הולך לפנסיה בגיל 35 עם 400 מליון$ וכן זה יכול להגיע לסדר גודל כזה השוק של התוכנה הוא ענק מספיק חצי דולר על כל ווינדוס שנמכר והוא מרוויח טונות אבל אי אפשר לדעת שבוע טוב
שלומי  |  31.01.09
לכל התגובות