אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת הסיליקון בחלב: תנובה תשלם רק ב-2010 צילום: טל כהן

פרשת הסיליקון בחלב: תנובה תשלם רק ב-2010

המחוזי בת"א קבע כי כספי הפיצויים בפרשת הסיליקון בחלב תנובה לא ייצאו מקופת תנובה עד שתתקבל החלטה בערעור בבית המשפט העליון

04.02.2009, 07:06 | מארק שון

כספי הפיצויים בפרשת הסיליקון בחלב תנובה לא ייצאו מקופת תנובה עד שתתקבל החלטה בערעור בבית המשפט העליון. כך הבהיר אתמול שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב ד"ר עמירם בנימיני, בדיון שנערך בעניין חלוקת סכום הפיצויים בפרשה. "הסכום יכול לקטון, לגדול או בכלל להתבטל", אמר בנימיני. הדיון בבית המשפט העליון נקבע רק למרץ 2010.

באוקטובר 2008 הטיל בנימיני על תנובה לשלם פיצוי של 55 מיליון שקל, אשר יתחלק לשלוש מטרות: הטבה לצרכנים באמצעות הוזלת המוצר, העברת כספים לקרן מחקרים בתחום המזון, וחלוקת החלב חינם באמצעות עמותות העוסקות בכך. עיקר המחלוקת בין הצדדים נותרה על הסכום שיוקצה להוזלות המוצרים.

הממונה על הגבלים עסקיים אמרה שאין בעיה ששליש מהסכום, כ-17 מיליון שקל, יוקצו להוזלות. נציג היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דותן פרידמן, אמר שנטיית היועץ היא להפחית את הסכום להוזלות, כדי לא להשפיע על השוק.

תנובה, באמצעות עורכי הדין איתמר ענבי ואייל רוזובסקי, אמרו בדיון שיש לחלק את הפיצוי באופן שווה - שליש לכל מטרה. עו"ד איאד ראבי, המייצג את התובע הייצוגי בפרשה, ביקש ששני שלישים מהפיצוי יושקעו במחקרים ואילו השאר יופנה להנחות ולעמותות.

חברת תנובה הגישה לפני מספר שבועות את הערעור שלה לביהמ"ש העליון, ערעור חריג שנקט בלשון תקיפה מאוד כלפי השופט בנימיני על החלטתו. בין היתר נכתב, כי "קשה להשתחרר מהרושם שבית המשפט הגיע לתוצאת פסק הדין, בטרם הנמקה, ואז התאים את ההנמקה (לעיתים בדרך לא דרך) לתוצאה שעליה החליט מראש".

הצדדים ציינו בדיון כי שתי העמותות שעתידות ככל הנראה לקבל את הכספים הן עמותות לתת ו"משולחן לשולחן", ושתוקם קרן של המדען הראשי לצורך חלוקת הסכום שנועד למחקר. הקרן תורכב מכ-6 פרופסורים, המדען הראשי, נציג משרד הבריאות ורו"ח מטעם תנובה. "מספר המחקרים בתחום מוגבל, יש כמה עשרות חוקרים ולכל חוקר מוקצב כ-100 אלף שקל לחוקר כל שנה", אמרו נציגי תנובה, תוך נסיון לשכנע את השופט כי הסכום שנועד לכך הוא מופרז.

תגיות