אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושרה ייצוגית נגד יצרנית המנעולים מולטילוק; השופט: "החברה הטעתה לכאורה צרכנים" צילום: shutterstock

אושרה ייצוגית נגד יצרנית המנעולים מולטילוק; השופט: "החברה הטעתה לכאורה צרכנים"

בתביעה, המוערכת ב-350 מיליון שקל, נטען כי החברה הטעתה את הציבור בנוגע לצילינדר "מולטילוק אינטראקטיב", אותו לא ניתן כביכול לשכפל. השופט: "מדובר בהטעייה לכאורה בנוגע למצרך שנועד לחזק את תחושת הביטחון של האזרחים"

09.02.2009, 13:37 | מארק שון

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, ד"ר עמירם בנימיני, אישר היום תביעה ייצוגית נגד יצרנית המנעולים חברת מולטילוק, על הטעיית צרכנים. סכום התביעה מוערך בכ-350 מיליון שקל.

בנובמבר 2006 הוגשה בקשה לאישור תביעה ייצוגית בשל פרסומים מטעים לכאורה שביצעה חברת מולטילוק אודות מוצר הדגל שלה - צילינדר מסוג "מולטילוק אינטראקטיב" הכולל בקרת שיכפול באמצעות כרטיס חכם המגן על הצרכן מפני שכפול. השופט בנימיני קבע היום כי "מדובר בהטעייה לכאורה בעניין הנוגע לצרכנים לא מעטים במשק, ולמצרך שהוא נפוץ ביותר שנועד לחזק את תחושת הביטחון האישי של האזרחים".

באמצעות עורכי הדין איתן ארז ויואב בן פורת ממשרדו, טען התובע הייצוגי, דניאל פרחן, כי ביתו נפרץ באמצעות מפתח משוכפל. לאחר המקרה, העלה תחקיר תוכנית כלבוטק כי אין אמת בפרסומי החברה וכי יעילות הכרטיס החכם איננה בכרטיס עצמו או בצילינדר, אלא היא תלויה ברצונו הטוב של המנעולן. עוד הוכח כי למעשה כל מנעולן יכול לשכפל את המפתחות בעצמו גם ללא הכרטיס החכם, ואף שלא בנוכחות בעל המפתח.

עורכי הדין ארז ובן פורת טענו בבקשה כי מולטילוק גרמה להטעיה קשה של ציבור הצרכנים וגרמה ללקוחותיה להאמין כי הצילינדר אותו היא מוכרת אינו ניתן לשכפול ללא הכרטיס החכם. עוד נטען כי אילו ידעו הצרכנים בטרם רכישת המוצר כי למעשה המפתח ניתן לשכפול גם ללא "הכרטיס החכם" (וזאת בניגוד לאמור בפרסומים), הרי שהיו רוכשים צילינדר אחר זול יותר. 

תגיות