אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אביב איתני: "ניסינו למכור את ביתילי ללא הצלחה" צילום: סיון פרג'

אביב איתני: "ניסינו למכור את ביתילי ללא הצלחה"

בית המשפט לא ממהר לאשר את הסדר האג"ח של כרמל אחזקות. בעל השליטה בחברה: אם ההסדר יידחה, הבנקים לא ייתנו לנו אשראי"

08.02.2009, 22:30 | סיון איזסקו

בדיון שנערך אתמול בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בנוגע לבקשת כרמל אחזקות לאשר את הסדר איגרות החוב שאליו הגיעה עם בעלי האג"ח, הורתה השופטת דניה קרת לאחד המשקיעים הפרטיים להעביר לבית המשפט הקלטות של דיוני האסיפה בה אושר ההסדר. זאת על מנת לבחון את האופן בו התקבלה ההחלטה על ההסדר, שאושר ברוב של 98% אולם מצריך ויתור של המשקיעים על כ־50% מהחוב של החברה.

השופטת הביעה את דעתה האישית על ההסדר, ואמרה: "אני חושבת שצריך להפעיל כאן חשיבה יצירתית. אני הייתי שואלת את הגופים המוסדיים מה היה קורה אם במקום לאשר ויתור על תשלום חלק מהקרן, היינו מסתפקים בלדחות את מועד התשלום. צריך לבחון האם ויתור על חלק מהקרן זו הדרך היחידה".

אביב איתני, מבעלי השליטה בכרמל, נחקר בדוכן העדים על ידי שלושה בעלי אג"ח פרטיים שהתנגדו להסדר. איתני אמר כי אם בית המשפט ידחה את ההסדר והחברה תצטרך לשלם את מלוא ההתחייבות לבעלי האג"ח, "הבנקים לא ייתנו לנו יותר אשראי והמאזן ימשיך להיות רע כפי שהוא היום".

איתני ניסה להמחיש מצבה של החברה ואמר כי "עומדת בפנינו שנה לא קלה, ובדו"חות החברה כבר יש הערת 'עסק חי'. הדירוג שקיבלנו מחברת הדירוג BDI נמוך מאוד, וספקים בחו"ל לא רוצים לתת אשראי ללא מכתבי אשראי. חברות ישראליות כמו פז, שמספקת דלק ל־50 רכבי החברה, מבקשת מאיתנו לשלם כל 15 יום".

לדברי איתני, החברה הגיעה להסדר לאחר שניסתה לממש מבנה באזור התעשייה שחק מעל אום אל־פחם, ללא הצלחה. לדברי איתני, שוויו של הנכס כ־6 מיליון שקל. עוד הצהיר איתני כי ניסה למכור גם את רשת ביתילי "בדרכים כאלה ואחרות, אבל ללא כל הצלחה".

השופטת קרת סירבה לאפשר למתנגדים להסדר להשמיע טענות בקשר לאחראים להפסדים שנגרמו לכרמל כתוצאה מהשקעת כספי האג"ח של החברה בחברה טורקית, ואמרה כי "זו עילת תביעה נפרדת".

כרמל מחזיקה ברשת הרהיטים והמוצרים לבית ביתילי וברשת שטיחי כרמל. בית המשפט התבקש, כאמור, לאשר את הסדר החוב שאושר באסיפת בעלי האג"ח. ההסדר כולל פדיון מוקדם של כ־55% מסדרת האג"ח במחיר של 48 אגורות לאג"ח, בשעה שערכה המתואם מסתכם בכ־1.13 שקלים; המרה למניות של כ־12% מהסדרה לפי יחס ההמרה הבא: כל 4.85 ערוך נקוב של אג"ח (שערכן המתואם הוא 5.5 שקלים) יומרו למניה אחת, שערכה כיום כ־0.8 שקלים; ותשלום שאר הסדרה (33% מהחוב) עד שנת 2017 במקום עד שנת 2013.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מנפיקי הר האג"ח משתמטים מתשלום אל מול המוסדיים האדישים שנרדמו על משמר כספי הציבור
המוסדיים נרדמו לא פעם אחת, לא פעמיים, ולא 3 אלא 4 פעמים:: כשקנו את ההנפקה השנייה, כשלא תבעו את החברה בגין הסתרת המידע שליוותה ההנפקה הזו, כשאישרו את ההסדר וכשלא תבעו את בעלי השליטה על רשלנות. טוב שיש משקיעים פרטיים שלוקחים את העניינים בידיים ומלמדים את בעלי השליטה, הקופצים על עגלת מחנק האשראי ומסרבים לשלם חובותיהם, לקח בדרך הקשה- או שיכניסו יד עמוק לכיס (ולא קצת לכיס כמו במקרה כרמל) או שיאבדו את השליטה בחברה ובנוסף ייתבעו על רשלנות: בסובריין אמון על המאבק אדוארד קלר באופק ובליטו- מוטי בן ארי בגלובוס מקס- אבי בקל בהכשרה החזקות - זאב כהן יישר כוח למובילי המאבק
כל הכבוד למתנגדים  |  09.02.09