אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שש הגרסאות של חלונות 7 צילום: רוברט נלסון cc-by

שש הגרסאות של חלונות 7

מערכת ההפעלה חלונות 7, שתאריך ההשקה הרשמי שלה הוא ינואר 2010, תוצג ללקוחות בשש גרסאות שונות. מיקרוסופט תתמקד בשיווקן של שתיים מהן

04.02.2009, 14:51 | יוסי גורביץ
מיקרוסופט הודיעה אתמול (ג') כי מערכת ההפעלה חלונות 7 – האמורה לצאת לשוק, רשמית, בינואר 2010, אך על פי ההערכות תצא כבר בסתיו 2009 – תוצג ללקוחות בשש גרסאות שונות.
שתי גרסאות למשתמשים רגילים, שתיים למשתמשים כבדים, ושתים לנטבוקים ולעולם המתפתח. חלונות 7, צילום: רוברט נלסון cc-by שתי גרסאות למשתמשים רגילים, שתיים למשתמשים כבדים, ושתים לנטבוקים ולעולם המתפתח. חלונות 7 | צילום: רוברט נלסון cc-by שתי גרסאות למשתמשים רגילים, שתיים למשתמשים כבדים, ושתים לנטבוקים ולעולם המתפתח. חלונות 7, צילום: רוברט נלסון cc-by

מיקרוסופט תתמקד בשיווקן של שתיים מהן: Home Premium, למשתמשים פרטיים, ו-Professional, לעסקים. תאגידים ומשתמשים כבדים יוכלו לרכוש גם את גרסת Ultimate – יהיו שתיים מהן, אחת למגזר העסקי ואחת לצרכנים רגילים – והיא תכיל מספר כלי אבטחה וכלים אחרים שלא יהיו זמינים בגרסה הרגילה.

כמו כן תוציא מיקרוסופט גרסה בשם Starter, גרסה "כבדה פחות" של מערכת ההפעלה, שתהיה מיועדת למחשבים חלשים יותר – בעיקר נטבוקים. עם זאת אמרה מיקרוסופט כי כל הגרסאות של חלונות 7 יוכלו לעבוד היטב עם נטבוקים. גרסה שישית, Home Basic, מיועדת לשיווק במדינות מתפתחות.

עם השקתה של מערכת ההפעלה חלונות ויסטה, בשנת 2007, זעמו משתמשים שמחשביהם הוגדרו כ"וויסטה קייפבל", כלומר כמסוגלים להפעיל את ויסטה, משהסתבר שהם מסוגלים להפעיל רק גרסה חלשה של מערכת ההפעלה. תביעה ייצוגית כנגד מיקרוסופט בנושא מתנהלת כיום בבתי המשפט בארה"ב. 

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ווינדוס 7 היא שיפור
קודם כל: אני לא עובד של מיקרוסופט ולא יחצן שלהם (לכל מי שיקפוץ אח"כ). ווינדוס 7 היא שיפור. בדקתי את הבטא שלהם והוא בהחלט רץ סביר על מחשב חלש מאד מלפני הרבה שנים. אותו מחשב גם מריץ אובונטו והביצועים היו דומים (עדיין אובונטו דורש פחות משאבי מערכת). היו לי בעיות רק עם הגרפיקה של ממשק ה- AERO. בהתייחס לנושא הכתבה, אני חושב ששוב מיקרוסופט יורה לעצמה ברגל. למה כל הגרסאות האלה? לא חבל? הרי בסוף מה שזה יגרום הוא שהגרסה ה"ממוצעת" למשתמש הביתי היא הגרסה השלישית בגודלה מבחינת תכולות ותכונות, ולכן גם תתומחר בהתאם. אם הגרסה לנטבוקים תהיה זולה מאד (כדי להתחרות בלינוקס החינמי שרץ על חלק גדול מהם), נגיד 10 דולר לרשיון, הגרסה השניה תהיה כ- 50 דולר, גרסת ה- OEM (שמותקנת כשקונים מחשב) תהיה 70-100 דולר, והגרסה הרגילה (זו שמצפים ממשתמש ביתי ממוצע להפעיל) תהיה 100+ דולר. נכון, זה לא המון במונחים של תוכנה, אבל זה יגרום להרבה אנשים להריץ גרסה לא חוקית. חבל. אפשר היה לתמחר את אותה גרסה ב- 20 דולר ולמכור יותר רשיונות חוקיים. ההוכחה לכך: עובדה ש- 3 רשיונות שימוש לאופיס ביתי עולים היום פחות מ- 400 ש"ח (100 דולר) כשלפני כמה שנים רשיון אחד היה עולה פי 3-5. הורידו את המחיר, ולדעתי יותר אנשים קנו אופיס חוקי. אני יודע שאני קניתי ואני מאד מרוצה.
אלעד  |  04.02.09