אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בחירות: עצמאים ובעלי עסק העובדים בשביל המפלגות או ועדת הבחירות המרכזית- זכאים להנחה במסים צילום: אפי שריר

בחירות: עצמאים ובעלי עסק העובדים בשביל המפלגות או ועדת הבחירות המרכזית- זכאים להנחה במסים

מי שעובד תקופה של 30 יום, שמסתיימת כ-3 ימים לאחר מערכת הבחירות ושזוהי לו עבודה נוספת על עבודתו הרגילה, ישלם עליה 25% מסים, לעומת שיעור מס היכול להגיע ל-46% בעבודה נוספת רגילה

08.02.2009, 19:30 | הדר קנה ומיקי פלד

בשורה טובה לעובדים בשכר במסגרת מערכת הבחירות: שכירים, עצמאים או בעלי עסק, מחויבים במס סופי של 25%, במקום מס שיכול להגיע עד ל-46%. הכוונה היא למי שעובדים במסגרת מערכת הבחירות בתקופה של 30 יום, המסתיימת כשלושה ימים לאחר יום הבחירות, שיחול מחרתיים (ג'). העניין הופך למשתלם בהיבטי המיסוי עבור מי שכבר עובד בעבודה נוספת, או עבור עצמאים.

רו"ח עדי שלום, מאשכול המיסים של פירמת ראיית החשבון זיו האפט (BDO), מסביר כי בהתאם לחוק מיסוי תשלומים בתקופת בחירות, עובדים שעובדים בשכר בתקופת הבחירות מחויבים, כאמור, במס סופי של 25% וכמו כן, הם אינם מחויבים לדווח על ההכנסה למס הכנסה, ביטוח לאומי או למע"מ. זאת, בתנאי ששכרם מגיע לתקרה של 7,800 שקלים.

מי שמרוויח בתקופת הבחירות סכום גבוה יותר, בין אם שכיר ובין אם עצמאי, יאלץ לדווח על העבודה כעל עבודה נוספת וישלם מיסים בהתאם.

רו"ח שלום מציין, כי עבור עובדים שאינם עוברים את תקרת ההכנסה, מדובר בעבודה כדאית, שכן המס המקסימלי כיום, כולל תשלומים המועברים לביטוח לאומי, מגיע ל-46%.

החובה להעברת מס ההכנסה מוטלת על המפלגות המעסיקות את העובדים, כך שהעובדים מקבלים את שכרם לאחר שהמס כבר נוכה על ידי המפלגה המעסיקה.

כך לדוגמא – אם עובד מרוויח בעבודה קבועה 12,500 שקל ברוטו לחודש ובעבודה זמנית רגילה נוספת הוא מרוויח 5,000 שקל, חבות המס הרגילה שלו על העבודה הזמנית יכולה להגיע ל-42%, כולל ביטוח לאומי, לעומת, כאמור, 25% מס סופי, בעבודה עבור המפלגות בבחירות .

יש לציין, כי חוק מיסוי תשלומים בתקופת בחירות אינו חל על בני נוער שעובדים בתקופה זו. אולם, לרוב הם לא יוצאים מופסדים, אלא להיפך: אצל מרבית בני הנוער מדובר בהכנסה חד-פעמית, שלרוב אינה מגיעה לחבות במס.

ועדת הבחירות המרכזית תוציא 58 מיליון שקל על מימון המשכורות לכל אחד מארבעת חברי ועדת הקלפי שיישבו בכ-9,300 הקלפיות ביום הבחירות. מזכיר ועדת הקלפי יקבל 1,750 שקל עבור יום העבודה ושלושת חברי ועדת הקלפי הנוספים יקבלו 1,500 שקל כל-אחד. חברי ועדת הקלפי הם נציגי המפלגות השונות, על-פי מפתח מנדטים בכנסת היוצאת.

תגיות