אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ב-MIT מנסים להפוך את האינטרנט לחוש שישי צילום מסך: wired.com

ב-MIT מנסים להפוך את האינטרנט לחוש שישי

סטודנטים מ-MIT פיתחו מערכת ממוחשבת הניתנת לנשיאה, יכולה להפוך כל משטח לצג, ומסוגלת להגיב ולהציג מידע על עצמים שבקרבת האדם הנושא אותה

07.02.2009, 19:06 | כתב כלכליסט

חוקרים מ-MIT פיתחו מערכת ממוחשבת הניתנת לנשיאה, היכולה להפוך כל משטח לצג, ומסוגלת להגיב לעצמים שבקרבת האדם הנושא אותה. כך מדווח וויירד. המשתמש יכול למשל לצפות בקטעי וידיאו הקשורים לכתבות שאותן הוא קורא בעיתון מודפס, לקבל ביקורות על מוצרים שהוא בוחן בחנות, או לקבל מידע על אנשים שאותם הוא פוגש.

פטי מייס מ-MIT אמרה שמטרת החוקרים שפיתחו את המכשיר היתה לפתח מעין "חוש שישי". לדבריה, כיום אנו משתמשים בחמשת החושים כדי לקבל מידע על הסביבה ולהגיב לה. אך מידע רב שעשוי לסייע לנו להבין טוב יותר את העולם נמצא באינטרנט ולאו דווקא בעולם המוחשי שמסביבנו. מטרת החוקרים היא להשתמש במחשבים כדי להציג לבני האדם מידע נוסף בדרך טבעית ככל האפשר.

לקבל מידע על אנשים מהאינטרנט, בלי להיכנס לפייסבוק, צילום מסך:  wired.com לקבל מידע על אנשים מהאינטרנט, בלי להיכנס לפייסבוק | צילום מסך: wired.com לקבל מידע על אנשים מהאינטרנט, בלי להיכנס לפייסבוק, צילום מסך:  wired.com

אב הטיפוס של המכשיר פותח באמצעות מצלמת רשת רגילה ומקרן נייד, שחוברו למכשיר טלפון חכם עם יכולות גלישה באינטרנט. המכשיר, שרכיביו עולים פחות מ-350$, מאפשר למשתמש להקרין מידע מהטלפון על כל משטח – קיר, עיתון, אדם אחר, או כף היד.

בכנס TED שנערך בסוף השבוע בקליפורניה הוצג סרטון, שבו הציג את המכשיר פראנב מיסטרי, החוקר המוביל את צוות המפתחים. מיסטרי ענד על צווארו את המכשיר, ועל ארבעה מאצבעותיו הולבשו מעין אצבעונים בצבעים שונים, שאיפשרו למצלמת המכשיר לעקוב אחר תנועות ידיו. באמצעות תנועות שונות של הידיים יכול מיסטרי להפעיל את המכשיר. כך למשל, כאשר מיסטרי מחווה באצבעותיו ומסמן מעין מסגרת באוויר, המצלמה מצלמת תמונת סטילס הנשמרת בזיכרון הטלפון הסלולרי. את התמונות המצולמות הוא יכול להקרין על קיר ולערוך אותן.

(לצפייה בסרטון)

לסרטון נוסף

 

להקרין מידע על כל משטח, גם על כף היד, צילום מסך: wired.com להקרין מידע על כל משטח, גם על כף היד | צילום מסך: wired.com להקרין מידע על כל משטח, גם על כף היד, צילום מסך: wired.com

כשהמשתמש פוגש מכר במסיבה, המערכת יכולה לזהות אותו לפי תמונות האגורות בזכרונה או מהאינטרנט, ואז להקרין מידע הקשור אליו – תוכן מהבלוג האישי שלו, שמו ותפקידו במקום העבודה שלו לפי הכרטיס האישי שלו ברשת חברתית, או כל פרט מידע אחר שניתן למצוא עליו ברשת האינטרנט. כפי שמייס אמרה לבאי כנס TED - שימוש כזה במכשיר עלול לגרום לאי-נוחות במקרים מסוימים (כדאי להיזהר כנראה יותר מתמיד עם התמונות המועלות לפייסבוק). שימושים נוספים יכולים להיות הקרנה של סרטונים על עמוד עיתון, הקשורים לידיעות המופיעות בו, או הקרנת מידע הקשור למוצרים שבהם נתקל המשתמש, כמו ביקורות על ספרים או השוואת מחירים.

יישומים דומים פותחו כבר למכשירי טלפון חכמים, כמו למשל יישום המאפשר למשתמשי האייפון לקרוא ביקורות על מוצרים שונים, לפי תמונת הברקוד של המוצר. קבוצת המחקר מ-MIT מעוניינת להפוך את המכשיר החדש לאינטואיטיבי יותר. לדברי מייס, המטרה היא לנסות ולאפשר למשתמשים לצפות במידע מבלי שיצטרכו להוציא מהכיס או מהתיק מכשיר כמו מחשב נייד או טלפון. 

תגיות