אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך לקרוא את ההוראות שעל בקבוקי התרופות צילום: בלומברג

איך לקרוא את ההוראות שעל בקבוקי התרופות

למה הוראות המינון שעל גבי בקבוקי התרופות כתובות באותיות קטנות, גם כשהן מיועדות לגיל הזהב? האם חברות התרופות רוצות לחזק את הקשר המשפחתי בין הדורות?

08.02.2009, 12:13 | ד"ר יוחנן ערבות

בסך הכל רציתי לתת לבתי הקטנה סירופ ADVIL נגד כאב ראש. אחרי איתור הבקבוק בשיפולים האחורים של המקרר, גיליתי שזו משימה בלתי אפשרית לקרוא את הוראות המינון הכתובות באותיות קטנטנות על גבי התווית.

התאריך מוטבע במיקום מרכזי, צילום: תמיר חסון התאריך מוטבע במיקום מרכזי | צילום: תמיר חסון התאריך מוטבע במיקום מרכזי, צילום: תמיר חסון

ומה יגידו החכמים: בתוך הקרטונית של הבקבוק יש עלון רב לשוני לקריאה והבנת שימושי התרופה. אלא שבינינו, מי שומר אותו לאחר פתיחת הקופסא? ולמה בעצם המדבקה שעל הבקבוקון היא באנגלית?? זה עבור כל צרכני מדינת ישראל או רק למגזר שקורא ומבין אנגלית? ובעצם, למה לא לעשות מדבקת סיפרון עם המידע, כדי שתישאר בקביעות על הבקבוק?

לצערי, הבעיה זהה גם בתרופות המיועדות לגיל הזהב, שם האותיות מתאימות לקריאה רק בעזרת הנכדים. ואולי בכלל מטרת חברות התרופות היא לחזק את הקשר המשפחתי בין הדורות?

להבדיל, קניתי השבוע חומוס לייט של חברת שטראוס. להפתעתי הרבה, ואני מקווה שזה בכוונה יתרה, גודל האותיות של התאריך האחרון לשימוש היה מודפס על גבי הגביע באותיות שחורות וברורות . סוף כל סוף מזור לעיניי המתעייפות.

עוד למדתי, שגביעי יוגורט יופלה של תנובה, השאירו פס לבן לאורך הגביע להדפסת התאריך. וכך הצרכנים לא צריכים להפעיל GPS לאיתור התאריך על גבי האריזה. דרך אגב, על הרעיון אחראי גלעד אורן, עובד המחלבה.

תובנות

1. יצרנים התאימו את גודל האותיות לקהל היעד שלכם ואל תצמדו לתקן המתיר גודל אותיות קטן יותר.

2. מקמו את תאריך התפוגה במקום בולט ורצוי במקום קבוע.

3. איכות המוצר אינה רק טעמו, אלא גם נוחיותו למשתמש.

הכותב הוא מומחה לאריזות וסמנכ"ל פיתוח בצ.ל.פ תעשיות

תגיות